Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koza

KTO BYŁ W TUNEZJI? ILE KOSZTUJE WODA, PIWO, DRINK??

Polecane posty

Bo nie wiem czy brać jakąś wodę z Polski. We Włoszech pół litrowa woda kosztuje 2 euro, mam nadzieję, że w Tunezji nie. Może ktos był i wie??

Gość elviszyje
ja bylam w Tunezji...pare latek wstecz ,ale powiem ci,,,,gdzie ty chcesz tam zabierac owde ze soba....???? fakt wydasz na to troszke kasy ,ale bez przesady...

Gość elviszyje
poza tym,zeby zapsokoic potzrebe picia w Tunezji tzreba by zabrac chyba conajmniej 20 litrow..(zalezy na jak dlugo jedziesz)

ja bylam w zeszlym riku w tunezji 2 tygodnie i wode zabralam ze soba, bylam z mezem i kazde z nas miallo zgrzewke wody w wlaisce + po 2 butelki w bagazu podrecznym i to sie oplaciło i wystarczyło na cały wyjazd. Woda kosztuje 1,5 dinara za 0,9l , cola chyba 2,5 za mała butelke. zycze udanego pobytu, a gdzie konkretnie lecisz?

Na Dżerbę :) Muszę sobie poszukać po ile te dinary bo nie wiem Czyli warto zabrać, dzięki za radę :)

Gość elviszyje
ojaaaa......hmmmm...wode zabrac ze soba...no skoro tak mozna?! ja tam jednak stawiam na wygode...:)

Kurcze, we Włoszech rok temu zbankrutowalibyśmy gdyby nie woda pitna dostępna na ulicach. Nie byłam w Tunezji więc pytam. Wyjazd jest dość tani bo kasy mało, wole zabrać z Polski niż przepłacać.

Gość elviszyje
masz racje...wszystko zalezy od srodkow finansowych jakimi sie dysponuje.....hmmmm..nigdy jednak w ten sposob nie myslam,,, dalyscie mi do muslenia troszke...moze rzeczywiscie nie przeplacac..

Madalena, a wiesz może po ile są dinary? Nie mogę znaleźć w necie...

Byław lipcu - Hammamet, w sklepie w hotelu woda kosztuje ok dinara, a w mieście 400, 500 milimów (poł dinara). W dużym przybliżeniu 1 dinar to 3 zł, już dokładnie nie pamiętam. Wymieniasz EUR albo USD, nie pamiętam dokładnie ale przelicznik chyba był taki 1EUR = 1.3 dinara. Kase weź w mniejszych nominałach i wymieniaj na bierząco, bo później są kłopoty z wymianą dinarów na EUR. Ja byłam tydzień wydałam 40 EUR i 50 USD. Piwa tam się nie da nazwać piwem mała puszka kosztyje 600 milimów w państwowym sklepie z alkoholem, których jest bardzo mało, drinki to nie wiem bo mieliśmy zaopatrzenie z Polski

no tylko z tego co pamietam ich butelki z woda za 500 minimow maja 0,9 litra anie tak jak nasze 1,5l ale nie jestem na 100% pewna. Moim zdaniem jesli sie ma mijsce w bagazu to lepiej cos ze soba wziac

Gość siedź se lepiej w domu
:P:P:P

Jeszcze jedno pytanie, czy gniazdka są tam takie jak u nas? Np. żeby włączyć ładowarkę...

Halo, jest tam kto?? Powiedzcie, proszę, jak z tymi gniazdami.

Gość Tunezja ok
bylam na Dzerbie w listopadzie, woda tyle co u nas , ogolnie tanio , jedzonko dobre, nic specjalnego nie warto brac, wszytko dostaniesz., forse bierzesz z bankomatu , jak zabraknie. Pewnie cie zawioza na dwudniowa wycieczke na Sahare, drogo ale warto, po drodze rozne atrakcje.

Rzeczywiście, lepiej było wziąć wódkę :) Na Saharze było super :)