Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina*26*

1000 złotych pensji na rękę.Jestem bardzo szczęśliwa - a Wy??

Polecane posty

Gość chyba nie wynajmujesz
Ja jednak twierdzę, że kiedy mieszkałam sama byłam stanowczo tańsza w utrzymaniu.:D Gaz i prąd to były grosze, bo kto by tam w domu siedział a już na pewno nie siedział i gotował ;). Żarcie to też były grosze, bo tu kanapka, tam gorący kubek, frytki czy jakaś sałatka i tyle a teraz obiad codziennie i czasami jakieś ciasto albo pieczeń... Życie studenta to było tanie piwo na ławce lub jakiejś knajpce a teraz wypada gości zaprosić i podać lepsze wino, whisky... Auta nie było. O ubezpieczeniach i funduszach emerytalnych nawet się nie myslało... Kawalerka wystarczała i nie martwił się człowiek tym, że kiedyś pojawi się dziecko i przydałby się jeszcze choć pokoik... Rosną wymagania, kiedy się człowiek "sparuje".;)

Gość opłaty stałe 450 zł
???????????? co liczysz jako te opłaty stałe?

Gość opłaty stałe 450 zł
moja mama sam czynsz płaci 500 zł:o

no dobra, skoro wszyscy mówią ze narzekam, to ponarzekam sobie jeszcze: czynsz - 150 woda - 40 gaz - 40 ( w lecie, kiedy nie trzeba ogrzewać, w zimie 140) prąd - 50 internet - 50 telefony 2 -minimum 140 opłacenie nauki w studium -100 gaz do auta- ok 250 razem: 820? aż nie chce mi się liczyć.............

a wiesz tez masz racje... mi chodzilo o to ze gdybym sama musiala wynajac mieszkanie, sama placic za prad, gaz itd ( a sa to oplaty wlasciwie stale i niezalezne od ilosci osob) to byloby bardzo ciezko... A wielu studentow zyje za mniej niz 1000 zl i daja rade...:D Jeszcze nie jestem mezatka, ale za rok bede i przyznaje racje, ze potrzeby rosna... Myslimy o remoncie mieszkania, planujemy po studiach kupic samochod, troszke pozwedzac... Zaczna sie kredyty itd... A jezeli chodzi o wizyty znajomych , to nasi jeszcze sami studenci wiec zwykle piwko i chipsy wystarcza:P :)

a co do oplat stalych to : wynajem 700 zl ( w tym czynsz ) internet ok 60 zl, gaz - ( srednio wychodzi ok 20 zl ) prad - ok 70 zl i i wychodzi ok 850 zl ... to dziele na 2 osoby, bo nie mieszkam sama i wychodzi ponad 400 zl, do tego komorka... mieszkanie ma 32 metry.

Gość chyba nie wynajmujesz
Miło, że zawsze znajdzie się ktoś o takim dobrym sercu doktorku. 🌻 Widzisz Daglezjo, już się zaczyna.:D

Gość opłaty stałe 450 zł
to nie mozna tego tak liczyc, ze podzielisz na pol i tyle, jakbys mieszkala sama to nie wynajmiesz mieszkania za 350, za internet nie będziesz płacic 30 zł. tylko telefon, gaz i prad to sa oplaty uzaleznione od zuzycia.

no ale to sa MOJE STALE OPLATY! tyle mi srednio wychodzi na miesiac, tyle musze odlozyc na rachunki itp...

Gość a ja tam
mieszkam z ciotką więc nie płace za mieszkanie i jedzenie, od rodziców dostaje 300zł i też jestem szczęśliwa a i jestem studentką

Ok to i ja : Czynsz 80 zł. Woda 80 na gaz zimą 150 prąd 80 gaz 150 komórki 200 net 120 Jedzienie 600 zł. 1460zł : 2 No to na osobe mam 730 zł na miesiac z jedzeniem.... Mieści się w 1000 zł wiec dzieiw sie ze obwiniacie KAROLINE 26 ze cieszy sie z 1000 zł przeciez ona nie traci na te rzezcy a nawet gdyby traciłą to jest w stanie sama sie uczymac. Mówię o podsawowych potrzebach .

Gość a gdzie ja żyje
350 szkoła 400 gaz 300 tel. woda 100 prad 75 internet 60 podatki ok 50 auto ubezp. ok 120 mies. do tego 2 psy ok 150 paliwo 200 hobby 400 całe szczęsci ze na 2 sie dzieli;) wniosek jeden: wyprowadzam sie na stancje!!!

Gość gdzie płacisz za czynsz 80 zł
ja tam też się wyprowadzę:D

Wiem,że zawsze można mieć więcej,ale jeśli się nie ma należy się cieszyć tym co się ma.Ja mam fajną rodzinkę,super faceta, przyjaciół, staram się być życzliwa dla ludzi i może dlatego czerpie radość z życia:D

Gość zzzzzzzzzzzza mało

Gość ja mam 1800 na rękę
i jakoś odłożyc nie mogę, mieszkam sama, sama wynajmuje mieszkanie co mnie wynusi ok 700 zł znetem, prądem itp, za telefon ok 200 zł, muszę jakoś w pracy wyglądac więc na ciuchy tez troche idzie ale nie to zebym szalała jak moje kolezanki z pracy, w sumie to nie wiem na co ja wydaje pieniadze....i to nie prawda ze jak sie mieszka samemu to jest taniej..jest o wiele drozej.

Gdzie płacisz czynsz 80 zł. W moim mieszkaniu :) mieszkanie moje więc tylko smieci prad na klatce i sprzatanie klatki ;)

Gość gość
up