Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość gość
A jeżeli żona pod pierzynką okaże się niedobra i niedojrzała, to wtedy co? Będę musiał wrócić do katolicyzmu i unieważnić to małżeństwo?

Gość gość
hej pisałam parę dni wcześniej że czekam na wysłany już wyrok (II instancja Gdańsk) dziś przyszedł małżeństwo nieważne !!! na byłego męża nałożono dekret , musi przejść badanie psychologiczne aby zawrzeć nowy związek małżeński

Gość Panda8
Super!!!!! Wielkie gratulacje !!!!! Ja dzisiaj byłam w kurii czytać akta. Teraz czekam na opinie obrońcy węzła. Nie powiedzieli ile to jeszcze potrwa:(((

Gość gość
dzięki Panda co do Twojej sprawy to myślę że najgorsze i tak masz za sobą, teraz tylko czekać na wyrok , ja uważam że do wakacji wyrobią się z wyrokiem

Gość Makaronzeszpinakiem
Witam wszystkich. Czy jest na forum ktoś kto czeka na decyzję sędziów w Krakowie? Moja cała sprawa toczy się równo dwa lata, czekam teraz na wyrok I instancji, mam nadzieję, że będzie to wyrok końcowy. Niestety po zmianach jakie nastąpiły po 8 grudnia niewiele się zmieniło. Nadal w słuchawce słyszę:"sprawa u sędziów, proszę czekać." Taki tekst słyszę już ponad siedem miesięcy. Do tej pory wszystkie etapy szły płynnie, co 1-2-3 miesiące coś się działo, a teraz cisza od dłuższego czasu. Za każdy etap płacę od razu, bez jakiejkolwiek zwłoki, więc skoro ja jestem w porządku dlaczego tak długo trzeba czekać? Mówią, że dużo jest spraw. Ja to rozumiem, ale w takim razie jest za mało pracowników w sądzie i się nie wyrabiają. Jak dla mnie jest to zawód taki jak każdy inny i chyba każdego powinny obowiązywać jakieś terminy. Ja jak spóźniam się ze zleceniem w pracy to płacę kary, mam naganę dyrektora i niewiadomo jakie jeszcze nieprzyjemności. A tutaj kodeks jasno określa ile powinna trwać sprawa w danych instancjach. Oczywiście chodzi i o uczciwe i rzetelne wydanie wyroku, co nie zawsze idzie w parze z przedłużaniem spraw. Przeglądając forum widać, że niektóre sądy kościelne dają radę w ciągu roku wydać wyrok w I instancji. A nie sądzę żeby Kraków był sądem najbardziej obleganym w Polsce. Czy jest tu ktoś z podobnym problemem? Da się coś na ten temat zaradzić? Dzwonienie co tydzień nic niestety nie daje....

Gość gość
Makaronzeszpinakiem to nie jest żaden normalny sąd, to po prostu kwestia wiary i mogą wydawać opinie kiedy chcą.

Gość gość
gość dziś Niezły absurd, czyli małżeństwo bez badań psychologicznych jest nieważne? Co za jaja? To zaraz pół Polski pobiegnie unieważnić swoje małżeństwa. Niezły cyrk robią z tego kościoła w tych pseudo sądach.

Gość gość
czytaj uważnie gościu wyżej :-o były mąż nie może zawrzeć bez badań związku małżeńskiego ponieważ udowodniono mu że jest niezdolny do małżeństwa, udowodniono mu chorobę więc musi przejść badania :-o

Gość gość
A w jaki sposób udowodniono mu chorobę, skoro nie był badany? Przecież to czysta szarlataneria co się odbywa w tych sądach biskupich.

Gość gość
:-o widać że nic nie wiesz o procesach.... lepiej znajdź sobie coś bardziej pożytecznego

Gość gość
Jak to nie wiem, czytam co tu piszecie i włosy na głowie się jeżą co tam wyprawiają.

Gość annabeata
Witam. Mam pytanie do osób mających I instancję w Warszawie. Co możecie powiedzieć o przesłuchaniu przez psychologa? Gdzie odbyło się Wasze przesłuchanie? W sądzie czy w gabinecie psychologa? Ile trwała taka rozmowa? Czy polegała na rozwiązywaniu testów czy też na odpowiadaniu pytań zadawanych przez psychologa? Jaka jest atmosfera? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam

Gość Panda8
Do annabeata. Ja miałam rozmowę w Sadzie Gdańskim z biegłym psychologiem a moj mąż rozmowę plus testy. Rozmowa była w dobrej atmosferze, w przytulnym gabinecie z fotelami :) w kurii oczywiście, ale w pokoju psychologa. Pani była bardzo miła pytała mnie raz jeszcze dlaczego brałam ślub jeśli wiedziałam jaki moj mąż był przed ślubem. Odnosiła się do Skargi powodowej, po jej rozmowie czułam ze będzie ok. Moj maż miał pytania do tego co zeznawał plus kilka testów . Ich celem było uchwycenie prawdomówności? Odpowiedzialności, uchwycenie relacji w Domu rodzinnym itd. Dziś przeczytałam ta opnie. Od badania psychologa do dzisiaj minęło 3 tyg, wiec poszło sprawnie;)

