Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminka_

Kto odstawił tabletki anty. i przygotowuje się do starań?

Polecane posty

Gość maminka_

Hej dziewczyny! 28 maja odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i teraz się przygotowuje do podjęcia starań o dzidzie. Starania chcę zacząć w październiku. Dopisujcie się i może razem nam będzie lepiej,bo w kupie zawsze raźniej:)

Gość a ja.............
Odstawilam tabletki w kwietniu.......w czerwcu pierwszy cykl staran, bez rezultatu.....w tym miesiacu znowu staranko......moze sie uda:)

a ile trzeba czekać po odstawieniu tabsów,aby ciąża była zdrowa i wszystko było ok? Brałam niecałe 2 lata

Należy poczekać od 3 do 6 miesięcy aby ciąża była zdrowa. Przez pigułki hormony trochę szaleją więc lepiej poczekać niż mieć na przykład sześcioraczki:)

ja odstawiłam 28 maja i 28 września będą 3 miechy, czy jak zaczne od października to będzie już ok? Teraz moja @ przyszła po 48 dniach sama,a krwawienie jest obfite jak przed tabletkami. czy to dobrez? Czy po tabsach nie wraca odrazu owulacja?

Gość a ja.............
to normalne ze @ jest obfita...ja gdy bralam tabsy to @ mialam 2 najdluzej 3 dni i to bardzo skapa a teraz mam 5 dni i bardzo obfita. Pewnie ze po tabsach odrazu jestes plodna.tylko przynajmniej 2-3 miesiace wstrzemiezliwosci przydaloby sie.....tak dla "zdrowotnosci"...hihi...... Bralam przez 10 lat z malymi przerwami tabsy...a teraz stpo bo staram sie o dzidzie.

dlatego odczekam do października,bo wtedy mija 4 miesiące z hakiem jak odstawiłam:) nie ma innych dziewczyn co odstawiają?

ja odstawiłam w kwietniu (brałam ok 4 lat) a już w maju byłam w ciąży :) teraz to już 12 tydzien, ciąża pojedyncza i a dzidzia silna i zdrowa. wczoraj byłam na usg. maluch bryka jak dziki. :D

Sa tylko piszą na topiku JESIENNE STARANIA bo tak mi sie wydaje, ze październik to już jesień, a niezabardzo lubimy sie powtarzać. Poczytajcie sobie sporo tam wpisów i potrzebnych wam informacji, a jak będziecie miały ochote mozecie się dołączyć, zapraszamy :D

Gość a ja.............
saffron........gratuluje:)szczesciara jestes:)

Gość RRR
Do Saffron - od razu, w następnym cyklu Ci się udało ? Lekarze mowią, że organizm musi się uregulować... Zastanawiam się, co będzie ze mną, w czerwcu odstawiłam po 2 opakowaniach tabletek i trochę się boję.

Witam wszystkich!Ja już jestem mamusią:)Wcześniej też brałam tabletki, po ich odstawieniu i całkowitym niezabezpieczaniu się po dwóch miesiącach zaszłam w ciążę!Tak naprawdę to sprawa indywidualna dla każdej kobiety! Nie możecie się panie stresować i tylko tym żyć jak zajść w ciążę! Są wakacje, wyjedzcie sobie, odpocznijcie(+ mocne przytulanie) i dzidzuś sam się pojawi! Życzę powodzenia no i gorącego przytulania:))) [url=http://www.TickerFactory.com/] http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20051214/dt/-5/k/9b89/preg.png

Gość jasha
maminka_ nie odkadaj staran do pazdziernika! ja tez bralam 2 lata slyszalam ze po zaprzestaniu latwo zajsc w ciaze ale chyba nie w moim przypadku, tabsy odstawilam w marcu a tu koniec lipca i narazie bez dzidziusia :( powiem Ci ze po odstawieniu bedziesz czula sie jak w ciazy bolesnosc sutkow , migreny - przez pierwsze 3 miechy po odstawieniu bylam na 99% pewna ze mam objawy ciazowe dopiero teraz czuje ze faktycznie uwolnilam sie w 100% od dzialania tabsow

Gość germanka
Hej! To ja się przyłączę. Tak się złożyło, że to właśnie dziś biorę ostatnią tabletkę. Ja jestem zdecydowana odczekać te 3 miesiące, tak na wszelki wypadek. Za sobą mam już pierwsze badania, przed sobą wizytę "przygotowawczą" u gina. Mimo, że decyzję podjęłam dopiero 2-3 miesiące temu, to już zdążyłam dostać lekkiego świra na tym punkcie i skrajna niecierpliwość przeplata mi się ze strachem, czy wszystko uda się tak, jak sobie zaplanowałam. Też tak macie? Pozdrawiam wszystkie b. serdecznie.

