Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yasmin

prawda o odchudzaniu...opowiem wam moją historię-

Polecane posty

Gość oponka precz
z tymi cwiczeniami, to wiem, ze najgorzej jest na poczatku (jak bylam w wieku szkolnym to cwiczylam gimnastyke - i najgorzej bylo zawsze po przerwie wakacyjnej ;) Wiec jak mi wystarczy silnej woli i bede cwiczyc codziennie przez tydzien, to potem juz bedzie coraz lepiej :) Tylko musze wytrzymac (?) DZIEKI ZA WSPARCIE :)

Gość Natusia*20*
albo wiesz co pij duzo wody niegazowanej i wtedy nie bedzie ci sie chcialo nic jesc , ja tak robie !

Gość Natusia*20*
wytrzymasz , nie ma sie o co martwic . to forum bedzie cie mobilizowalo do tego !!

o matko jak mi sie juz nie chce w pracy siedziec:( bolą mnie plecy...i w ogóle lewy jajnik to mi dzis tak dokucza ze az mnie z bólu rozrywa:( nie wiem co jest. nigdy tak nie bolał. Dzis moja sekretarka stwierdziła ze chudne w oczach, szczególnie na twarzy. Niestety...mam urode po mamie, kazdy kilogram czy to na plus czy na minus widac na mojej twarzy. Albo jestem pyzata albo.....z zapadniętymi lekko policzkami. Jak jeszcze wazyłam z 63 kg to miałam taką fajną papuśną buźkę:-D Oponka.......na wieczorny głód rzeczywiscie pomaga picie wody mineralnej. A jesli jestes naprawde głodna nic ci nie bedzie jak pochrupiesz troche chrupkiego chleba i zjesz do tego np. pomidorka i kilka plasterków wędliny. Bynajmniej ja tak sie na początku ratowałam:) a teraz jak przychodze z pracy o 17 i zjem cos to do wieczora samego w ogóle nie chce mi sie jesc. Ale wczoraj nie pozalowałam sobie i zjadłam sobie talerz sałatki jarzynowej i 1 jajko na twardo:) i to o 21:-D a dzis kompletnie nie mam pojecia co zjesc po przyjsciu do domu. Pierozki z truskawkami wykonczyłam......wiec moze pojem troche kapustki młodej którą dostałam od mamy. Mam jeszcze z 5 słoików:) chce któras?? :-D hm...i co tu dzis porobic?? pogoda jakas taka nijaka......póki nie pada moze skocze z M na jakis spacer. W koncu mam do srody wolne wiec moja radosc nie zna granic:-D :-D tylko nie wiem co z tymi jajnikami:( jak bedzie tak bolało to na pewno nigdzie nie pójde:( 🖐️

ja sobie przed obiadem przejechałam 4.5 km na orbitreku a po obiedzie poszłam biegac i tak około 5 km przebiegłam :) wróciłam do domu taka leciutka jak motylek :P juz nic wiecej nie jem dzisiaj :) zjadłam obiad o 15 i nie chce mi się jeść :) wic wypije tylko kawke orkiszową i potem wskocze znowu na orbitrek i postaram sie przejechac z 10 km :) ja akurat nic nie poradze na nocne napady głodu, bo ja tak mam, ze po 19 to nic nie mogę zjeśc :( no i nie mam tez napadów na jedzenie przed tymi babskimi dniami :) chyba jakas inna jestem, bo ani mnie wtedy nic nie boli, a cwiczyc tak mi sie chce jak w zadne inne dni :P hehe oglądałam ten program dzisiaj, ale stwory pokazywali, grubachne dzieciaki...szkoda mi ich! ale one tam bez krępacji wsuwały pizze i popijaly pepsi :) i zadowolone były :) w zasadzie taki morał wypłynał z tego programu: MŻ i ćwiczyć wiecej niż sie chce :) żeby być zdrowym i czuć się świetnie trzeba zrobić 1000 kroków dziennie :) diety sa dobre ale na krótką metę, bo i tak około 90% ludzi tyje później z nawiązką :) pokazywali też klub \"strażników wagi\" i tam były babki, które schudły 40, 50 a nawet była jedna agentka, która schudła 100 kg! i dostała za to duuuuuże brawa!!!! no to co ja nie schudne jeszcze 5 kg???? no musze i KONIEC!!!!!!! pozdrawiam 🌻

Gość Natusia*20*
dziewczyny a powiedzcie mi ile wazycie , i ile schudlyscie ? i w jakim czasie ??

dałam czadu teraz....przejechałam 17 km na orbitreku :) zaraz odpalam music z kompa i cwicze brzuch :) ja mam 172 cm, waze tak okolo 61.5, od kwietnia schudlam 4 kg. Dąże do 58 kg, a jak się później jak się uda do 55 kg:) w Zasadzie najbardziej zalezy mi na spaleniu tłuszczu z brzucha i bioder, bo mi tam się najwięcej tego świństwa odłozyło 😭 i jeszcze troche tego zostało 😭 Wazyłam jeszcze 4 lata temu coś koło 70 kg. Nie wiem może troche więcej :( feeeeeeee pozdrawiam 🌻

Gość oponka precz
no i tyle - cholera!! :( przyszli goscie, bylo jedzonko (grill) i zero mozliwosci do pocwiczenia (chyba, ze przy zuciu jadaczka ;) - na szczescie bylam dzis na spacerku, wiec troche kalorii poszlo... -szkoda tylko, ze tak malo :( a co do tego goszczenia sie - jadlam i owszem, ale uwazalam na to co (w miare mozliwosci) i ile (bo czasami potrafilam sie tak nawpierniczac, ze nie moglam oddychac) :( ale dzisiaj nie, dzis bylo spoko, bo caly czas pamietam o moim celu :) (i o tym, ze musze Wam opowiedziec o moich postepach - i to mnie baaaaardzo motywuje :D hehe - bardzo Was za to lubie!! Fajne z Was babki - bez dwoch zdan!! :D :D :D

Gość oponka precz
i jeszcze cos - tez sie chce pozbyc tluszczyku z brzucha i bioder, bo mi juz sadelko wyplywa z kazdej strony z przodu i z tylu :( no i ulubione rzeczy (obcisle spodnie, sexy bluzeczki etc.) niestety "czekaja na lepsze czasy" - oby jak najszybciej nastaly ;)

Gość do yasmin
z przykrością stwierdzam, że jesteś zapatrzona w siebie - jak widzisz osobę która jest bardzo gruba,. to jest wedlug Ciebie ogr ? No gratuluje, a pomyślałaś, że to może być ktoś chory ? Nie, bo po co, grunt, że ogr i zaniedbana. Wypisujesz ciśgle jak to cudownie chudniesz i sama się sobą zachwycasz, że na wadze mniej, że tu pięknie, tu ładnie - weź sobie na wstrzymanie - i zacznij myśleć, że nie każdy może ot tak przestać żreć kilka czekolad dziennie i schudnąć. Sama ważę mniej niż Ty, ale nigdy nie oceniam innych po ich wadze...

Gość alicja 123
czesc dziewczyny sluchajcie od 2 tyg intensywnie chodze na silke i w nocy co 2 lub 3 dni mam straszne skurcze w jednej lydce nie moge tego wytrzymac tak boli czy to od silowni i co mam zrobic z tym jakies witaminy czy co? prosze o odp

Gość oponka precz
alicjo 123, jezeli masz skurcze, to musisz uzupelnic magnez!! Tez tak kiedys mialam, jak przez 2 tyg. bylam bardzo aktywna (duzo zajec) i niedosypialam. No i zaowocowalo to skurczami - tak jak u Ciebie. Dlatego tez pij kakao albo jedz czekolade... magnez jest tez w zielonych warzywach, bananach, orzechach, mleku etc. Powodzenia! :)

a jesli nie chcesz objadać sie czekoladą itp. to możesz kupić takie tabletki musujące z magnezem albo takie do łykania :) ja też kiedyś miałam skurcze ale piłam te musujące tabletki i teraz jest ok :) oponka :) ja co prawda już nie mam wylewającego się tłuszczyku spod bluzki ufff ale jeszcze troche mi tego zostało i wlaczyć musze z tym. na tych biodrach mnie tez strasznie drazni ten tluszcz, za duzo przed kompem chyba siedze i pewnie dlatego to mi sie tak smiesznie odklada :( 😭 pozdrawiam

