Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość zdz
dziewczyny, to ja chyba sobie odpuszcze tego mojego przyajciela,jeszcze nic sie nie wydarzylo bo ciagle jestem w polsce,ale skoro mowicie takie rzeczy to ja wole sobie kogos innego poszukac niz byc samej, po co mi pieklo...znam go poki co 2 miesiace ,nasza przyajznizaczela sie 3 tygonie przed moim powrotem do domu i teraz tam wracam na stale i chyba naprawde zrezygnuje bo po co mi bagno :| nie sadze aby on byl wlasnie tym jedynym ktory nie jest zazdrosny i nie robi awantury o nic...ktoras z was napisala ze gdyby wiedziala, tym forum i przeczytala te posty to w zyciu by sie nie zdecydowala, ja tu zerkam od wrzesnia tamtego roku i chyba posluchaj tej rady i zkaoncze znajomosc zanim na dobre zaczela sie rozkrecac

Gość rozśpiewana
zdz! Wyciągnęłaś bardzo mądre wnioski. Owszem, wyjątki od reguły się zdarzają, ale czy twój będzie właśnie tym wyjątkiem? 50% na 50%. Więc ... czy warto ryzykować. Taka moja rada dla dziewczyn, które ciągnie do turków, do poznania ich i kultury ich kraju. Nikt wam nie broni wodzić ich za nos, poznawać i bawić się. Ale ... GLĘBOKO ZASTANÓWCIE SIĘ NAD ZWIĄZKAMI ZALEGALIZOWANYMI, CZYLI MAŁŻEŃSTWEM!!!! Po co sobie zycie zawiązywać?

Gość Gie nia
z daleka od turkow, bo pod koniec takiego zwiazku mozna tylko zalowac ze sie nie bylo madrzejszym jak sie go poznalo..

Gość zaix
Hey czytam te forum od dłuższego czasu ..Też jestem z turkiem od 2 lat Turk kIzi on robi z Ciebie sukę za przeproszeniem a ty się dajesz !Aż mi Ciebie żal ,tak nisko się cenisz ?JA bym już go dawno kopneła w dupkę bo o ile się nie mylę to już od dawna miałaś z nim problemy

Gość do zaix
czy twoj turek nie przejawia checi do rzadzenia toba i manipulowania twoimi uczuciami??? jezeli mozesz napisz jakie wady w nim biora gore, gdyz moj przede wszytskim lubi bawic sie moimi uczuciami, odkad poznal z emi na nim zalezy wystarczy ze zechce np masaz albo 5 razy dziennie herbate zebym robila jemu czy jego kolegom i jesli cghoc raz powiem nie bo np robie cos innego wieczorem sie zaczyn awantura, tak mnie mota i wyciaga brudy z naszego zwiazku ze zwykle pod koniec klecze prawie na kolanach przepraszajac go i przyznajac mu racje oraz obiecujac ze sie zmienie i bede mu okazywac wiecej szacunku.. pytam ciebie ZAIX bo moze mi cos podpowiesz ..

