Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasynka

czy moge chodzic nago przy dziecku?

Polecane posty

Gość mamasynka

Moj syn ma 3 lata, kiedys widzial mnie nago po kapieli i rano, czy nie jest juz za duzy na to zeby matke jak bog stworzyl ogladac?

Gość Miły Bronisław
rajcuje cie to?:-0

Gość jasne proponuje
seks z mężem tez uprawiac przy dziecku, a co niech się dzieciak uczy:o

Gość nie ma jeszcze dziecka
ale wydaje mi sie ze mozesz chodzic przy nim nago.

Gość mysle...
ze dziecko 3 letnie juz wiele rozumie i nie wypada chodzic przy nim nago.Pamietaj tez ze robi sie coraz starsze...

Gość moje dzieciaki
nigdy nie robily problemu z tego ze widza mame lub tate nago nigdy my nie robilismy z nagosci w domu erotyki i dzieki temu moje dzieci nie maja zboczen ani dziwnych zachowan mysle ze zdrowe podejscie do tematu nagosci pozwala na to zeby chodzic przy dzieciach bez ubrania nie mowie tu o paradowaniu przez pol dnia golym ale wyjscie z wanny lub przebieranie sie nie powinno krepowac nikogo tzn rodzicow i dzieci

Gość mamasynka
dziekuje wam wszystkim za rady, to ciekawe

Zdarzaa mi się bywać często w Skandynawii, gdzie podejście do nagości jest bardziej swobodne i naturalne. Nie zauważyłam stad zboczeńców na ulicach... Co takiego na widok gołej mamy może zrozumieć trzy letnie dziecko? Że rózni się fizycznie od niego? I od koleżanki z podwórka? A może problem, bo trzeba odpowiedzieć na pytanie a co to? a czemu mama tak wygląda a ja nie? Inna sprawa, że ja bym się poza okolicznościami typu własnie sauna itp., z nagością nie afiszowała, ale jakby mnie przypadkiem dziecko nago zobaczyło, nie robiłabym z tego problemu.

Gość mamacorki
nie wiem jak ty przy synku ale ja mam 4 letnia corke i ja sie specjalnie nie kryje z nagoscia, wydaje mi sie ze to naturalny widok. Nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej kryje sie przy malej jak chce sie ubrac, rozebrac. Moja corka poprostu nie zwraca na to uwagi.

Nie przesadzasz moze za bardzo -od kiedy to nagosc jest rzecza wstydliwa (przy zalozeniu ze nie wychodzisz tak na ulice ;)), zwlaszcza przy dziecku. Bedac dzieckiem nie zdajesz sobie sprawy z tego ze nagosc nie jest akceptowana w spoleczenstwie... - mysle ze twoje dziecko nie zwrocilo nawet na to uwagi

Gość Nie nie możesz ...
i nie zadawaj idiotycznych pytań. Robi

Ja uważam, że to nic zdrożnego. Sama mam dwójkę dzieci- 4 i 2 lata- i wychodząc z kąpieli, czy ubierając się widzą mnie i męża nago. Nie zwracają na to szczególnej uwagi, bo są przyzwyczajone od maleńkości.Z czasem na pewno powoli to sie zmieni, bo nie będe raczej paradować nago przy dojrzewającym chłopcu, ale strasznego problemu nie zamierzam z tego robić.

Gość ona 28
mam corke która ma 4 lata. moje dzieco, jak było mniejsze nie odstepowalo mnie na krok, czyli nie wazne czy bylam w toalecie czy kapalam się, ona zawsze byla przy mnie. dlatego doszlam do wniosku ze nie bede jej wypraszac z lazienki tylko dlatego ze sie kapie, przeciez nie mam nic do ukrycia. ona nie zwraca uwagi na nagosc, nie przyglada się.

Gość kle kle
chcialabys aby twoje dziecko nabawiło się kompleksu edypa?