Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość gość
najważniejsze, że w łóżku było dobrze

Gość gość
Obrońca węzła małżeńskiego ma zadanie bronić małżeństwa. Jego zdanie nie jest ostateczne, wyrok o ważności bądź nieważności sakramentu małżeństwa wydaje sąd. I bierze pod uwagę zdanie psychologa. Bądź dobrej myśli i módl się o pokorne przyjęcie wyroku. Z tych zjadliwych ludzi, którzy mają obsesję na punkcie ludzkiej seksualności ignoruj. Z Panem Bogiem.

Gość gość
Dziękuję.

Gość gość
pewnie, że ignoruj, w końcu można wyjść za impotenta

Gość gość
Biedny człowieku, z obsesję na punkcie seksu. Idź do spowiedzi. Z Panem Bogiem.

Gość gość
Czy mogę Was prosić o przesłanie książeczki? gorzowianka_1979@wp.pl

Gość gość
Kobieto puszczałaś się na boki, nie byłaś dziewicą a facetowi zarzucasz chorobę, że nie potrafi żyć w związku. Za łatwo szłaś do łóżka nie poznawszy faceta, to jest twoja wina a nie faceta. Boga nie oszukasz.

Gość gość
A Ty jesteś Panem Bogiem, że wydajesz takie oceny? Nie sądzicie, abyście nie byli osądzeni. Więcej miłości do drugiego człowieka.

Gość gość
Tu nikt nie osądza, tylko pisze jakie są Boże zalecenia. Jak kobieta idzie do łóżka bez ślubu to się puszcza i nic tego nie zmieni. To nie jest osąd tylko prawda Boża.

Gość gość
a facet się spuszcza i tyle

Gość Izunia7474
Mam pytanie, mój brat otrzymał unieważnienie małżeństwa ale z klauzulą, generalnie był niedojrzały emocjonalnie do zawarcia małżenstwaa... Było to juz dobre pare lat temu. Teraz chce wziac ślub koscielny. Powiedzcie mi co go teraz czeka? Chodzi mi o rozmowy z księdzem, biegłym? Jest osobą małomówną ale to normalny facet i bardzo w porzadku, ale przy takich rozmowach sie bardzo denerwuje. Chce sie jakoś przygotować i mniej wiecej wiedzieć o co będą pytać... jest tu ktoś kto przechodził przez to?

Gość prawie_wolna
Witam, trzy miesiące temu dostałam wyrok sądu stwierdzający nieważność małżeństwa w drugiej instancji (w pierwszej instancji uznano małżeństwo za ważne). Napisane bylo w tym piśmie, że przekazują sprawę do pierwszej instacji. Do tej pory nie dostałam dekretu potwierdzającego że wyrok się uprawomocnił.  Długo trzeba czekać na dekret?

Gość gość
Izunia7474 nie przejmuj się za brata. Małomówność jest cnotą, niech czyta dużo Pismo Święte i się nie lęka. Jeśli on żenił się z dziewicą, to teraz będzie miał kolejną żonę. Po pierwsze, powinien jednak dbać o tą pierwszą żonę też, bo każde małżeństwo trwa do śmierci, nikt nie jest w stanie go rozwiązać, a tym bardziej jakiś dziwny sąd biskupi. Jak będzie brał drugą żonę, to niech pamięta, że tylko z dziewicą, bo nie wolno się łączyć z nierządnicami.

Gość Anka 89
Kaziako80 lub wszystkie inne osoby ktore posiadaja ta cudowna ksiazeczke prosze o przeslanie na maila jackowska88@o2.pl. Jestem przed badaniem.paychologa i chcialabym.sie.troche zagłębić bo juz tal niewiele zostalo i nie chce popelnic bledu. Z gory dziekuje

Gość Izunia7474
O jakiej ksiazeczce piszecie??? Brata pierwsze małżeństwo trwało miesiąc i rozpadlo się bo jego żona ukrywała różne rzeczy. Nieważne. W każdym razie po 15 lat jak brat złożył pozew o unieważnienie to jej nagle się przypomniało jaki on był zły... Choć tak nie było sąd stanął po jej stronie a brat dostał unieważnienie ale z klauzula... Stąd pytanie o co pytają na przesłuchaniu przez psychologa, biskupa i sama nie wiem kogo

Gość Anka 89
Jak czesto dzwonic i dowiadywac sie co ze sprawa zeby nie rozzloscic Pani w kurii ?

Gość Anka 89
Przeczytalam forum kilka lat wstecz moze ktos ze starych formuowiczek bedzie miec książkę na maila ktora wedrowala miedzy kolezankami z grupy? poprawiam maila jackowska89@o2.pl I mam pytanko czy jest tu ktos ktokolwiek kto prowadzi lub prowadzil sprawe w Poznaniu. Czekam na spptkanie z bieglym i chcialabym.wiedziec jak to dlugo moze jeszcze potrwac ?

Gość gość
wejdź na blog bolesty coś tam można wyłapać

Gość gość
Anka89 dostałaś książkę ?

Gość gość
miestety nie dostalam.. chyba jyz nie ma tych formowiczek

Gość Nadya24
Do prawie wolna. Ja na dekret czekałam miesiąc. Wyrok uprawomocnił się pod 2 tygodniach. Jeżeli się przedłuża to może twój były napisał apelację? Dzwonić i się upominać.

Gość gość
aktualne wpisy są na blogu arletty bolesty - albo wejdziesz na rozwody-koscielne.eu albo na uniewaznieniemalzenstwakoscielnego.blox.pl

Gość Anka 89
Wcziraj bylam u psycholozki.. juz na wstepie przed przesłuchaniem powiedziala ze wyda pozytywna opinię bo po zapoznaniu sie z aktami dowodami i zeznaniami nie ma zadnych wątpliwości. mimo tego nasza rozmowa trwala 2 godziny. Czulam sie jakbym rozmawiala ze starą dobrą przyjaciółką. Naprawdę mam teraz ogromna nadzieje ze za kilka miesięcy będę juz po wszyatkim. Doradzila tylko zeby dzwonic co miesiac i sie upominac bo ona qyslw opinie w przyszlym tygodniu i jiz powinno isc bardzo szybko pomijakac okres wakacyjny. Jestem pelna nadzieji.

Gość gość
naucz się pisać a nie rozkładać giry przed nowym

Gość gość1991
Anka 89 -jak długo czekalas na wezwanie do psychologa ?

Gość gość
Wiecie jak najszybciej można uzyskać unieważnienie? Chodzi o czas od złożenia wniosku do decyzji prawomocnej. Kwestia finansowa też wchodzi w grę, nieważne ile.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się