Gość doroles21
Turk Kizi, Ty dajesz sobie sprawe z tego jaki on jest i chcesz z nim byc?? tylko bedzie Cie krzywdzil. a co bedzie potem, on Cie nie szanuje!!! wiecie co, naprawde jak oni jeszcze zachowuja pozory ze niby szanuja wielbia itd to jest jeszcze dobrze. ale jak pokazuja swoje oblicze i Wy jestescie z nimi to na wlasne zyczenie macie pieklo bo dajecie im przyzwolenie na to. wiem wiem ze ich kochacie. Ciesze sie ze ja mam taki charakter ze w zyciu nie bylabymz kims kto mnie nie szanujei nie ceni. po prostu by mnie to wykonczylo, bo jesli daje sie przyzwolenie komus na brak szacunku wobec naszej osoby to po prostu brak nam szacunku do samych siebie. I teraz jest pytanie do Turk Kizi: Jeśli siebie nie szaujesz i dla Ciebie najwaznijesza jest milosc to badz nim bo wiesz czego mozesz sie po nim spodziewac(chamstwa braku szacunku i bezczelnosci) Jesli antomiast znasz swoja wartosc i nie bedziesz w stanie zyc z kims tkaim to wybij go sobie z glowy. Wątpie zeby psychika komukolwiek pozwolila zniesc takie chore akcje ale niektore kobitki sa dziwne i wola dac sie ponizac zeszmacic, dac obtluc niz stracic faceta.a to powoduje ze Ci kolesie jeszcze bardziej zniechecaja sie do dziewczyn i ich nei szanuja. Ja moglabym w obecnej chwili chodzic w futerka i dupke wozic mesiami,a le czy o to w zyciu chodzi. Turki po prostu umieja ladnie i czule mowic ale dziewczyny ja Wam powiem ze ja to musz epolaka miec, polskie zarcie polskie prawo. Same sobie problemy stwarzamy. Wierze w milosc ale mysle ze czesto zauraczamy sie i myslimy ze to milosc, czlowiek tka naprawde zakochuje sie raz gora dwa rzy w zyciu reszta to milostki zauroczenia. po prostu trzeba ograniczyc kontakt(nie tka drastycznie) ale stopniowo zdystansowac sie do calej sprawy. Są tysiace polaków, Tak sobie mysle ze tego swojego Turka moze bym chciala ale gdyby tu byl juz z 10 razy gdyby mnie adorowal clay czas gdyby o mnie dbal wspieral mnie w moich problemch interesowal sie jak mi minal dzien i czy wszystko gra. Ale jego nie ma, jest wtedy keidy on chce i keidy chc eposwirowac. Dupek i tyle. TO ze gosicu ladnie powie to nie znacyz ze sie stara. Czyny sa najwazniejsze dziewczyny a Wy na slowach tylko sie opieracie. i tu jest problem babek. CZyny czyny i jeszcze raz czyny. Gdyby taki przyjezdzal staral sie to by wygladalo zupelnie inczej

Gość zaix
Słuchaj a skąd twoj jest z jakiej rodziny pochodzi ? Moj pochodził z rodziny dosyć religijnej ale jego matka bardzo chciała żeby jego żoną była polka .Hmm wiesz mój jest cudowyny choć no nie powiem początki były cięzkie a jedyny minus to jak nie raz nie chcę mu ugotować tego czego on chce to on sam to robi ale bałagan jest wieki ..

witam wszystkich, strasznie dawno tu nie zagladalam. orientuje sie ktos moze, jakich formalnosci trzeba dokonac, zeby uzyskac wize do turcji na 3 miesiace? od tygodnia nie moge dodzwonic sie do dzialu wizowego ambasady w warszawie:/

Gość kotwicka anna
wszyscy muwia ze sie szmace i jestem zdzira! Ale on mnie kocha!

Gość ppppppppoooooooooowie
JAK DOBRZE SOBIE PRZYPOMINAM TO WLANIE KATOWICKA ANNA ROZPOCZELA TEMAT TURKOW.MYSLALAM ZE JUZ NIE JESTESCIE RAZEM?

Anna Kotwicka juz tutaj nie pisze .. napisala na ktorejs ze stron,ze juz nie jest z Turkiem

Gość ppppppppoooooooooowie
ZAIX TO TY MASZ NIE WESOLA SYTUACJIE.JA TEZ JESTEM Z MOIM TURKIEM DWA LATA ALE ABSOLUTNIE NIE MA TAKICH SYTUACJI WRECZ TO ON JAK SIE POKLOCIMY TO KUPUJE KWIATY,DZIENNIE RANO CHODZI PO BULKI,KUPUJE MI KSIAZKI ALE TEN MOJ TO AKURAT NAPRAWDE DIAMENCIK.JESTESMY RAZEM I CIAGLE GO BARDZO KOCHAM I MAMY CUDOWNEGO MALUTKIEGO SYNKA.PRZYKRO MI SLYSZEC ZE NIE KTORZY TAKIE SWINSTWA POTRAFIA ROBIC.BO TY ZAIX JESTES JEGO OSOBISTA GOSPOSIA.MOJ TO ZAWSZE CHWALI MOJE OBIADY I PRZY NIM CZUJE SIE WYJATKOWA.NIGDY NA MNIE NIE ZARZEKAL W TOWARZYSTWIE KOGOKOLWIEK.OCZYWISCIE KLOCIMY SIE JAK NIE WIEM CO NO ALE COZ BEZ KLOTNI NUDNO BY BYLO;D