Gość Panda8
Do koleżanki, która dostają dziś wyrok. Cieszę się razem z Tobą. Moj prawnik powiedział ze moj ex też na 99% dostanie klauzule ze nie będzie mógł wstąpić w ponowny związek małżeński. Badania służą temu ze może za kilka lat będzie chciał wstąpić w związek małżeński a zmieni się jego dojrzałość będzie musiał przejść ponownie testy (to do tego gościa to hejtuje każdy post)

Gość gość
Czyli teraz ludzie nie powinni w ogóle brać ślubów w kosciele, bo na 99% są niedojrzali i ich małżeństwa są nieważne. Najlepiej grubo po 30 albo jeszcze lepiej po 40 wychodzić, bo wtedy większa pewność że małżeństwo jest ważne. To są jakieś jaja, to jest jakiś matrix co się dzieje w tych sądach.

Gość gość
No niestety faceci w tych czasach są nie dojrzali do roli ojca, męża... Mamusi synkowie....

Gość gość
dlatego mogą się żenić a później unieważniać - super co nie?

Makaronzeszpinakiem też czekam na wyrok w Krakowie, już kilka razy opisywałam jak postępuje moja sprawa, tak w skrócie to skarga złożona we wrześniu 2012, styczeń 2015 okazanie akt, a od lutego dokumenty są u sędziów, więc już rok czekam, dzwonię średnio co 2 miesiące, ale niestety nic nowego. Ostatnio pytałam, czy przypadkiem moja sprawa nie została gdzieś "odłożona", to powiedzieli mi tylko, że są kolejki, bo mają bardzo dużo nowych spraw... ale chyba obowiązuje jakaś chronologia??! Jeśli tak to ma wyglądać to szybciej by poszło, gdybym od nowa złożyła skargę i sprawa musiałaby mieć ogłoszony wyrok w ciągu kilku m-cy, a nawet szybciej.... Jutro wysyłam polecony, może z telefonów sobie nic nie robią, zobaczymy czy odpowiedzą na pisemne "upomnienie" się o swoje...

Gość gość
Z tego wynika co tu piszecie ze można się żenić byle nie być dojrzałym i unieważnienie małżeństwa pewne i można brać sobie kolejną młodszą kobietę.

Gość Panda8
Gościu weź juz nie pisz nic tutaj, bo Twoje interpretacje są żałosne. Nit Cię o zdanie nie pytał, chcesz to bierz i 4 kobiety tylko przejdź na islam i daj Ty w końcu spokój. Problemów szukasz czy czy życie Ci nie miłe?

Gość Panda8
Do koleżanki, która czeka rok na wyrok. Ja bym na Twoim miejscu do Biskupa napisała list polecony. On nadzoruje kurię.

Gość gość
Kto tu szuka problemów? To przecież wy mieliście rodzinę, małżeństwo, potem się rozwiedliście i a teraz chcecie założyć nową rodzinę i nowe małżeństwo. Ale tak przecież nie można, bo Jezus mówił, że to cudzołóstwo, a każdy cudzołożnik będzie potępiony na wieki.

Gość gość
tobie brakuje seksu, penisa lub pochwy, idź jak nie masz naturalnego do sex shopu

Gość gość
Katolik nie pisałby ciągle o tym penisie i pochwie, to szatan w ludzkim ciele.

Gość krysia1977
Czy ktos miał sprawe prowadzona w sadzie we Wrocławiu ???jak to czasowo tu wygląda???

Panda8 wysłałam dziś polecony do Sądu, jeśli w ciągu 2tyg.nie dostanę odpowiedzi, to chyba zrobię jak radzisz i zainterweniuję "wyżej"

Gość gość
idź do seksuologa, albo zapytaj się rodzić, jak się rozmnożyli i w jakiej pozycji, no widzisz? i jesteś

Gość Nadya24
Do gościa (II instancja Gdańsk). Gratulacje☺

Gość Makaronzeszpinakiem
aquarious85 Bardzo dlugo czekasz. Ja caly czas czekam na upragniony list. Mam nadzieje, ze szybko sie doczekamy. Tymbardziej, ze to juz osratnia prosta. Informuj nas prosze o efekcie Twoich poczynań. Pozdrawiam.:)

Gość gość
Upragniony list do czego? Do tego żeby cudzołożyć bez grzechu? Zachowujecie się jak faryzeusze, jak obłudnicy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się