a i jeszcze jedno....oponka :) wiadomo, ze początki bywają trudne i tak z dnia na dzień nie da się zrezygnować z objadania, czy jedzenia słodyczy...mnie sie udało ale to tylko zaprzestania słodzenia herbaty :P a reszta przychodziła powoli...powoli i konsekwentnie :) co prawda ja nigdy nie miałam problemów z wagą, zawsze byłam taki tadek niejadek...a przyrost wagi związany był z chorobą w duzym stopniu :) co sie również wiązało z nadmiernym apetytem, zatrzymaniem wody w organiźmie :( może dlatego, że ja nigdy nie lubiłam jesć, to mi łatwiej było zrezygnowac z tych większych porcji, które zjadałam w czasie choroby....a jak juz zupelnie zrezygnowałam ze słodyczy to waga poleciała w dól. jak byłam młodsza to tez lubiłam slodycze i podjadałam je ale wtedy to ma sie inna przemiane materii, poza tym prawie caly dzien spedzałam na dworze wiec kalorie same sie spalały. Ja walczyłam sama ze soba, zeby zrezygnowac z tych słodyczy, taki perfidny nawyk podjadania po obiedzie wafelków wykluł sie u mnie właśnie w czasie choroby, wcześniej tego nie robiłam...tylko tak jak mi się chciało to zjadałam batona albo coś innego... zawsze miałam zamiłowanie do sportu i do tej pory tez lubie ćwiczyć i ruszać się, wiec pomaga mi to w zrzuceniu kg. Pewnie jakbym sie mamy słuchała te 4 lata temu i poszła w odpowiednim czasie do lekarza, to bym nie przytyła ponad 10 kg w rok i nie nabawiła sie takich obrzydliwych rozstępów od pasa w dół....ale teraz jak to się mówi...jest już po ptokach. sama sobie jestem winna, ze nie zadbałam o siebie, słaniałam sie na nogach, byłam ciagle chora ale do lekarza poszłam dopiero jak juz było naprawde źle ze mna...do tej pory nie wiem jakim cudem mature zdałam :o pamiętam, że na pismenym polskim przysypiałam, bo byłam na silnych antybiotykach...ech... poza tym to nie myśl ciągle o odchudzaniu, bo ci tylko na psyche pójdzie...jak nie bedziesz tak o tym myślała i przejmowała się tym, a robiła to co nalezy, czyli ćwiczonka i zmniejszanie jedzonka to zobaczysz jak Ci kg poleca w dól. u osob grubszych, ktore lubiły podjesc a nie ruszały sie za duzo, jak zaczynają cwiczyc i mniej jesc, to kg spadaja szybko :) pozdrawiam

Gość oponka precz
dzieki aniseed za rady! :) zastosuje sie do wskazowek :D ze slodyczami na razie nie mam problemu (ale to dopiero poczatek)... mi chyba najbardziej do tej pory brakowalo tej konsekwencji (bo juz nie raz probowalam cos ze soba zrobic) -ale wiem, ze tym razem bedzie inaczej. Nastawienie mam pozytywne i przede wszystkim CHCE!! (a motywacja jak wiadomo jest najwazniejsza) Przejmowac sie nie bede - obiecuje. Mimo wszystko zdrowie psychiczne jest najwazniejsze ;) Ale jak mi zacznie odbijac z tego powodu, to Wam sie na pewno wyzale :| :D :D :D

Gość Natusia*20*
czesc Wam Dziewczyny :) Oj co to byl za dzien , jak wyszlam o 6 rano z domu tak dopiero wrocilam , nogi mi do du** wchodza :(:( Nawet nie mialam dzis czasu zeby cos zjesc , zdazylam tylko przekasic papryke i kilka tych chlepkow ryzowych czy jak to sie tam inaczej nazywa , nawet mi sie myslec nie chce :(:( polozylabym sie juz spac , oczy mi sie same zamykaja , ale chyba znajde jeszcze troche enegii na jakas impreze :D:D Dziewczyny powiedzcie mi kiedy zauwaze ze schudlam ?? waze 4 kg mniej ale jakos po sobie tego nie widze , moze ja jakas nienormalna jestem ????????????

Gość oponka precz
Natusia, moze nie widzisz tych zgubionych 4 kg, bo ich nie ma :D :D :D hehe - a tak serio - ja jak cos gubilam, to tez nigdy nie widzialam po sobie efektow - moze to dlatego, ze codziennie widzimy sie w lustrze i jakos sie to tego naszego odbicia przyzwyczajamy?? Co mi pomagalo, to zrobienie sobie zdjecia - wtedy widzialam... :) Moze tez sprobujesz?? :)

Gość oponka precz
i jeszcze cos - tez dzis ide na impreze - wyskacze troche kalorii... :D :D :D

Gość Tylko LOreal
ja chce zgubic 10 lg :( ale nie idzie mi wcale :(. Od poczatku lipca schudlam tylko 2 kg :( Co moze byc nie tak?

