Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wybielic

stosowal ktos zestaw do wybielanie zebow, Carbamid peroxid 22 z allegro ?

Polecane posty

Gość chce wybielic

Czy to w ogole dziala ?

Gość a soda oczyszczona
tez dziala? niszczy szkliwo?

Gość chce wybielic
a co mnie obchodzi jakas soda. Ja siepytam o rofesjonalny srodek stosowany w wybielaniu zebow a ni ejakies domowe sposoby z soda, sokiem cytryny i innymi duperelami. Ale jak widac nikt tego nie stosuje, bo ludzie do tego jeszcze nie dorosli.

Gość nodi19
a ile to kosztuje?

Gość chce wybielic
70-90 zl jesli kupisz sobie zestaw na allegro. Podobna kuracja u stomatologa 500zl.

Gość izzzzzzzzzziiii
no wlasnie? stosowal to ktos??

Gość aniaaa5
proponuje skorzystac z wybielania w gabinecie stomatologicznym. ja wybielalam zeby lampą beyond i efekt jest bardzo dobry a czas calego zabiegu trwal okolo 1 h....

stosowałam 22% żel firmy opallescence (czy jakos tak). Wg instrukcji można to było trzymać na zębach od 3-5h dziennie - efekt był rewelacyjny, choc moje zęby nie były snieżno białe, ale na pewno duzo jaśniejsze niz przed wybielaniem. Najgorzej wybielają się miejsca przy samych dziąsłach. Po każdym dniu wybielania zęby były troche wrazliwe i troche bolały dziąsła, ale miałam w zestawie zel do remineralizacji i pomagało. Po ok. pół roku mozna powtórzyć wybielanie, bo po takim okresie kolorek zółtawy wraca. Pije mocną herabtę i lubie kawkę. Nie palę. postanowiłam znów zakupić taki żel, również 22%, ale jest innej firmy i w ulotce napisano, że można trzymac go na zębach góra 30 min dziennie. Nie wiem z czego wynika taka rozbiezność skoro steżenie carbamidu takie same :-o Trzymam troche dłużej niż 30 min i efekt mierny, ale jest ( zreszta to dopiero poczatek drugiej \"kuracji\", więc jestem dobrej mysli. NAJWAŻNIEJSZE! - musicie sie liczyc z tym, że zęby po takim wybielaniu są bardzo kruche. Zanim zastosowałam poczytałam troche opinii i wiele osób pisało o pekających, łamiacych sie zębach. W okresie kuracji i jakis czas po niej unikałam gryzienia orzechów i innych twardych rzeczy, bo CZUŁAM, że cos może trzasnać, niekoniecznie orzech.

jeszcze cos - jesli sie ktos zdecyduje, to chyba mimo wszystko wygodniejsze w noszeniu są nakładki na zęby takie z folii wkładane do plastikowych foremek- nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć. Te które samemu sie dopasowywuje zanurzając w garnuszku z goraca wodą, moga sie nadto skulić.