Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 3, 2014 Nie będziemy dzwonić. M. napisał i jeszcze dziś wyśle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Styczeń 3, 2014 Tak Malgos moja sprawa jest w Warszawie, wiec nie pomogę:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaj_31 Napisano Styczeń 3, 2014 Zenekxxx czy w Warszawie masz I czy II instancje??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 3, 2014 Zenek ma w W-wie II Instancję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaj_31 Napisano Styczeń 4, 2014 Zenexxx Jak dlugo sie toczy juz Twoja spraw w Warszawie??? Ile placiles za II instancje??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Styczeń 4, 2014 Kaj tak ja mam w Warszawie II instancje. Sprawa już się tam toczy ok 2,5 miesiąca. Także nie długo. A płaciłem 700 albo 800zł, nie pamiętam dokładnie'a Twoja sprawa tez w Wawie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaj_31 Napisano Styczeń 5, 2014 Zenexxx Tak moja sprawa trafila do Warszawy, dopiero co, jeszcze nic mi z sądu nie przyszlo. A Twoja sprawa jest rozpatrywana od początku czy tylko na podstawie akt? Przyszło juz cos Tobie z sądu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magunia Napisano Styczeń 5, 2014 Niektórzy z Was to mają szczęście (Zenku o Tobie mówię m.in. :P) ... u nas już mijają 3 mce od otrzymania pisma z wyrokiem z I-szej instancji, a z Poznania nadal cisza... Czy to normalne? jeśli przez najbliższy tydzień nic nie przyjdzie to dzwonie, bo ileż można czekac? mówi się o półrocznym oczekiwaniu na wyrok w II instancji, ale u mnie najwidoczniej się na to nie zapowiada... oby do 9.5.2015 r. się wyrobili :P Poznaniu, obudź się - już po świętach ! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Styczeń 5, 2014 Dostałem tylko jedno pismo dotyczące składu, kwoty do zapłaty i zawierające te 3 standardowe pytania. Mam nadzieję, ze kolejne pismo to będzie już to z dekretem potwierdzającym wyrok. Nie wiem jakim trybem idzie moja sprawa. Jak dzwoniłem przed Świętami Pani powiedziała ze akta są u jednegoz sędziów. Zadzwonie gdzieś w połowie stycznia. Może już coś będzie wiadomo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 5, 2014 Magunia zadzwoń zapytaj czy w ogóle akta dotarły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magunia Napisano Styczeń 5, 2014 Małgoś, myślisz, że możliwa jest taka opcja, że Warszawka opóźniła się z przekazaniem dokumentów i, że Poznań ich nie ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 5, 2014 Magunia dla mnie wszystko jest możliwe. Tak jak pisałam Kielce jeszcze nie przesłały dokumentów (od sierpnia). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 5, 2014 do Krakowa do II Instancji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niecierpliwa57 Napisano Styczeń 5, 2014 Małgoś, ja miałam II instancję w Krakowie. Czekałam 2 m-ce na dekret suuuper. Koszt 600 zł. Ale z Katowic przesyłali do Krakowa 4 m-ce,Trzeba dzwonić i pytać, to pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 5, 2014 Niecierpliwa dziękuję. Dekret już z wyrokiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaj_31 Napisano Styczeń 5, 2014 Zenexxx Dzieki wielkie:)))) a dlugo czekałes od zlozenia apelacji az przeslaly akta do II instancji??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Styczeń 5, 2014 Kaj, moje akta poszły do Warszawy automatycznie, bo wyrok z Lublina byl dla mnie pozytywny. Wyrok z I instancji dostałem 8 września a pismo z Warszawy ok 1.5 miesiąca pozniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jowita0000 Napisano Styczeń 6, 2014 Dzieczyna co oznacze ze w II instancji sprawa czeka na podpis 2 Sedziego? ( mam nadzieje ze to juz koniec a nie ponowne rozpatrywanie) dzwonilam w grudniu moze zadzwonie pod koniec stycznia i zobacze co i jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 7, 2014 Moja sprawa jest w II instancji a my z narzeczoną planujemy ślub tylko że nauki przedmałżeńskie są dwa razy w roku w mojej parafii i nie wiem czy możemy się na nie już zapisać???Może mi ktoś pomóc??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 8, 2014 Mam pytanie, jak się dostanie pozytywny wyrok z II instancji zatwierdzony dekretem czy za jego uzyskanie coś się jeszcze płaci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 8, 2014 Mam pytanie mam zamiar starac sie o uniewaznienie w kielcach dopiero mam zamiar umowic sie na rozmowe napiszcie prosze czego sie tam mam spodziewac j czy mam zabrac ze soba jakies papiery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 8, 2014 A i mam jeszcze pyt czy jesli ja wnosze o uniewaznienie to moze byc tak ze moja byla je dostanie a ja nie ?? Czy jak to jest ,ze mozemy razem dostac, czy jedno dostaje a drugie nie? Czy moze byc tak ze ja pooplacam wszystko a ona dostanie uniewaznienie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 8, 2014 Gościu przede wszystkim życzę byś uzbroił się w cierpliwość bo mojego mężą sprawa w Kielcach jest bez mała od 10lat. U nas było tak że na skargę męża jego była żona napisała swoją.toczyły się dwie sprawy w jednej. Tak więc i opłaty rozkładały się na połowę. Wyrok stwierdza nieważnosć małżeństwa z winy mojego męża. Nie dostał klauzuli że może wziąć ślub po zgodzie biskupa.Zobaczymy co II Instancja. Jeśli stwierdzona jest nieważność tzn. że nie ma małżeństwa. nie ma znaczenia czyja wina. Małzęnśtwa nie ma.Nie ma więc mozliwości że tylko jedna ze stron ją dostanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 8, 2014 Aha dziekuje za info a jesli cywilny zostal rozwiazany z mojej winy to ma to cos do koscielnego patrza na to? Nie wiem czy ja to dobrze rozumiem ale jak ja wniose i ona tez i sad stwierdzi ze przeze mnie sie to rozpadlo to wtedy juz jestem ''pogrzebany'' a ona ma szanse ze dostanie to uniewaznienie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Styczeń 8, 2014 Nie jesteś pogrzebany.Tak samo masz unieważnienie.Tylko być może będziesz musiał porozmawiać z biskupem i uzyskać pozwolenie na ślub. Niby nie biorą pod uwagę wyroku z cywilnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 8, 2014 o winę pytają i jest chyba dość istotna ale napewno nie najważniejsza i nie przesądzająca o niczym mnie na rozprawie w biskupim pytano o winę - ja mam z orzeczeniem winy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2014 No bo u nas jest wszystko z mojej winy bo ona pow ze ja ja zdradzilem i mam dziecko z moja obecnie narzeczona a za 7mies sama ur dziecko nie moje ale zapomniala w sadzie pow ze jest w ciazy i jak sedzia pytal to pow ze mieszka i jest sama z naszym dzieckiem z malzenstwa i z nikim sie nie spotyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Styczeń 9, 2014 gość powyżej . nie jest ważne kto kogo zdradził tylko najważniejsze jest to co było przed ślubem a po ślubie to są już raczej skutki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2014 No ale to tez chyba biora pod uwage ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2014 wszystko biorą pod uwagę, orzeczenie o winie też- takie orzeczenie czasami jest dowodem na poparcie skargi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach