Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość Mada744
Camille- lepiej sie nie stresuj bo to nie dobre dla dzidzi. Wszystko bedzie ok.Pamietaj zeby brac witaminy i kwas foliowy. A teraz kozystaj ze sloneczka bo tak pieknie swieci:):):):):):):) Ja tez zaraz zmykam dalej sie wygrzewac:):):):):):)

Gość karina82
zdecydowalam ze zostane tu w anglii na swieta moj maz grzes pojechal bo musial a ja tu zostalam.pojechal rano a ja juz tesknie jeszcze 2 tygodnie.czasami mysle ze moglam z nim jechac ale tez nie wiem bo mogloby mi to zaszkodzic

Gość karina82
dziewczyny czy ktoras wie jak obliczyc kiedy nastapilo zaplodnienie skoro termin porodu mam na 1 listopada?a ostatnia miesiaczka 26 styczen lub 2 styczen

Gość karina82
dzieki

Gość okruch12
Dzien dobry wszystkim dziewczetom! O, jak tu milo...dzieki Ci, administratorko strony 😘. Skoro tu tak cichutko, uzupelnie tabelke(jak zwykle poprawie Kalcie i siebie): NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........33.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....32...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......20....london/richmond.....?.Kac per/Viktoria Mada744....26/08...18...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........19........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27..........09.10...10.......Luton............?... .. Oliwia/Dominik Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert karina82........01/11.....10....chichester........?..... ..julia/antoś Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> Sluchajcie, Kohannah pewnie juz urodzila, bo ostatnie wiesci od niej wskazywaly na to, ze ma skurcze i od tamtej pory sie nie odezwala. Kohannah, napisz cos, zeby wiedziec co z Toba i maluszkiem! Potrzebuje porady!!!! Od paru dni czuje swedzenie w "miejscu intymnym". Czytalam, ze stany zapalne moga byc w ciazy bardzo niebezpieczne, ale mialam badanie moczu i nic nie wykazalo. Uwazacie, ze powinnam isc z tym do lekarza, albo do poloznej? Moze ktoras z Was tez miala taki przypadek i wie, co to moze byc????

Gość s_daga
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........33.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....32...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......21....london/richmond.....?.Kacper/Viktoria Mada744....26/08...18...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........19........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27..........09.10...10.......Luton............?... .. Oliwia/Dominik Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert karina82........01/11.....10....chichester........?..... ..julia/antoś Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> okruszku nie mam pojecia co to moze byc...ale ja to nazywam..dla bezpieczenstwa malenstwa-poszlabym sprawdzic, i po to aby sie nie zadreczac...ja chodze z kazdym nawet najmniejszym problemem do gp najpierw..nawet ostatnio jak zrobil mi sie jeczmien na oku to kilka razy upewnialam sie czy kropelki do oczu sa bezpieczne dla dzidzi...jesli to trwa juz kilka dni i nie przechodzi-moja rada idz do lekarza...ciaza to stan wyjatkowy no to buziaki dla wszystkich ciezaroweczek

okruszku ja Ci radze isc na jakies konktretniejsze badania moczu niz te co robi polozna papierkiem lakmusowym... ja mialam infekcje moczu... i przez to wystapily u mnie skurcze i o malo co nie urodzilam w 33 tyg... nie ma sie czego bac ale z doswiadczenia wiem ze lepiej to sprawdzic... bo infekcje drog moczowych to bardzo czesta rzecz u kobiet w ciazy... najlepiej powiedz poloznej ona juz powinna cos z tym zrobic.... (ja np dostalam w szpitalu antybiotyki na ta infekcje)

Witajcie, Ale ladnie sie dzisiaj zrobilo. Az szkoda, ze dzidzius jeszcze w brzuchu, bo juz bym poszla dumnie z wozkiem na spacer, albo przynajmniej na ogrodek. Zreszta na ogrodek i tak pojde posiedziec. Kohannah jest jeszcze dwa w jednym, ale nie wiem dlaczego sie na tym topiku nie odzywa. Na biezaco jest na kwietniowkach. Poza tym ja pierwsza mam byc ;) bo ile mozna czekac. Jeszcze 9 dni do terminu

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........35.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....32...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......21....london/richmond.....?.Kac per/Viktoria Mada744....26/08...18...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........19........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27..........09.10...10.......Luton............?... .. Oliwia/Dominik Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert karina82........01/11.....10....chichester........?..... ..julia/antoś Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk

Gość jeszce pisze z polski
prosze napiscie bede pracowac w anglii ajestem w ciazy jade tam po swietach bede pracowac w pralni a wolałabym pooglądac najpierw ten kraj a przy okazji ze jestem w ciazy chciałabym wykorzystac to i zbytnio sie tam nie przemaczac uda mi sie załatwic tam chorobowe tak łatwo jak wkraju?

