Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość do okradziony
od str.149 poczytaj.....

Gość okradziony
proszę o adres e-mail do tych osób co zostali okradzeni, dlatego wystawiam posta tutaj bo troszkę poczytałem , jestem w podobnej sytuacji tylko u mnie kwota jest nieco wyższa 2500zł. Mam już prawnika , w poniedziałek sprawa trafia do sądu.

Gość sklepowa
jestem na księdze przychodów i rozchodów

Gość no no a to sie narobilo
;) wreszcie ktoś utrze jej nosa....nawet tata ani dziadek nie pomoże

Gość eurolifestyle
okradziony a może mnie oświecisz kim jesteś , bo niestety nie wiem a chętnie się dowiem , bo nic mi w tym temacie nie wiadomo , nie mam żadnych długów więc chętnie się dowiem o czymś co nie wiem , bo na razie to mnie obrażasz, nie mam żadnych długów i nic nikomu nie jestem winna , więc radziłabym zaprzestać tych pomówień

Gość eurolifestyle
nikt mi nic nei utrze bo nie mam żadnych długów ani nic nikomu nie jestem winna , to zwykłe świnstwa podkłaane przez konkurencję , która bezmyślnie się podkłada bo przez internet nikt nie jest anonimowy

Gość xxyyy
NA TEMAT FIRMY EUROLIFESTYLE ! Pisałyście, że jestem ryzykantką jeśli wchodzę w interesy z osobą prowadzącą min tę firmę. A ja twierdzę że póki nie spróbujesz to się nie dowiesz, i żałuję że gadałam nie znając tej osoby ani nie robiąc z nią wcześniej interesów. Błąd! Dziś dostałam od osoby prowadzącej min tą firmę mega przesyłkę w komis, wszystko zgodne z umową, jestem bardzo zadowolona, teraz zabieram się do sprzedaży. Także z mojej strony- duży plus dla Eurolifestyle! I pamiętajcie- nie gadajcie póki sami nie spróbujecie, bo można kogoś oskarżyć niesłusznie. Niech mówią ci, którzy z tą Panią robili interesy.

Gość eurolifestyle
w podobnej sytuacji co tutaj hmm tutaj paczka została ukradziona przez firmę kurierską i dostarczona po miesiącu , nie mam żadnego klienta do którego paczka szła i doszła po miesiącu więcej, wybacz lepiej zaprzestań pisania, bo kłamstwo może drogo kosztować

Gość eurolifestyle
dzięki xxy , życzenia powodzenia w sprzedaży, dla tych co oceniają z powietrza nigdy nie robiąc ze mną interesów, dodam że xxy dostała towar na kilka tysięcy złotych za darmo w komis

Gość okradziony
Do pani eurolifestyle: Ciężko jest dać Pani numer nadania paczki, ponad tydzień temu wysłana. Jakoś trudno w to uwierzyć, że kolejna paczka zaginęła. Chętnie spotkałbym się z panią osobiście, gdyż telefonu pani nie odbiera, na maile nie odpisuje. Możemy się dzisiaj umówić i porozmawiać:)

Gość do xxyyy
czy to aby na pewno ty pisałaś?

Gość eurolifestyle
przykro mi nie rozmawiam z anonimowymi osobami , proszę napisać email skoro twierdzi Pan ze nie dostał odpowiedzi , niestety przykro mi ale nie wiem o co chodzi, i nie bede publicznie rozmawiac z anonimami, o prywatnych sprawach firmy

Gość eurolifestyle
xxxy weź zrób zdjęcia siebie z paczkami bo Ci nie uwierzą i ywślij im na emaila bo tu tylko do gadania i bluzgania pierwsze są , a nie do myślenia

Gość poza tym jakis czas temu
tu na tym forum eurolifestyle wypierala sie ze to nie ona dobija targu z xxyyy pamietacie? nawet jak wszyscy wiedzialismy ze to ona to ona wmawiala ze nie ona boze co za czlowiek

Gość eurolifestyle
a po co miałam mówić jak i tak tylko bluzgi tutaj i same niedowiarki nie czuje takiej potrzeby, skoro xxy chciała napisać to napisała ,

Gość xxyyy
Tak, to ja. Jak tylko wystawię towar na Allegro to wejdzcie sobie do mnie do sklepu- znacie adres. I zobaczycie. Eurolifestyle dała mi w KOMIS towar na prawie 6 tys zł, co z jej strony jest ogromną dozą zaufania wobec mnie, za co jej bardzo dziękuję- bo mało która hurtownia może sobie na coś takiego pozwolić względem klienta. Dlatego interweniuję- pisałyście że jestem ryzykantka. Ale biznes to nie zabawa, tu zawsze jest ryzyko. Jest ryzyko jest zabawa. Przekonałam się na własnej skórze i teraz mogę dyskutować, żałuję że robiłam to wcześniej nie mając podstaw. Najpierw same zróbcie jakiś interes z tą firmą a potem można gadać, takie jest moje zdanie.

Gość Beata J.
Do Pani z Eurolifestylu Ja też niestety nie mogę doprosić się odpowiedzi od Pani na moje e-maile (wczoraj wysłałam dwa, dziś jeden) w sprawie dostawy do mnie klocków Lego. Pieniążki jak Pani dobrze wie, wysłałam, oczekuję teraz na przesyłkę towaru. Nie mogę jednak się z Panią w żaden sposób skontaktować w sprawie tej przesyłki. Może więc poprzez to forum mi Pani odpowie.

