Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły gitarzysta

Czy ktoś z was gra na gitarze???

Polecane posty

Gość ja mam gitare od 3 miesięcy i
tyle samo gram. Da się nauczyć chwytów, pograć troche, sama frajda. Teraz ucze się chwytów barowych. Umiem zagrać chyba ze 12 piosenek.Większość polski rock;) Chociaż teraz mam takie okresy że nie gram 2 dni a jak dopadne w końcu gitare to gram cały dzień.Stroje Ap Guitar Tunerem, bo ze słuchu nie umiem:)

ze sluchu w sumie bardzo latwo sie stroi ... jest kikla metod strojenia...najpopularniejsza jest strojenie na 5 progu struna E1 - 5 prog - dzwiek a\' z kamertonu, z pianina struna H2 - 5 prog do pustej struny E1 = musi brzmiec tak samo jak pusta struna E1 struna G3 - 4 prog do pustej H2 struna D4 - na 5 progu do pystej G3 struna A5 - na 5 progu do pustej D4 E6 - na 5 progu do pustej A5 dodatkowo mozna porownac brzmienie strun E1 i E6 roznica jest tylko w oktawie... inna metoda jest strojenia flazoletami, ale to troszeczke trudniejsze , no i wymaga naprawde dobrej klasy instrumentu, poniewaz nie zawsze instrumenty \"stroja\" te zabiegi naprawde ksztalca sluch, a i przy okazji jesli sie nauczysz - bedzie mniejszy problem :) pozdrawiam

Gość there I was...
kolorowy wazonik...dlaczego za stary ?

Gość aleeeb
ja skonczylam szkole muzyczna w klasie gitary.

Gość innanina
a ja gram na flecie moze ktos cos chce wiedziec?

Gość justyna742
Temat może i nie pierwszej świeżości;p, ale może takie info przyda się komuś innemu? :) Ja zaczynałam grać sama, ale szybko się zniechęciłam, bo robiłam niewielkie postępy, znajoma mi poleciła Muzosferę, szkołę muzyczna z Poznania. Przyjmują bez względu na wiek, a ja wtedy miałam coś koło 25 lat, więc już stara byłam:P Są cierpliwi, pomocni i naprawdę na wysokim poziomie, co świadczy choćby egzamin, do jakiego przygotowują, rockschool, który jest uznawany w całej UE :)