Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Frostka

prezenty dla chłopca 9 lat i dziewczynki 6 lat

Polecane posty

kochani rodzice - czym się bawią wasze pociechy? Potrzebny mi pomysł na prezent dla 9 letniego chłopca i 6 letniej dziewczynki. Właściwie to 9 latek ma komunię, dostanie pieniążki ale chciałabym też kupić coś co go ucieszy. I pozostanie jego młodsza siostra - jej starszy brat i tak będzie w centrum zainteresowania... Pomóżcie... co kupić? Mała jest moją chrześnicą...

Gość IZ
Mogę ci pomóc jeśli chodzi o dziewczynkę :) Moja chrześnica w czerwcu skończy 6 lat :) No więc dziewczynki w tym wieku marzą o mini księżniczkach Barbie!! Jest ich 4 rodzaje,kosztują ok 40 zł (czyli nie majątek)...moja chrześnica wymarzyła sobie mini Roszpunkę,więc zabawiłam się w zajączka i mała ją dostała na święta.Była cała szczęśliwa!! :D

dzięki IZ :) przyjrzę się tym nini księżniczkom. Trochę się obawiam o jej preferencje, bo jak wspomniałam ma starszego brata i właściwie przebywa głównie w towarzystwie chłopców :( I do tego to mała złosnica więc najchętniej bawiła się akurat tym, co dostał jej brat. Nie jest typem malutkiej damy. Zamiast przebierania się w kiecki i malowania paznokci biega z chłopakami po lesie, bawi się w wojnę, zdziera kolana na płotach i terroryzuje starszego brata :D

Gość hippa13
Jesli chodzi o dziewczynke (mam core w tym wieku) to Barbi juz odpada teraz sa lalki poli(malutki laleczki ok 6cm sa gumowe i mozna je przebierac itd) mozna tez dokupic zestaw w ktorym sa juz laleczi poli (sa rozne np.salon z basenem skat tryska woda ) sama lalka to 9 zl ,a z zestawem to ok 50zl (w zalezrnosci od wielkosci),sa jeszcze lalki wicz(nie wiem jak sie pisze bo znam francuski a nie angielski),to takie czarodzieji z kreskowki na cartonnetvork,mozna kupic i bluzki ,budziki ,posciel,torby,wszystko z tymi czarodziejkami UDANYCH ZAKUPÓW:)

Gość hippa13
polecam Ci wejc jeszcze na strone www.tgaleria.pl ,tam znajdziesz rozne zabawki po churtowych cenach i mozesz je zamowic przez internet (sprawdzone ja zamawialam ,szybko w ciagu 3 dni dostalam nowiutkie z paragonem ) tam sa wszystkie zabawki na topie teraz🌼 🌼 powodzenia:)

Gość jak mają komputer
to może jakaś gra, w którą np. mogliby grać oboje, albo jakiś program do nauki, np. encykopedie dla dzieci

Dla chłopca w wieku komunijnym polecam rolki jeżeli jeszcze nie ma,deskorolka też może być. Dziewczynki w tym wieku-faktycznie brbie.No i nie znam małej dziewczynki która nie ucieszyłaby sie z pluszowego misia,są jeszcze lalki z serii wings lub witch(myli mi się)

No ja, jak byłam dzieckiem bałam się niedźwiedzi i jak dostałam pluszowego misia to ryczałam... :p Polecam Barbie :) Uwielbiałam je mimo że tez nie nosiłam spódnic i mam brata 8 lat starszego itd

Gość gość
Możne jakaś gra edukacyjna hmm? Rodzeństwo będzie mogło wspólnie zagrać. Bardzo popularne jest np. monopoly. Z resztą na stronie krolestwodzieci.pl możesz obejrzeć propozycje gier dla dzieci w tym wieku.

Gość adelllll
ja również uważam, że w przypadku dziecka 9 letniego najlepiej kupić jakiś prezent w postaci gry, dzieciaki w tym wieku coraz bardziej interesują się elektroniką i ja ostatnio dla 8 latka kupiłam elektroniczną kostkę do gry, chłopiec był naprawdę zadowolony.