Gość Mada744
Witajcie 🌼 🌼 🌼 Po wczorajszym pieknym dniu dzisiaj mam katar :(:(:( ale nic dzwinego jak 3 godz przesiedzialam na ogrodku w samej bluzce:(:( Zaraz musze sie ubierac i zaprowadzic corcie do przedszkola a pozniej do banku- a tak mi sie nie chcec. Okruch- powinnas podejsc do poloznej lub GP niech cos ci przepisza na ta dolegliwosc. Takie problemy zdazaja sie czesto w ciazy. NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........35.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....32...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......21....london/richmond.....?.Kac per/Viktoria Mada744....26/08...19...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........19........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27..........09.10...10.......Luton............?... .. Oliwia/Dominik Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert karina82........01/11.....10....chichester........?..... ..julia/antoś Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> aneczka21

Gość okruch12
Dzieki dziewczyny, dzisiaj ide do szkoly rodzenia to zapytam poloznej, bo mojej juz nie ma w osrodku. Nie wydaje mi sie, zeby to bylo cos powaznego i pewnie przepisza mi paracetamol, ale spytam sie, a co mi tam... Flowerska, wiesz, ze Ty jestes cholerna szczesciara? Dziewiec dni do rozwiazania...ach, jakby sie chcialo powiedziec: "czemu to nie ja?" A tu trzeba czekac, nie ma rady :) Acha, Flowerska. Skoro masz kontakt z Kohannah, to moze zapytaj co z nia i nasza tabelka, bo jak tak dalej pojdzie, to nawet ja ja wyprzedze (straszna jestem formalistka...)? :D

Gość Mada744
Okruszku- jak mozesz to kup sobie na to swedzenie Clotrimazole 1% hydrocort Crem z firmy Canesten - ja to stosowalam jak mialam tez podraznienie, przepisala mi GP. Musisz zapytac sie czy mozna kupic bez recepty bo jak nie niech ci ktos przepisze.:)

tak ja tez to dostalam od mojej GP (to jeszcze ma taki jakby czopek ktory sie wklada TAM prawda???) podejrzewam ze bez recepty sie tego nie dostaje :]

Gość okruch12
Ale ciekawa jestem, czy moze mi to przepisac szpitalna polozna, ta od szkoly rodzenia ? Dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, czy ktos Was badal ginekologicznie, czy tylko powiedzialyscie, co Wam dolega i dostalyscie recepte?

okruszku ja bylam w szpitalu i mialam robiony wymaz (przez te przedwczesne skurcze) wiec podejrzewam ze na podstawie tego dostalam ta recepte... ale jak sie martwisz to lap za telefon i umow sie ze swoim GP powiedz ze podejrzewasz jakas infekcje napewno cos na to zaradza :]

Gość Mada744
Mi nic nie sprawdzali i nie badali. Powiedzialam , ze mam podraznienie i dostalam ten krem.

Gość jeszce pisze z polski
mozecie mi odpowiedziec? prosze

do \"jeszcze z polski\" z chorobowym tutaj nie jest tak latwo... czasem jest nawet bezplatne ale to zalezy od pracodawcy i od tego jak dlugo pracujesz.... mozesz napewno dostac rozne benefity i dofinansowania na dziecko na Twojego meza/chlopaka jesli on pracuje a ty np. nie.... strasznie jest duzo mozliwosci ale to musialabys konkretniej napisac czy bedziesz pracowac czy jednak zrezygnujesz jak dlugo Twoj maz/chlopak pracuje w angli itp bo duzo tez od tego zalezy

Gość okruch12
dziewczyno z Polski... Nie wiem, co Ci odpowiedziec. Nie wiesz, jaka bedziesz miala prace, wiec nie mozna spekulowac, czy mozesz ja wykonywac w ciazy (chociaz pralnia brzmi bardzo powaznie). Ogolnie beda Ci sie nalezaly jakies dodatki, ale z racji tego, ze nie pracowalas nigdy w Anglii beda one stosunkowo male. Szczegolow nie podam, bo ja zanim zaszlam w ciaze pracowalam juz ustawowy rok i naleza mi sie wlasciwie wszystkie dodatki, wiec nie jestem w temacie. Ogolnie radzilabym przejsc przez pierwsze trzy miesiace bez stresu, wiec sama zadecyduj, czy w razie czego bedziesz miala sie z czego utrzymac, gdzie mieszkac itp.

