Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurtka

Krzyż z Jezusem - na łańcuszku - co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość Kurtka

Co sądzicie o takiej "biżuterii"?

Gość chciałbys.....
nic nie sadze..w boga nie wierze i nie załozyłabym czegos takiego nigdy;)

Jak ktoś chce, to niech nosi. Kiedyś wierzyłam, to i nosiłam.

a to zależy,mój mąż jest b.wierzący a krzyżyk jako dziecko dostał od babci ito jest okej,ale jak widzę krzyżyki służące tylko jako ozdoba na wylewających się biustach z dekoltów to budzi we mnie niesmak.

Skąd wiesz, że to tylko ozdoba? Może te panie o bujnych biustach są głęboko wierzące? ;)

akurat,szczególnie gdy te krzyżyki są coraz bardziej wymyślne i z kamieniami pasującymi do ubioru.

Gość krzyzyk jest przez taka
paniusie traktowany jako droga ozdoba , gadzet

Gość Jako znak religijny
owszem, ale nie jako tylko i wyłącznie ozdoba.

Ale krzyż noszony jako ozdoba zwykle jest bez przybitego Jezusa. Co w tym złego? To tylko krzyż, taki sam jak kółko, trójkąt ...

akurat w katolicyźmie krzyż to nie to samo co kółko i trójkąt,i myśle ,że i te panie o tym wiedzą i ty o tym wiesz.

Gość wysokie
fajna religia która czci narzędzie mordu na swoim zbawicielu a po drugie Jezusa powiesili na krzyżu z górną belką a nie poprzeczną

Ja jestem za noszeniem krzyzyka, jesli jest on wyrazem wiary. Chrzescijanie maja dobry powod do czczenia tego narzedzia mordu, bo wlasnie na krzyzu dokonalo sie odkupienie- taki paradoks. :)

Gość upupupupu upupupup upupupup

Gość Janka 1983 Wawa
A ja noszę krzyż z różowymi brylancikami, taki o wielkości około 5cm i nie uważam tego za coś złego!!! Ludzie przecież to ślicznie wygląda! Czemu niby to ma być obrazą, jeśli ubirę do tego push-u i duży dekolt? Przestańcie gadać głupstwa bo nie moge...

Gość Bez wątpienia
krzyż na odkrytym biuście to profanacja.

mi tata rok temu kupil krzyzyk na szyje z bialego zlota. wydal na niego fure kasy i myslal, ze dzieki temu mnie nawroci na wiare :O no coz... nosze go, bo bardzo mi sie podoba, ale nie ma on dla mnie zadnej duchowej wartosci.

Gość Janka 1983 Wawa
Sory ale moglibyscie nie używać słow wybitnie mądrych, które znajdują się tylko w słowniku? Ta profanacja to gówno, nikt nie wie co to znaczy! Używajcie słow ktore wszyscy znają a się dogadamy :)

alez ja nie napisalam, ze protestanci nosza krzyzyki- ja napisalam, ze chrzescijanie CZCZA krzyz, co wcale nie oznacza, ze go nosza.

Gość jestem gościem i dobrze mi
Chrześcijanie czczą Boga, nie krzyż czy inny przedmiot. To w odłamie chrześcijaństwa - katolicyzmie trzeba czcić coś lub kogoś innego od Jezusa. Protestanci nie czczą przedmiotów! Ani żadnych innych ludzi prócz Pana Boga!

Gość gość
Znam taka jedna co krzyżykiem na wielkich cyckach i glebokim dekolcie wabila facetów bo to jednak przykuwa uwagę. Ciekawe czy byla wierzaca? Sadzac po zachowaniu na codzień chyba nie..

Gość gość
Nie sadze ze byla d***** ale z miłością do bliźnich nie miała nic wspólnego.

Gość gość
Dopiero ten temat mi otworzył oczy myslalem ze nikt z niewierzących nie nosi takich rzeczy. To obrzydliwe..

ten temat jest chyba prowokacją:O i co, i niewierzący nosi na szyi ukrzyżowanego człowieka, którego śmierć nie ma dla niego żadnego znaczenia?:O

Gość gość
No broken.. to jest paskudne. Ja sobie to uswiadomilem czytając to. Czy faktycznie taka lafirynda niewierząca nosi to bo cycki się bardziej rzucają w oczy? Znam taka jedną osobe i po prostu straciłbym szacunek do niej gdyby się tak okazało. Niestety nie mam jak zweryfikować jej wiary.

Gość gość
Martwmy się o naszą wiarę a nie o to czy ktoś inny jest wierzący czy nie bo nosi krzyżyk. Każdy z własnej wiary będzie ostatecznie rozliczony. Jeśli widzimy wady u bliźnich módlmy się za nich aby powrócili na drogę prawdy. To jest miłość chrześcijańska.

Gość gosddfgvdść
Zwlaszcza teraz gdy beda kazac przejsc na islam, ilu z was bedzie w stanie zginac zamiast wyrzec sie Pana Jezusa?