Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globtroter

GDZIE JECHAC NA URLOP, POZA POLSKA???

Polecane posty

Gość globtroter

mowcie gdzie byliscie , co zwiedziliscie..... chodzi mi o wczasy 2 tygodniowe minimum

Jak się lubisz włóczyć polecam litwę. Byłam tam 10 dni latem, piękny kraj, mało turystów, tanie jedzenie i benzyna, mili ludzie. Poza tym tam są super jeziora, woda czyściutka. Aaach

no to ja z kolei, moge polecic miejsca \"rozrywkowe\", bo takie preferuje... Grecja = Paralia - bardzo mi sie podobalo, szalelismy cale noce,mnostwo cafejek,dyskotek,sklepow z pamiatkami i maja pyszne drinki w lokalach :) Chorwacja = Makarska - to samo, duzy gwar, przepiekne widoki, ktore stworzyla natura,mnostwo restauracji i fajne miejsce jako baza wypadowa, poniewaz stamtad bylismy na wycieczce w Dubrovniku i Splicie :) Bulgaria = Kranevo- spokojniejsza,mala miejscowosc, ale tez fajna baza wypadowa,bo stamtad sa organizowane fajne wycieczki i dzieki temu bylam w Warnie (taka sobie), Nessebar -wspanialy oraz w Istanbule - a to juz extra sprawa :) Francja = Nicea - cudowne hotele z prywatnymi plazami, niestety minus - jest bardzo drogo... Duzo jezdze na wycieczki, nie tylko wczasy i na pewno ze wzgledow finansowych nie polacam Ci Szwajcarii...w Genevie za bochenek chleba zaplacilam w przeliczeniu 8 zl :( Jak masz jeszcze pytania to pisz :)

Hej Olivia, bylas w Paralii :)!!!! Tez tam bylam 4 lata temu....do dzisiaj badrzo milo to wspominam....jak tam cluby Omilos i Hook :)? Reszty nie pamietam.... :) 🖐️

Gość Regan
Polecam Bułgarię, jest tanio, spokojnie i Ladnie

Gość Ja też polecam
Bługarię przedewszystkim tanio , woda kryształ :) pozatym Chorwację , Turcję , no i cudowną Francję a dokładnie Paryż ! tam nie bedziesz sie nudził /a pracowałam tam 2 lata i myślami ciągle tam wracam :) pozdrowienia :)

Nie moglam w poludnie sie tutaj zalogowac, cos dzieje sie z kafeteria :> ale do rzeczy.... lili - ja bylam w Paralii w 2000r i przez caly pobyt ani 1 nocy nie przespalismy w calosci w hotelu, bo non stop balowanie :P Co do dyskotek to najlepsza byla dyskoteka na dachu (chyba wlasnie Omilos), po prostu odjazd...ale poza ta dyskoteka byla jeszcze nieopodal ATLANTA - ktora ma na srodku basen i dziewczyny wskakuja do pustego basenu, sa polewane woda i jest wybor miss mokrego podkoszulka :) co do muzy naprawde swietna....No i lady maja wjazd gratisowy lub piwko = do wyboru :) Poza Paralia bylam jeszcze w Atenach (na wycieczce) i na Akropolu malo nie padlam z upalu ...ani jednego porzadnego drzewka,zeby sie schowac w cieniu :> Plusem bylo to, ze wrocilam stamtad bardzo opalona,co naprawde uwielbiam. Co do Paralii, spotkalam same pozytywne opinie, no chyba, ze ktos lubi spedzac urlop na odludziu,to nie polecam tej miejscowosci. Pozdrawiam :)

Gość globtroter
hihi...ja bylam juz w Grecji, we Francji wprawdzie nie, ale do niej mam zabi skok,wiec moze kiedys, bylam w Tunezji i znow zatesknilam za cieplymi krajami Zdecydowanie chcialabym pojechac w cieple, tropikalne miejsce, raczej dzikie,ale tez takie, gdzie w razie nastroju moge zaszalec :)

dla mnie najpiękniejsza jest Praga, jestem tam przynajmniej raz w roku, czasem częściej i nigdy nie mam dość ! Blisko, tanio...

dla mnie najpiękniejsza jest Praga, jestem tam przynajmniej raz w roku, czasem częściej i nigdy nie mam dość ! Blisko, tanio...

