Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna.....

III Filar ubezpieczenia na życie. Jak to jest???

Polecane posty

Gość takajedna.....

Czy ktoś sie zna na tym? Na czym one polegają? Jakie są haczyki w umowach? Czy można zerwać umowę? Chcę się zapisać ale słyszałam, że np w przypadku zerwania umowy, nie wypłacają całości sumy. Może mi ktoś wytłumaczyć te zasady?

Gość a nie lepiej u źródła
czyli agenta ubezpieczeniowego?

Gość takajedna....
z agentami już rozmawiałam. Jak do tej pory żaden nie potrafił mi konkretnie odpowiedzieć na pytania. Tylko zawsze odsyłanie do umowy. Ok, tylko, że w umowie jest to tak zapisane pokrętnie i naokoło, że nigdy nie jesteś pewien Agentom zależy na tym, żeby złapać nowego klienta, a co sie potem z nim będzie działo, czy odzyska swoje pieniądze czy nie, to juz go nic nie obchodzi. Mi na przykład powiedział, że w każdej chwili moge zerwac umowe (np gdyby nie było mnie stac na opłacanie składki) i odzyskać całą sumę, którą wpłaciłam. Niedawno się dowiedziałam, że jednak nie zawsze odzyskujesz wpłaconą sumę o czym agent mnie nie poinformował. Więc chce sie dowiedzieć jak to jest żeby się nie pakować w głupotę. Moze napisze ktoś kto ma wykupiony III filar czyli ubezpieczenie na życie? NIe chodzi mi o firmy tylko o ogólne zasady.

Gość takajedna....
dzięki za linka, moze tam coś się dowiem :)

Warto by było się zorientować co PZU proponuje w tym zakresie to porządna firma.