Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agniesha

tabl. anty przyjmowłam 3 ms teraz chce na jakis czas przestac

Polecane posty

tak jak napisalam w temacie przez 3 miesiace przyjmowalam novynette teraz ze wzgledu na rozstanie i pewnosc ze nie bede miala przez dlugi czas kontaktow seksualnych chcialabym przerwac branie tabletek tylko czy tak można????? czy mozna potem ponownie wrocic do ich brania??? prosze o pilną odpowiedz z gory dziekuje :)

Gość lill
pewnie że mozna, a nawet tak będzie lepiej, po co brac hormony jak niepotrzebujesz

a po jakim czasie moglabym znow zaczac je brac? strasznie boje sie ze beda jakies konsekwencje tego ze je odstawie

Gość prosze wypowiedzcie sie jescze

Pewnie, ze można po co się truć jak i tak nie będziesz miała kontaktów seksualnych. Wrócić zawsze do nich możesz na tych samych "warunkach" jak zaczęłaś pierwsze opakowanie (czyli w pierwszym dniu miesiączki).

myślę, że wytarczyłby jeden cykl przerwy. po prostu po odstwieniu wystąpi normlane krwawienie z odstawienia, no i potem przy pierwszej normalnej miesiączce już byś mogła brać. ja zrobiłam kiedyś taką przerwę miesięczną, bo coś tam pokombinowałam i gin nie widział żadnych przeciwskazań, żeby zacząć brać tabsy z powrotem juz po miesiącu.

tylko ze u mnie bedzie ta przerwa dłuzsza niz jeden miesiąc. nie widze zadnych mozliwosli przez bardzo dluuugi czas(moze nawet pol roku) abym odbywala stosunek. tak nalegamz tymi odpowiedziami bo musze wiedziec jesczze dzis bo normalnie o 22 powinnam przyjac tabletke z nowego opakowania a teraz wsytuacji kiedy nie mam juz stalego partnera to nie widze sensu abym miala brac tabletki tylko czy po dlugiej przerwie normalnie moge zaczac przyjmowac te tabletki tak ajk zaczelam je brac po raz pierwszy czy naprawde nie zadnych konsekwencji. pytam tu bo nie mam kogo zapytac a musze koniecznie dzis miec 100% pewnosc.

Mozesz spokojnie je odstawic na ile ci sie tylko podoba pod warunkiem, ze ostatni listek wzielas do konca. Daje ci slowo honoru, ze jesli zaczniesz je brac za rok czy dwa nawet - nic zlego nie stanie sie z twoim systemem hormonalnym. Zacznij brac pierwszego dnia okresu wtedy, kiedy bedziesz uwazala, ze nadszedl wlasciwy czas. A teraz moge ci tylko wspolczuc z powodu pozostania solo. Pozdrawiam