Gość a ja polecam...
polecam Egipt -Hurghada - gwarantowana pogoda, słońce, ciepłe Morze, niezapomniane widoki, nurkowanie, bogate dziedzictwo kulturowe, liczne zabytki, wycieczki itp. polecam również Litwę - blisko, tanio, dużo pięknych miejsc do zwiedzenia, od Kłajpedy przez Wilno, Troki. szczerze polecam Irlandię - np. turystyczne miasteczko Killarney u podnóża Gór, w bliskiej odległości Oceanu Atlantyckiego. Malowniczy kraj, jeśli lubisz obcowanie z naturą i przyrodą zachęcam.

Gość wiele mozliwosci
ja polecem Egipt-Sharm El Sheikh, Turcję, Gran Canarię, moją kochaną Francję :), Chorwację-Makarską hmm no i jest jeszcze wiele atrakcjyjnych miejsc jak np. Dominikana, Kuba, Meksyk. Ale to już zależy kto lubi jaki klimat i co zwiedzać ;)

Gość wiele mozliwosci
ja polecem Egipt-Sharm El Sheikh, Turcję, Gran Canarię, moją kochaną Francję :), Chorwację-Makarską hmm no i jest jeszcze wiele atrakcjyjnych miejsc jak np. Dominikana, Kuba, Meksyk. Ale to już zależy kto lubi jaki klimat i co zwiedzać ;)

Gość kolęda
Odświerzam wątek, bo urlop sobie planuję i mnie naszło. Więc ja wakacjuję głównie w polskich górach (Sudety, Beskidy), nad Bałtykiem (ukochany Gdańsk), z zagranicznych to Egipt (tam też chyba się wybiorę i tym razem) i raz Turcja z alfa starem. Aż sie rozmarzyłam...

jak ma być raj to malediwy :) w życiu nie widziałam tylu kwiatów , zwierząt i wogóle wszystkiego co na świecie najpiekniejsze a ludzie tam sa rewelacyjni

Turcja - Alanya - polecam Hiszpania - Sant Feliu de Guixols - polecam Grecja - Leptokaria -polecam Tunezja - Sousee - nie polecam (chociaż Tunezja ogólnie na tak :)) Kalifornia - always number one :)

Gość polecam Wlochy
wlochy jezioro Garda , albo Lido di jesolo kolo wenecji majorka el arenal , alcudia tez niczego sobie odradzam turcja oludeniz przereklamowane a blekitna laguna to zenada

Gość Nigeli
Mówisz? Bo właśnie wybieramy sobie region, w który pojedziemy do Turcji, pierwszy raz. A Marmaris? Koleżanka mówiła, że jest tam cudownie, z portem jachtowym i ulicą pubów.

Gość reqviem
Marmaris jak najbardziej! Koleżanka polecała bardzo bardzo, więc też sobie ostrzymy ząbki. W wakacje może.

Gość jovite
Prowansja we Francji (ale dość drogo wychodzi), Tokio (życia nie starczy na poznanie tego niesamowitego miasta), Egipt - Karnak, piramidy, mnóstwo niesamowitych starych budowli. Albo ichniejsze plaże :)

Wszystko jak wyżej ALE NIGDY WIECEJ DO TUNEZJI!!!!!!!!! I nigdy nie polecę tego kraju nikomu, nerwy tylko straciłam. Dodam jeszcze Libię, warto ją zobaczyć przed boomem turystycznym :) Chociaz dla mnie Turcja jest nr 1 juz od dluzszego czasu

Gość CORALIE
PIEKNA JEST FRANCJA NO I HISZPANIA( RADZE COSTA BRAVA : PLAYA DE ARO ale odjazd naprawde nie mozesz sie tam nudzic)

Gość nuke
Libię najlepiej w zimie, tak? Turcja jest oszałamiająca - tyle barw, wrażeń, smaków. Bardzo tak lubię. W Hiszpanii już byłam. Teraz chyba sobie wycieczkę do Egiptu zamówię, ale dopiero na wiosnę (biuro wybrane, bo z alfa starem już jeździliśmy, ale kasę trzeba nazbierać).

Gość robic
W zeszłym roku na świątecznym urlopie, na plaży w Sharm el Sheikh oświadczył mi się mój chłopak :) Dlatego w tym roku też tam jedziemy, żeby sobie przypomnieć tamte emocje :]

Gość le manama
Jaki hotel wybraliście? Interesuje mnie to osobiście ;)

Gość onemamia
Regency Plaza, taki nowy w sharmie. Ma dużo fajnych bajerów, można się poczuć jak na prawdziwych, luksusowych wakacjach :D