ja jestesm w takiej samej sytacji jak okruch ... bo przed ciaza przepracowalam rok i pieniadze dostane od mojego pracodawcy, obecnie jestem na chorobowym i tylko dlatego ze sa to wspaniali ludzie i wiedza jak mi ciezko udalo sie im wymyslic sposob zebym dostala jakis grosz podczas tego chorobowego - a chodzilo o to zebym nie wziela urlopu macierzynskiego przed 1 kwietnia bo zmienialy sie przepisy i po tej dacie jest dluzszy urlop)... wiec ciezko cokolwiek powiedziec, jak podasz nam wiecej info to moze wspolnie cos zaradzimy :]

Gość Zeluchna
Siemka dziewczyny ja mieszkam na Hillingdon uxbridge i mam urodzic niby za 24 dni :) ale po stwierdzeniach lekarza moze to byc wczesniej !!!:P:P:P Rowniez chcialabym kogos poznac wciazy czy z dzidziusiem bo jak narazie praktycznie nie znam tu nikogo procz mojego chlopaka , jego mame i kilku tam anglikow ....Ale jak to wiadomo kazdy pracuje a ja sama przesiaduje :(:( pozdrawiam

Gość kohannah
witam kochane ! przepraszam za to zamieszanie i jakze dlugie znikniecie z forum ... juz powoli nie daje rady przesiadywac tak dlugo na kompie , no i przede wszystkim biegam ciagle gdzies , zalatwiam cos ... bo po swietach przyjezdza mama i wtedy nic juz nie zalatwie ... wiec teraz ostatni dzwonek , zeby pozalatwiac niedokonczone sprawy w banku , na poczcie i zwiazane z autkiem ... jesli ciekawi was co u mnie zajrzyjcie na .. http://www.butterflyinmystomach.blog4u.pl/ albo jesli ciekawia was fotki brzuchatki zajrzyjcie na http://www.photoblog.pl/buterflyinmystomach Powiem wam ,ze jeszcze nei urodzilam ... nadal w dwupaku , mam nadzieje ze jesli juz musze urodzic wczesniej , to ja bardzo prosze zeby chociaz po 12 kwietnia ( nie wczesniej ) ... wolalabym zeby moja mama juz tu byla i zeby nie przegapila ani kszty z tej waznej dla nas chwili ... trzymajcie wiec kciuki zeby Tygrys jeszcze poczekal ... a wypycha sie okropnie mocno na ten swiat ... zycze zdrowka wszystkim mamusiom i czekam na wiesci o kolejnych dzieciaczkach !!!

Gość Zeluchna
u mnie niestety nie bedzie ani mamy ani taty przy porodzie ...:(:( szkoda

Gość Zeluchna
Kohannnah zycze ci powodzenia :*:*:*:*

Gość okruch12
Kochannah, rozumiem z tym internetem-mnie nogi puchna, jak posiedze zbyt dlugo. W kazdym razie fajnie, ze sie odezwalas, a jak juz urodzisz, to daj znac co i jak. 🌼 Zelucha, witaj. Ja to sobie mysle, ze Ty dlugo na tym forum nie zostaniesz, ale i tak predzej, czy pozniej wszystkie wyladujemy na Matkach Polkach. A tak w ogole, to przez te pogaduchy, moj maz kiedys wylaczy mi internet!!!! Nie przesadzam. Wkurza sie cholernie, jak mu mowie, ze caly dzien przesiedzialam przed monitorem, a jak mu mowie, ze wcale nie caly dzien, to tez sie wkurza, ze go oklamuje (ON wszystko wie...) :P Dzisiaj zakrecilam babke-pieciominutowke :D , to moze mi jakos odpusci (chyba, ze bedzie zakalec, ale zawsze licza sie dobre checi). Lece robic obiad!!!!!

zeluchna witaj na naszym forum! Do mnie tez nikt nie przyjezdza, ale damy rade; nawet mysle, ze lepiej jak na samym poczatku to my z mezem sie oswoimy z dzieciaczkiem a on z nami. Na poprzedniej stronie znajdziesz nasza tabelke, dopisz sie, bo bedziesz jadna z tych wyzej, ktorym juz niewiele zostalo

Gość zeluchna
jak mam sie wpisac do tej tabelki :P:P:P ja bede podobno rodzic za 24 dni :P:P:P...pozdrawiam te co juz urodzily i te co jeszcze czekaja :P:P:P