Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mamka

czy to normalne że mój 3 letni syn prawie nic nie mówi?

Polecane posty

Gość ciekawa mamka

Prosze o porade.Mój synek niechce mówic. Uzywa tylko kilka słów. Mama,tata,babcia,dziad, am,niuniu,i takie tam. czy powinnam sie zacząć martwic czy dać mu czas jeszcze.

Gość studentka pedagogiki
kobito daj spokoj, kazde dziecko rozwija sie wg wlasnego rytmu, nie ma czegos takiego np. synek kolezanki zna coś tam coś tam, a mój nie... każde dziecko jest wspaniałą indywidualnościa i ma właśny tryb rozwoju... :) wszytsko ejst ok :D buziaki dla malucha :)

Gość ciekawa mamka
dzieki ale jest trudno sie nie martwic jak każdy ci mówi żebys poszła znim do logopedy lub lekarza

Gość studentka pedagogiki
heh wiem, ze masz jakies obawy, ale mysle, ze wszystkie szybko miną i głowa Ci jeszcze bedzie pekac od dzieciecych pytan :))))

Gość tez mama -
witam moj synek ma dwa latka i rowniez nie mowi, tylko pojedyncze slowa i co niektore po swojemu :-) Inne dzieci w jego wieku juz bardzo ladnie sie wyslawiaja :-) nie mowie ze sie martwie o niego, bo jest jeszcze maly i sadze ze ma na to jeszcze czas, ale jak kazda matka mam pewne obawy. No coz, mysle ze na kazdego przyjdzie czas i juz niedlugo bedziemy normalnie rozmawiac z naszymi dziecmi :-) pozdrawiam

do ciekawej mamy ..i racje maja Ci , ktorzy doradzaja abys poszla z dzeckiem na wizyte kontrolna do logopedy . Wiek trzech lat to najwyzsza pora aby dziecko wyrazalo swoje mysli w pelnych zdaniach ...nawet po dwa trzy slowa ale zaczynalo mowic poprawnie .Jedne dzieci robia to szybciej inne wolniej ale moim zdaniem jesli twoj synek skonczyl 3 latka i nie chce mowic to znaczy ze jest jakas tego przyczyna . Nie czekaj bo kazdy miesiac zwloki bedzie pozniej dlugo nadrabial . Nie chce pisac o przyczynach bo jest ich wiele ..Trzeba przedewszystkim sprawdzic sluch ..i ogolny rozwoj psychoruchowy . Ten stan ktory opisalas podchodzi juz pod poczatki zaburzen mowy. Pozdrawiam

Gość ANGELIKA34
CIEKAWA MAMKO NIE MARTW SIE MÓJ SYNEK TEZ DO 3 LAT NIC NIE MÓWIŁ TERAZ MA 3 I PÓŁ I TRAJKOCZE ZA PIECIU WSZYSTKO JEST OK POZDRAWIAM

Gość ANGELIKA34
A DO LOGOPEDY OWSZEM MOZESZ ISC JA TEZ CHCIAŁAM ALE POWIEDZIELI ZE MAM CZEKAĆ NO I SIE DOCZEKAŁAM NIE WSZYSTKIE DZIECI ROZWIJAJĄ SIE KSIAZKOWO.JEDNE ROBIĄ NA NOCNIK JAK MAJĄ PÓL ROKU INNE JAK 2 LATKA DAJ MU CZAS NIC NA SIŁE

Gość a moj synek
mowil pelnymi zdaniami , jak mial 1,5 roku i co - teraz jest najbardziej malomownym facetem, Nie martw sie! Ale do logopedy idz dla spokoju sumienia.

Gość a moj synek
on pieknie mowil az do momentu jak wszedl do naszej sypialni ktoregos niedzielnego poranka i zobaczyl jak obciagam mezowi z polykiem ...od tego czasu zamilkl

Gość dorotdd
do a moj synek ale jesteś prymitywna

Gość hehehexj
ja tez milczalam do ponad 3lat... aponoc tylko spiewalam po swojemu ...a potem naraz całymi zdaniami sypnełam :D

Gość zadowolona babeczka
dzieki za rady. Do cynicznej obserwtorki nie siedze cały zień w internecie. Z internetu kożystam 2 razy w tygodniu po 1 godzinie anawet mniej .Pozdrawiam.

Gość jeeeeeeeeeeeeju
powinnas isc do lekarza,a nie pytac sie jakis bab na forum ktore nic ie wiedza.

Gość jeeeeeeeeeeeeju
a co rozumiesz przez to ze PRAWIE nic nie mowi???

Gość hjkoha
Synek mój też słabo mówił do 3 lat, potem zaczął wypowiadać coraz więcej słów. gdy skonczył 4 latjka mówił juz prawie wszystko, ale niewyraźnie. chodziłam do logepedy z Nim od kiedy skonczył 2 latka i pani logopeda stwierdziła, ze mam sobie dać spokój, bo to małe dziecko. Myslę, że Twój synek ma jeszcze czas. Ale wizyta u logopedy niezaszkodzi:):):)

Gość podnoszonko
up up