Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dziewczyn

Do dziewczyn, ktore biora Cerazette i maja ulotke.

Polecane posty

Gość do dziewczyn

Czy na Waszej ulotce jest ostrzezenie, ze tabletki moga powodowac zakrzepice zyl? Wiem, ze Cerazette nie maja estrogenu i gdzies czytalam, ze przez to sa lepsze dla nog. Mozecie mi odpisac co i jak?

Gość do dziewczyn
Serdeczne dzieki za pomoc :o

Gość do dziewczyn

choroboa zakrzepowa to formowanie sie skrzepu krwi, ktory moze blokowac naczynia krwionosne. Czasami moz eona wystepowac w zylach glebokich konczyn dolnych (zakrzepica zyl glebokich). Jezeli skrzep oderwie sie od miejsca, w ktorym powstal, moze on dotrzec do pluc i zablokowac tetnice plucna powodujac zator plucny. Moze to prowadzic do smierci. Choroba zakrzepowa zyl glebokich wystepuje bardzo rzadko. Moze rozwinac sie rowniez kiedy nie stosuje sie tebletek antykoncepcyjnych. Moze wystapic rowniez w czasie ciazy. Ryzyko wystapienia zakrzepicy zyl glebokich jest wieksze u stosujacych tabletki antykoncepcyjne niz u nie stosujacych ich, jednak nie tak duze jak ryzyko jej wystapienia w czasie ciazy. Przy[uszcza sie ze ryzyko wystapenia choroby zakrzepowej u stosujacych srodki antykoncepcyjne zawierajace tylko progestagen, do ktorych nalezy cerazette jest mniejsze niz u stosujachych tabletki anty. zawierajac w swomim skladzie rowniez estrogeny (preparaty zlozone). W przypadku wystapenia objawow choroby zakrzepowej nalzey niezwloacznie skontaktowac sie z lekarzem. Tyle pisze na ulotce mam nadzieje ze pomoglam.

Gość do dziewczyn
Dziekuje Ci bardzo :) Wiec jednak mialam racje ;)