Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabeczkaaa

BOL BOROWANEJ KILKA LAT TEMU 6...DLACZEGO???

Polecane posty

Gość zabeczkaaa

HEJ. od jakiego czasu , boli mnie 6 , ona ma plombe[nie amalgamat tylko taka biala]. kiedy zjem cos slodkiego ,kiedy lekko uderze w bok zeba lub w ogole zagryzam , odczuwam bol. co to moze byc? czyzby zab sie psul znowu>?? dzieki za odpowiedz.

Gość zabeczkaaa
prosze o pomoc..czy to normalne ze boli ? najlepeiej jest, gdy nic nie jem , wtedy nic a nic sie nie dzieje..

Może się plomba ukruszyła albo rozszczelniła, albo robi się gdzieś z boku kolejna dziurka... W każdym razie idź do dentysty, im wcześniej tym lepiej.

Gość zabeczkaaa
dzieki ci MORGAINE:). a jak myslisz, czy zrobia m ito za free ,gdzie mi robili ta plombe>?czy raczej bede musiala doplacic?

Mi się też coś takiego zdarzyło - źle założona plomba i pod nią była taka wieeeelka dziura :-( A z zewnątrz nic nie było widać :-( Leć do dentysty i to jak najszybciej!

No, niestety, każą Ci zapłacić :( , gdyby coś się zaczęło dziać po kilku dniach, czy tygodniach, to w ramach reklamacji moglby zrobić, ale po kilku latach, to ma się prawo coś zrobić bez winy dentysty.

Gwarancja na leczonego zęba trwa chyba rok. To normalne, że co kilka lat trzeba wymieniać plomby. Niestety.

Gość zabeczkaaa
dzieki za odp,. chyba rzeczywiscie przejde sie do dentysty...szkoda bedzie tylko pieniedzy...:(

no to ja jestem w identycznej sytuacji;] maialm plombowana 7 i w sierpniu zaczela bolec ja oczywiscie mam uczulenie na stomatologa i odkladalam wizyte az do ostatniego piatku okazalo sie ze od dzisla zrobila sie dziura i pod ta plombow wogole nie mam zeba;-/ zatruli mi go i od piatku jem papki bo tak boli w przyszly pon kontrola a 24 dalszy ciag zabiegu. LEPIEJ PĘDZ DO DENTYSTY;]