Hej dziewczyny zapraszam na forum JESIENNE STARANIA co tak tu same bedziecie siedzieć, tam nas więcej i jest weselej. Nawet maminka sie do nasprzyłaczyła.

Gość Aśka250
Tylko nie zapomnijcie brać kwas foliowy na conajmniej miesiąc przed poczęciem i przez pierwsze 3 miesiące ciąży to w 70% eliminuje wady cewy nerwowej u dzieci. A te wady to np: wodogłowie, rozszczep kręgosłupa, przepukliny mozgowo-rdzeniowe. Zyczę powodzenia i zdrowiutkich maluchów

Gość saphire
10 lipca wzięłam ostatnią tabletkę. brałam długo- 10 lat z przerwami i teraz trochę się boję czy wszystko będzie dobrze. naczytałam sie, może niepotrzebnie, wypowiedzi kobiet o zatrzymaniu okresu po odstawieniu. cóż, w przyszłym tygodniu powinien się pojawić. czekam

Gość saphire
ginekolodzy czy producenci tabletek nie informują o skutkach długotrwałego przyjmowania tabletek. dopiero parę miesięcy temu zaczęłam szukac info na ten temat w internecie. zdaję sobie sprawę ze powikłania mogą dotyczyć jakiegoś odsetka kobiet a nie wszystkich ale i tak się boję.

Gość Zotka
Cześć wszystkim. Ja odstawiłam tabsy w marcu po prawie 4 latach brania. Przez 3 miesiące nie miałam @ i już się cieszyłam że jestem w ciaży, tym bardziej że wydawało mi się że mam objawy tzn. oprócz braku @ miałam bóle piersi, bóle podbrzusza, nudności, zawroty głowy itp.J edynym niepokojącym objawem był nagły spadek wagi w ciągu tychtrzech miesięcy ponad 5 kilo bez żadnych diet itp.Zrobiłam test i nic - brak ciąży. W końcu poszłam do gina. Ten mine zbadał i powiedział że w ciązy na pewno nie jestem, a brak @ spowodowany jest niedoborem hormonów. Dostałam Luteinę dopochwowo przez tydzień 2 x dziennie i rzeczywiście po tygodniu dostała @. To było miesiąc temu, teraz też czekam czy dostanę @ co powinno nastapić 2 dni temu, czy też jestem w ciąży. Boję się robić test żeby znowu się nie rozczarować. Poczekam jeszcze z tydzień i jak nic się nie okaże to chyba zrobię ten test. Trzymajcie za mnie kciuki abym nie dostała @ i test wyszedł pozytywnie. Wam też tego życzę.

Gość usz
Odstawiłam w czerwcu po 8 latach (przez ostatni rok stosowałam plastry i doskonale je tolerowałam). Niestety nie dostałam okresu przez ponad 40 dni, lekarz wtedy przepisał mi duphaston (2 x przez 5 dni). Znosiłam go koszmarnie, ciągle byłam głodna, ryczałam, bolał mnie brzuch, cały czas wydawało mi się, że już za chwilę zacznę krwawić. Po 8 dniach wystąpiła b. skąpa miesiączka. To był pocz. sierpnia chyba. Od tej pory nic - oprócz tłustych włosów, BARDZO złej cery, 4 kg więcej (na to nie narzekam, bo jestem i tak bardzo szczupła: 169/53) . Przed tabletkami nie miałam takich kłopotów ze skórą! Czuję sie brzydka, chociaż mąż cały czas mnie pociesza, że sobie wmawiam. Zastanawiam się czy któraś z was miała podobny kłopot po odstawieniu hormonów. Jestem tak zmęczona reakcją mojego organizmu, że nawet w desperacji zastanawiam się czy nie pociągnąć jeszcze trochę antykoncepcji. Chociaż mam 28 lat i miło by było zostac mamą.

Ja po odstawieniu tabletek miałam nieregularne cykle i owulacje. Korzystając z nich po dwóch miesiącach byłam już w ciąży. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.