Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olmino

Komu sie udaje miec ładne długie paznokcie?

Polecane posty

Gość olmino

Prawdziwe oczywiście.Ja mam przeźroczyste i jakies takie żółte a nie białe :( Do tego sie rozdwajają i łamią.Musze zawsze malować końcówki białym lakierem.Jak ich nie pomaluje to wygladają strasznie.Zawsze je chowam :( Moze mam zły pilniczek? Jakimi powinno sie piłować?

Gość fredkae
wlasnie prosimy o odpowiedz, ,a, ten sam problem:)

Gość Kathia
a co z włosami, też się rozdwajają i słabe? jeśli tak, to zacznij łykać jakiś preparat witaminowy - może czegoś w organiźmie brakować. a jeśli tylko z paznokciami masz problem, to zastosuj jakąś odżywkę wzmacniającą. niezłe są firmy Sally Hansen. a i nie zaszkodzi pojeść lub popić trochę galaretki, nawet 2-3 dziennie. co do pilniczka, do delikatnych paznokci nie powinno używać się metalowych.

Gość olmino
Dzięki. No właśnie włosy też mam jakies słabe.Suche:( Chyba przestane piłować metalowymi pilnikami pazury.Słyszałam ze picie oliwy z oliwek poprawia stan paznokci i włosów.Pije ją już jednak 2 tygodnie i nie widac poprawy :I

Gość Kathia
o piciu oliwy nie słyszałam, raczej o moczeniu paznokci w oliwie i wcieraniu w nasadę paznokcia.

Kathia, o jaką galaretkę ci chodzi?? Nigdy nie slyszalam o ratowaniu paznokci galaretką. Pozdrowionka

Gość Kathia
normalną, owocową np.to jest tzw. "domowy sposób", przetestowałam na mamie, podziałało.

Gość Kathia
chodzi głównie o zawartą w galaretce żelatynę i jej właściwości.

H-Pantoten polecam. Ja mam długie pazurki bez szczególnych wysiłków. Biorę tylko witaminy i tyle. Nie powinno się uzywać metalowych pilniczków, ale najlepiej szklane lub z tworzywa (taki z czterema warstwami ścieralnymi o różnych stopniach gradacji). Zażółcone mogą być od lakierów do paznokci. Przestań je malować na jakiś czas i zobacz czy płytka zmieni kolor.

Gość niunka malutka owada
zolte paznokcie moga byc spowodowane lakierem,np jak maluje pazkokcie lakierem jasnym to mam zoltea jak czerwonym to sa bialutkie........nie wiem czym to sie ma,ale oba lakiery byly tej samej firmy..

Gość ninkaaa
Polecam balsam do paznokci Herba Studio, działa świetnie na paznokcie, a dotego wybiela końcówki, mi po nim paznokcie przestały sie rozdwajać, szybko urosły są bardzo mocne no i te końcówki mam bialutkie. A pozatym to prawda ze od ciemnych lakierów robia sie żółte dlatego przed polakierowaniem, trzeba zawsze użyc jakieś odżywki bezbarwnej. Ten balsam mozna kupić przez Internet albo w sklepach zielarskich jest stosunkowo tani, naprawde polecam

Żarlam galaretkę przez 6 miesięcy - bez efektu :( Kolejne pół roku zażywałam Skrzypovitę - bez efektu :( NIGDY jeszcze nie udało mi się zapuścić ładnych, zdrowych paznokci. Moje są miękkie, słabe i momentalnie się rozdwajają. W końcu się rozeźliłam i zrobiłam sobie tipsy :)

ja mam długie paznokcie i mocne, ale przez długi czas tez z nimi walczyłam ale... Zaczęłam używać odżywki Sally Hansen Nail Growth miracle (złota odzywka) i od tego czasu moje paznokcie są jak zaczarowane :D nie łamią się, nie rozdwajają, sa po prostu mocne jak skała. Odżywkę kupuję na allegro - i nie gadajcie mi że kupuje podróbe bo widze jakie są efekty :D mam już drugie opakowanie i nie zmienie jej na inną

Gość maracuja
spróbój kiedyś na noc nasmarować je wazeliną ;) u mnie działa rewelacyjnie.

Gość blondaskaaa
Po: 1. pilniczek! NIE METALOWY!! Najlepiej szklany badz tez papierowy 2. witaminki najlepiej ze skrzypem polnym (Skrzypvita, Silica) - na mnie podzialal najlepiej zwykly skrzyp polny z witaminami (ok 15 zl) 3. Masc ochronna z wit. A (ok.2 zl) 4. Oliwa z oliwek lub/i olejek rycynowy + cytryna (wybiela) 5. Odżywka do paznokci lub cos w tym stylu (dla wzmocnienia) Tyle wystarczylo zeby po ok miesiacu - 1.5 moje paznokcie wyrosly dlugie, z bielutkimi koncowkami a co najwazniejsze sa mocniejsze i twardsze :) Czesto polecane sa tez kapiele paznokci w rozpuszczonej w wodzie zelatynie, smarowanie olejkiem rycynowym, czy uzywanie odzywek nail tek ( na allegro ok 60 zl) ---> czego osobiscie nie praktykowalam, ale czesto jest to polecane Mam nadzieje ze choc troche pomoglam ;) pozdrawiam

Gość Arletto8989
ja tam nie mam zadnych problemów z paznokciami mam długie i mocne

Gość ulak2
Kiedyś też miałam paznokcie słabe, rozdwajające sie .Moczyłam je w oliwie itp., nic nie pomagało.Teraz ma długie, zawsze pomalowane i to tanimi lakierami. Proponuję używać tylko i wyłącznie szklanego pilnika oraz (gdy malujecie paznokcie)zmywacza do paznokci z Carolla , taki duży różowy. Mnie ewidentnie bardzo to pomogło.

Gość rycynuska
ja wlasnie siedze spbie w domu i zaraz sie wezme za paznokcie,dziewczyny ale nie moge sobie poradzic ze skorkami,jest na to jakis skuteczny sposob oprocz wycinania codziennie???

Gość kolorowanka dada
najlepszy skrzy na paznokcie rosna szybciej i wogole sa ladne i zdrowe