Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiorekkk

Skutki kilkuletniego farbowania włosów...

Polecane posty

Gość asiorekkk

są takie,że okropnie wypadają mi włosy:( Byłam u lekarza i powiedziała mi że to główna przyczyna... Nie wiem na ile to prawda.Z jednej strony mogę powiedzieć,że większość kobiet farbuje włosy i nie każda od razu łysieje,ale wiadomo że każdy jest inny i każdemu może szkodzić coś innego... Poza tym farbowałam włosy od kilku dobrych lat,zawsze były to szampony koloryzujące,od kilku miesięcy używam farb. Więc czas też zrobił swoje... Nie wiem tylko co teraz-nie wyobrażam sobie nie farbować włosów-mahoniowy kolor włosów to już część mnie... Kombinuję czy nie przerzucić sie na hennę czy też chnę (chodzi mi o te farby naturalne w proszku),ale nic o nich nie wiem,a opinie na necie są podzielone. Co radzicie?Czy też wypadają Wam włosy po farbowaniu?Jak sobie z tym poradzić nie rezygnując jednocześnie z farbowania?

Gość narinka
nie wiem? slabsza farba? ja farbuje na czerwono ;) tez farba :)

Henna jest bardzo dobra! Dziala jak odzywka i jednoczesnie barwi wlosy. Przy dlugotrwalym zastosowaniu wzmacnia je i wlasnie zapobiega wypadaniu :) Wady to troche klopotliwy sposob uzycia (ale jak sie nabierze wprawy to jest ok), no i krotkotrwale dzialanie tzn chna splukuje sie przy kazdym myciu. Jesli ktos, tak jak ja, musi myc wlosy codziennie, to po tygodniu nie ma sladu po kolorze.

Gość asiorekkk
ja właśnie zawsze miałam czerwone,ostatnio przerzuciłam sie na mahoń,teraz myśle o jakimś ładnym brązie.Ale wiem na pewno,że nie wyobrażam sobie nie mieć ufarbowanych włosów.I co teraz? Narinka-a słabsza farba to jaka?Przecież każda farba niszczy...:(

Gość vinca
Stosowalam kiedys henne i nie zaszkodzila mi na wlosy, podobno ma nawet pomagac (dziala jak odzywka), ale ja stosowalam ja krotko, bo mi sie znudzilo bycie rudzielcem ;-) Kolor wychodzi calkiem ladny i wcale tak szybko sie nie zmywa. Najwiekszy minus henny wg mnie to ze trzeba bardzo uwazac, zeby sobie ta mazia nie pomazac skory na granicy wlosow, inaczej zostana plamy (na opakowaniu pisze, zeby skore zabezpieczyc tlustym kremem, ale mi i krem nie pomagal - moze tylko ja taka niezdara jestem...) Nie wiem, czy nie powinnas zrobic sobie mimo wszystko przerwy z farbowaniem na jakis czas, skoro wlosy sa zniszczone. Rozwaz sciecie ich krotko i lykanie witaminek, to za jakis czas powinny odzyc :-)

Gość asiorekkk
a jakiej firmy hennę stosowałyście?

Gość betin
jak wiadomo henna pieknie fabuje skore jak nie masz wprawy nie polecam bo nie domujesz jej i bedziesz z nia chodzila na twarzy dobrch kilka dni

Gość do asiorekkk
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=7ec4bda1cbf7f541352636e11893954b&cmd=browse&category_id=14 tutaj masz linka z Wizażu do koloryzacji włosów. Poszukaj sobie, bo jest kilka firm, które produkują hennę i poczytaj opinie:) a swoją drogą masz szczęście, że farbujesz włosy właśnie w kolorach czerwieni, bo moim zdaniem tylko w tej kolorystyce sprawdza się chna czy henna:)

Gość asiorekkk
dzięki!włąśnie czytm...chyba zaryzykuję i skuszę się na hennę z Venity!

Gość basia aaa
ja mialam taki sam problem... kilka lat farbowania wlosow zrobilo swoje .. wypadaly garsciami prawie wszedzie je zostawialam , na szczotce, podlodze, ubraniu... do tego strasznie byly zniszczone . w koncu podcielam je sporo i od jakis 5 miesiecy nie farbuje noi wow , nie wypadaja i ich kondycja znacznie sie poprawila , sa wreszcie blyszczace... wiem teraz ze wlosom nalezy sie takze odpoczynek od farbowania

ja tak samo non stop farbowalam wlosy raz czarne, raz blond a jeszcze innym razem rude, kiedy poszlam kolejny raz do mojej fryzjerki i zafarbowalam wlosy to wyobrazcie sobie ,ze tak sie pokruszyly, ze z calej dlugosci musiala mi je pocieniowac, kolejnym razem gdy bylam u niej scialam na krotko- tak krotko jak moj 2miesieczny odrost!!! monelo pol roku wloski sa super zdrowe blyszczace, ach.... juz niedlugo zrobie kitke!!!!!!!!!!!\\lukam skrzyp polny i smaruje je waxem!!! i jest ok!!! dziewczyny pamietajcie nie ma nic gorszego niz dlugie sianowate i zniszczone wlosy!!! lepiej je sciac i wychodowac od nowa, niz lazic w sianokosach!!! a kazdemu co jakis czas potrzebna jest odmiana!!! 🌼

Gość waxowa
dziewczyno :o jak farbujesz to chociaz dbaj o nie lepiej ... lec do apteki po wax brazowy, myj wlosy, recznik do pikarnika, naloz wosk i siedz z nim tak przez godzine, pomoze... ale juz!

a co bardziej niszczy włosy?? szampon czy farba??bo ja kiedys uzywałam farby, teraz szampon...myslałam ze szampon niszczy mniej, ale usłyszałam ze tylko mniej w niewielkim stopniu...wie ktos cos na temet?? :):):)