Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyoyoy

HANDEL ZAGRANICZNY NA STUDIACH CZY WARTO CZY CIĘZKO ? PROSZĘ WEJDŹCIE

Polecane posty

Gość yyoyoy

baaaaaaardzo was prosze napiszcie czy warto to studiowac jakie sa po tym szanse na zawod jestem maturzystka tegoroczna i chcialabym sie cos o tym dowiedziec a przeciez na stronach panstwowych uczelni tego nie napisza!! czy tam duzo matmy jest ? no wszystko, piszcie wszystko proszę!!

ja studiuje HZ - pierwszy rok. jest srednio ciezko, ze tak powiem. sporo jest teorii do nauki, matmy jest jak na lekarstwo, za to sporo ekonomii i jeszcze troszke prawa i satatystyki :) ale matma to naprawde na poziomie gimnazjum (ewent. 1kl.LO), wiec luz ;)

Gość yyoyoy
a na jakiej uczelni ? naprawde nie ma duzo matmy ?? bo ja jej nie cierpie!! wiem, ze to sie wiaze tez z matma ten kierunek ale jakby nie bylo duzo to jeszcze by jakos przeszlo jakie perspektywy na przyszlosc? ciekawe studia ? prosze pisz wiecej :)

ja studiuje na Akademii Ekonomicznej w Warszawie. ja matme lubie wiec bylam lekko rozczarowana, ze praktycznie wcale jej na tym kierunku nie ma. jedyne dzialania matematyczne jakie mielismy dotychczas, to bylo obliczanie wartosci popytu i podazy z proporcji. naprawde żenada :O wiec jesli chodzi o matme to naprawde sie nie boj, bo nie ma czego. perspektywy na przyszlosc? hmmm... na pewno zadnych innych kierunkow nie bede juz konczyc w pelnym wymiarze. moze ewent. zaocznie albo jakies kursy. bo chce isc wreszcie do pracy i zaczac zarabiac ;) a poki co, to wlasnie jestem w trakcie miesiecznych praktyk w MSZ, wiec mam odpoczynek od nauki. za to jak wrocimy na uczelnie po swietach to bedzie pewnie straszny magiel i zaliczanie wszystkiego na gwalt, zeby sie wyrobic przed koncem roku :O btw. powodzenia na maturce! :D (nie dziekuj;))

Czesc Studiuje na V roku Hz tyle , ze na AE w Krakowie. Ja matmy miałam bardzo dużo i to na poziomie Politechniki czy AGH. Mieliśmy rok tego i uczylismy się z takich książek jak Krysicki , Włodarski i inne tego typu były pochodne , całki , wektory, odwracanie macierzy, ciągi, szeregi i tym podobne i to wcale nie podręcznikowe przykłady tylko skomplikowane. U nas majca to był przedmiot na którym naprawdę był odsiew..Ja choc bylam z majcy dobra w ogólniaku z trudem miałam tu zaliczenie. Co do innych przedmiotów, nie mogę powiedzieć, że było jakoś różowo, w semestrze może nie takźle ale jak przyszła sesja i bylo po 8 egzaminów to tak fajnie już nie było. Dopiero odetchnęłam w zasadzie na V roku czyli teraz :) Nie wiem jak wy mieliście ale u nas było dużo takich przedmiotów technicznych jak ekonometria, statystyka, prognozowanie i symulacje, informatyka z programowaniem Wszystko chyba zależy od uczelni Dodam jeszcze , że kiedyś takie kierunki cieszyły się dużym prestiżem, ale teraz już tak niestety ni jest. Jeśli autorko topicu lubisz przedmioty techniczne to polecam iść na studia na polibude czy coś. Na pewno prędzej znajdziesz pracę niż po AE Jak by ktoś miał jakieś pytania jeszcze , odpowiem chętnie pozdrawiam

Gość yyoyoy
no chodzi mi głownie co po tym można robić :) i jak sprawdzić czy będzie dużo matmy czy nie ? nie piszą tego na www :(

Gość yoyoyoy
up up :)

Gość uupupupu
może ktoś jeszcze coś napisze :)

Gość yyoyoy
upupupupupu proszę napiszcie więcej, każda informacja się przyda 🌼 ❤️ :)