Gość Natusia*20*
OPONKA ee jeszcze moze poczekam , jak narazie to dopiero 9 dzien odchudzania wiec moze nie widac jeszcze tej zmiany ! ide sobie pojezdzic na rowerku moze mi to poprawi humor !!

Gość Natusia*20*
wieice co mam dola , przejechalam tylko 11 km na rowerku i juz mam dosc , jestem taka zmeczona po pracy 12 godzin w sklepie ufffff a do tego przed chwila dzownil moj chlopak z niemiec i powiedzial ze przyjedzie 3 wrzesnia a nie 20 sierpnia :(:(:( beczec mi sie chceee:(:(:

ja waze jescze wiecej aniseed niz ty w najgorszym okresie wiec co ja mam powiedziec....dla mnie 60 kg to bylby cud....wiec nie wydaje mi sie ze wcale zle nie wygladasz...60 kg przy 172 cm to normalna waga...buziaki dziewczyny i db nocki

Gość margit84
Cześć Dziewczynki moje Kochane!!! :) Boziu jak dawno mnie tu nie było ale już jestem:) nadrobiłam zaległości w czytaniu stronek i jest mi tak głupio że wy tu tak ciężko pracujecie nad sylwetką a ja sie poprostu OPIERDALAM jak tylko mogę...... zgroza:( ale jak zwykle wasze wyczyny strasznie mocno mnie motywują więc napewno dzis intensywniej poświczę:P nie mogę powiedzieć że wogóle nie ćwiczyłam ale naprawdę mało a poza tym obrzerałam się jak świnia!!!!!! ale dość tego dobrego tym bardziej że mam teraz więcej czasu na ćwiczonka zmieniłam pracę już nie pracuję w kuchni(dodatkowym tego plusem jest to że nie muszę już próbować dań i nie bede podjadać) teraz pracuję bardziej fizycznie fakt że nie jest to praca rozwijająca ale lepiej płatna i tylko raz w tygodniu wiec nie koliguje z moją stała pracą w bibliotece a mianowicie sprzatam w biurze i powiem wam że tam to dopiero spalam kalorie:P po takich 4 godzinach sprzatania jestem mokra jak szczur i bardzo zmęczona ale zadowolona:) od rana was czytam wiec jeszcze się nie umyłam i nie ubrałam ale zaraz to zrobię i pojeżdzę sobie na rowerku a mam zaległości w lekturach wiec jedno z drugim świetnie się łączy bo nie lubię tak tylko sobie jeździć bo jest to nudne ale z ksiązeczką albo przy filmiku to jest to coś fajnego:) zmykam więc ściskam was serdecznie:D postaram się częściej wpadać papapapapapa

Gość oponka precz
wczoraj byla impreza do rana - wyskakalam sie, do domu wrocilam ok 4 nad ranem i umieralam z glodu... kolezanka namawiala mnie na tlusciutkiego hamburgera, ale sie nie dalam ;) Zjadlam tylko jablko i wypilam herbate, bo inaczej to bym chyba nie zasnela... Dzis wszystko mnie boli i mam zakwasy od tanczenia :( ale za to troche sie poruszalam :D

no ładne komentarze pod moim adresem:( zapatrzona w siebie?? eh............nawet nie chce mi sie dalej pisac:-O

czy ja tu kiedykolwiek oceniłam kogoś po wyglądzie albo po wadze?? przeciez to chore!!! nigdy nikomu nie chciałam tu dokuczyc, kazdy na tym forum jest mile widziany--nie wazne ile wazy i jak wygląda. Ale widzę ze niektórzy jakos nie tak odbierają moją osobę. Strasznie mi przykro.:(