Gość bobesh
Sklepowa - to musisz uważać, aby w remanencie zgadzały Ci się ceny zakupu z wartością remanentową - wartość remanentu (jako całości) nie ma dla Ciebie znaczenia, bo wartość magazynu wcześniej odliczyłaś w kosztach zakupu. Tzn. ma znaczenie - Jak w remanencie zaniżysz wartość towarów (aby wartość magazynu była mniejsza) to zapłacisz mniej podatku (bo wartość remanentu wliczasz do dochodu). Ale to potrafią skontrolować i się zdrowo wtenczas przypier... :} Natomiast jak liczysz zgodnie z prawem do remanentu po cenach zakupu to nie ma znaczenia jaki masz magazyn - ewentualnie tylko dla Twojej płynności. Co do pakietów czy też kompletów - zdarza się że firmy tak fakturują, ale wtenczas powinnaś wiedzieć ile w komplecie było i do remanenetu wziąć cenę jednostkową - średnią albo procentową, bo komplet to zarówno może być rozmiarówka (np 8 szt.) jak też komplet typu rękawiczki, szalik, czapka - i wtedy możesz sobie ustalić procentowo, np. szalik cena zakupu 10PLN, rękawiczki 10 PLN, czapka 15 PLN - jak nie sprzedawałaś tego w kompletach tylko potem osobno.

Gość eurolifestyle
nie wiem kim Pan jest , wszystkie zamówienia są w trakcie realizacji, mają terminy jeszcze w trakcie, reszta została zrealizowana na początku tego tygodnia i ze wszytskimi jestem w kontakcie, więc Pan wybaczy nie wiem kim Pan jest, a na emaial Pan nic nie napisał chociaz czekam juz nie wiem ile , wiec moze neich Pan w koncu skonczy te gierki i pomoqwienia bo to nie jest nawet zabawne

Gość eurolifestyle
na wszytskie emaile odpisałam, wiec prosze o ponowne napisanie, bo naprawde nie wiem o co chodzi, siedze na poczcie od 20 minut i czekam na rzekoma informację i nic się nie dzieje

Gość Beata J.
Do Pani z Eurolifestyle w tym momencie ponownie wysłałam do Pani e-maila. Proszę o poważne potraktowanie mojej osoby i odpowiedzenie na e-maila.

Gość xxyyy
Pani Beato- może na zły adres Pani pisze? Albo to podpucha :/

Gość bobesh
do XXYYYY Komis nie jest ŻADNĄ DOZĄ ZAUFANIA :} Mam kilka razy w miesiącu przedstawicieli handlowych, którzy wciskają swój towar w komis - mimo że widzimy się po raz pierwszy na oczy. Takie czasy są na rynku odzieżowym - cały czas w obiegu jest odzież z kolekcji 2008 i 2009, kiedy firmy robiły jeszcze "górki" a rynek zaczął się załamywać. Aby się tego pozbyć robią teraz wszystko - komis to tylko jeden z pomysłów na pozbycie się zapasów bo płynność w firmach jest tragiczna i większość ledwie przędzie. :}}} Z mojego doświadczenia wynika, że jak firma daje w komis przy pierwszym spotkaniu to już bardzo jest z nią źle. Nie umniejszając przy tym nic pani eurocośtam - może ma taki model biznesowy :}}}

Gość eurolifestyle
e Panie Anonim bo kwitnę przy kompie gdzie ten e-mail , bo musze wstać i się ubrać , bo zaraz kurierzy będą , mam tu korzenie zapuścić?> pisze Pan Anonimowe pomówienia, a nie wiem od kogo, doczekam sie na emaila z danymi, pani Beato odpisałam

Gość eurolifestyle
bobesh nie mam towaru składowanego, xxy dostała towar nowy, w tym najnowszą k0lekcję kurtek dzieciecych z Hannah Montana , tegoroczne modele , towar nowy i markowy , tak mam taki model, nie prowadzę detalu a towar jest więc wolę go dać uczciwej osobie w komis , i nawiażać później kontakty i współpracę

Gość xxyyy
Zgadzam się, towar piątka z plusem.

Gość eurolifestyle
Pan Anonim bardzo odważny emaila się nie doczekała, takto jest z fałszywymi oskarżeniami, i konkurencją robiącą koło pióra

Gość sklepowa
dzięki bobesh za odpowiedź na szczęście faktur od tej firmy co wystawia nie na sztuki tylko na pakiety (tj. np.8 sztuk tego samego rozmiaru) mam tylko dwie, także mam nadzieję że drogą dedukcji jakoś zdołam zrobić ten remanent!

do xxyyyy to miałaś farta w interesach , tylko , że nie musiałaś płacić za ten towar , a inni wpłacali kasę i tak jak ja czekałam dwa miesiące , a zamówiłam kurtki miały być zimowe , są wedłu mnie wiosenno-jesienne i myślę ze teraz już ich nie sprzedam , a dwa miesiące temu było jeszcze względnie ciepło a teraz mam kasę zamrożoną ale fajnie że ty masz towar , życzę owocnej sprzedaży pozdrawiam

Gość bobesh
Sklepowa - to tylko wystarczy wiedzieć ile było w pakiecie i do remanentu będziesz miała cena pakietu/ilość sztuk jako cenę jednostkową. Jak nie pamiętasz ile było w pakiecie dzwoń do tych co Ci sprzedali - oni powinni (jeśli to jakaś sensowna hurtownia) prowadzić kontrolę ilościową i mieć ile czego było w pakiecie. No chyba że to lewizna była - bo u ryczałtowców handlujących na rynku to jest nagminne - faktura jest na 2 koła, a faktycznie gość bierze za 10 tys i za tyle płaci. No ale dla niego faktura to tylko podkładka - 95% obrotu i tak idzie "pod stołem" :}}