Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wlasnie

Czy dziecko ktore skonczylo 4 m-ce powinno juz probowac siadac?

Polecane posty

Gość no wlasnie

Mam na mysli czy powinno samo juz podnosic glowe i probowac sie podnosic do siadania.Bo moja corka jak lezy na brzuchu to podnosi wysoko glowke,ale jak sie ja lapie za raczki to nie dzwiga sama glowy. Jak to jest z Waszymi dziecmi?

Gość nie koniecznie
ale główkę już powinno podnosić

Gość iki
moja mala jest dobrze rozwinieta i zaczela sie podciagac z checia od 5 m-ca,teraz ma prawie 6 i jeszcze sama nie siada,ale w piatym odwracala sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie.jeszcze chyba troszke za wczesnie na twoja dzidzie.

Sądzę, że dziecko MOŻE próbować siadać, ale nie ma w tym względzie reguły. Moja córka próbowała juz siadać w wieku 4 miesięcy, a koleżanki synek dopiero jak miał prawie 6 miesięcy. Chyba nie powinnaś się tym w tej chwili martwić. Dziś kupiłam gazetę Dziecko i tam jest napisane: \"Czteromiesięczne niemowlę jest jeszcze do siadania kompletnie nieprzygotowane...\" :)

Gość no wlasnie
Dzieki,troche sie uspokoilam.Mozesz mi jeszcze napisac czy w tej gazecie jest cos wiecej o maluchach 4 -ro miesiecznych wlasciwie 5-cio.Bo moja corka skonczyla juz 4

Gość padlinka
moja w tymm wieku jeszcze nie podnosila sie za raczki ale chodzic zaczela jak nie miala jeszcze 10 miesiecy, wiec kazde dziecko ma swoj kalendarz rozwoju i NIE MA SENSU SIE DENEWROWAC :-)

Ja bym jeszcze chwile odczekała. Jeżeli dziecko nie chce być w pozycji leżącej proponuję, aby zakupić leżaczek, który sprawia, że dziecko jest w pozycji półleżącej. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
Tak, powinno już skakać na bungee....:( Masakra z tą paniką na kafe...