Gość pizzamanka
yasmin-napisz dokładnie jak wyglada Twoje śniadanko?Jestem bardzo ciekawa:)

hej yasmin :) nie przejmuj sie :) ktos nie doczytal dobrze Twojej wypowiedzi i troche nietrafnie ja skomentował :o tutaj z nas nikt nie czuje zadnego obrzydzenia do osób otyłych...i żadna z nas się z takich osób nie naśmiewa! absolutne, nic z tych rzeczy! nawet bym nie śmiała wyszydzić kogos z powodu tuszy! hihi jutro ide po te zachwalane przez Ciebie pierogi truskawkowe, bo narobiłaś mi smaka :P...na razie pałaszuje młodą kapustkę :) mama mi znowu zrobiła, wyśmienita jej wyszła :) i gołabki wegetariańskie - mój wymysł :P kuleczkaaa:) poćwiczyć to zobaczysz jak schudniesz!!!! ważne, ze chcesz i działasz :) po to tu jesteśmy, zeby się wspierac i dodawac sił do dalszych ćwiczeń. Mnie dzisiaj głowa boli i w ogóle po obiedzie źle sie czułam [ostatnio źle sie po obiedzie czuje, od razu głowe mam gorącą i jest mi niedobrze :( ] przejechałam tylko 5.5 km na orbitreku ale może się później jeszcze spręże i coś przejade i te ćwiczenia na brzuch bym chciała zrobić :) oponka :) tak trzymaj!! nie poddawaj się :) o hamburgerach zapomnij, są lepsze zamienniki, dużo smaczniejsze i zdrowsze :) pozdrawiam 🌻

Gość Natusia*20*
witam Was ! oj dzis u mnie bylo lepiej , wyspana i wogole inaczej sie czuje ! przejechalam dzis 28 km na rowerku i zorbilam kilkanascie brzuszkow i od razu lepiej :):) i humor tez mi sie poprawil od wczoraj .

anisedd.....mam nadzieje ze WY nie myslicie tak jak osoba która to napisała:( no ale nie wazne.......juz nie chce o tym myslec. pizzamanka.........hm..fajna ksywka;-) moje sniadanie teraz wygląda zupełnie normalnie, jem to na co mam ochotę akurat:) czyli płatki z mlekiem, jakas bułeczka maslana z herbatką albo np. pieczywo chrupkie za którym przepadam:) jak byłam na diecie to wtedy patrzyłam na to co jem, z reguły wtedy jadłąm np. ze 3 kanapki z ciemnego pieczywa z chudą wędliną, z pomidorem i rzodkiewką, albo kanapka z jajkiem na twardo albo duzy jogurt owocowy albo jajecznica ze szczypiorem. Śniadanie to jedyny posiłek w którym mozemy pozwolic sobie na więcej;-) Na przekąske lubiłam przygotowac sobie sałatke z pomidorów z cebulką. Mozna zjesc tego całą michę bez obawy ze sie przytyje;-) Do tego mozna dodac dla smaku świeżego ogórka. Albo na przykład jak zgłodniałam w ciągu dnia kładłam sobie na talerz kilka plastrów wędliny, smarowałam ją trochę musztardą, do tego pomidorek. :) Eh....no jakos sobie z tym głodem radziłam, nie powiem:) Anised.....ciekawa jestem czy będą Ci smakowały te pierożki z truskawkami. Mi bardzo smakowały, są takie słodziutkie, nie rozpadają sie tak jak niektóre kupne bo mają miękkie ciasto. Te mają ciasto jak domowe:) Wprawdzie truskawki są dosc rzadkiej konsystencji, nie takie całe, hehe....ale i tak bardzo sobie je chwalę. Zobaczymy co Ty o nich powiesz:) Ja życzę tylko SMACZNEGO:) ja jutro mam wolne od pracy, firma leniuchuje;) dzis latałam ze ścierą pół dnia więc trochę się zmęczyłam ale warto było. W domku pachnie tak ślicznie...az przyjemnie się siedzi:) Kurde zazdroszcze wam tego orbitreka. Ja narazie nie mam pieniążków ale po powrocie z Grecji chyba zaczne odkładac i go kupie. Cholera boje sie troche przez allegro kupowac:( zeby nie trafic na jakiegos babola. A w sklepie nie bede kupowac bo na pewno przepłacę. A taki sprzęcior przydałby mi się. Oponka....a Tobie zazdroszcze tej imprezy:) ja juz dawno nigdzie nie byłam. Ostatnio gadalismy z facetem ze chyba sie juz starzejemy:) naprawde wieki temu nie tanczyłam na takiej porządnej imprezie. No ale mam nadzieje ze urlopie nadrobie za wszystkie czasy:-D No i nadgonię z opalenizną;-) to na tyle kobietki. jutro z rana się odezwę:) 🖐️ 🌼