Gość zaix
Czy ja wiem ? Ogólnie w związku bardzo nam się podoba a tu chodzi o to ,że np . On chce pierogi bo bardzo lubi a ja nie chcem bo mam lenia i on mnie wyprasza nie wiem ile ..haha i w końcu sam się podejmuje tylko , że kuchnia wygląda ..........yyy .nie najlepiej po za tym on jest kochany dba o nasze dzieci ,nigdy nie krzyknął o mnie dba i do tej pory prawi mi komplementy

Gość zaix
po buleczki tez sam chodzi haha :) i obiadki tez chwali

Milo jest czytac takie rzeczy ;-) Ciesz sie,ze Tobie sie udalo i jestes szczesliwa ;) kto wie moze kiedys poznam kiedys jakiegos turka ktory bedzie rowniez dobry jak Twoj. Co do komplementow moich chlopak (jeszcze) mi ich nigdy nie prawil .. nigdy nie powiedzial,ze ladnie wygladam czy cos. Jak zmienilam wlosy na czarne (a mialam wczesniej pasemka) to w ogole nie zauwazywal , tylko jego kuzyn ;/ glupio sie mu zrobilo i powiedzial, ze ladnie wygladam. Rozy, prezentow czy sms slodkich tez nie dostawalam .. to nie wiem co to za typ.. czasami ale to czsami powiedzial do mnie Askim czy taam Seni seviryorum a ataak to wsijo..

Gość zaix
no jak się poznaliśmy to on prawie też mi komplementów nie prawił

Turk kizi Wybacz, ale jak czytam co napisałaś to przecieram oczy ze zdumienia. Co Ty dziewczyno w ogóle robisz z tym facetem? Do czego on Ci jest potrzebny? Ewidentnie koleś ma już zupełnie \"inną dziewczynę\" i dlatego nie znajduje dla Ciebie czasu ani nie ma ochoty się z Tobą spotykać i tak na serio ma daleko w poważaniu jakąś tam waszą rocznicę. Kobieto, otrzeżwiej! Ty jeszcze błagasz go o spotkani, płaczesz, wydzwaniasz, po co??? Zachowaj godność i nie poniżaj się pzed kimś komu ewidentnie na tobie nie zależy. Smutne jest kiedy takie młode dziewczyny jak ty, zupełnie nie uzależnione od faceta, tzn. nie będące żonami i matkami w ten sposób sie zachowują. Zapytałaś raz czy sie spotka odmówił-ok, zapytałaś drugi - to saamo, a więc do widzenia temu panu. A poza tym kiedyś napisałaś , że Cię uderzył. Potem tłumaczyłaś, że to było w nerwach, bo byłąś pijana i coś tam narozrabiałaś. To jest jakaś dziecinada. To nie jest prawdziwy, poważny związek. Wybacz, ale to jest żałosne. To wy zamiast coś tam w miarę poważnego budować to się bijecie, wyzywacie, potem ty błągasz o spotkanie z okazji rocznicy itd. Chcę Ci powiedziecć jedno. Czasem ludzie traktują nas tak, jak na to pozwalamy. TY POZWOLIŁAŚ na wiele, więc teraz się nie dziw. I lepiej uciekaj od tego typa.

Gość Monique85
A ja powiem zdanie w obronie Polaków, bo to przykre, że zrównuje się tutaj wszystkich mężczyzn z Polski z glebą. Ale to jest tak : Cudze chwalicie, swego nie znacie; sami nie wiecie co posiadacie. Obecnie nie mam faceta, z nie jednym miałam przeboje, ale i tak uważam,że można trafić na naprawde porządnego i normalnego gościa. A kultura nasza i turecka nie ma się co łudzić - to przepaść i wcześniej czy później to wychodzi. I nie wciskac mi tu ciemnoty,że religia jaką siw wyznaje, i otoczenie kulturowe w jakim się wychowało nie ma znaczenia, bo...miłośc wielka i góry przenosi. Nie w tym wypadku, od kazdej reguły są wyjątki. Szanuje każdego, bez względu na to jakej jest narodowości i jaką religie wyznaje, bo tak zostałam wychowana i nikogo nie oceniam. Tylko uważam, że w takich wypadkach to chyba należy zachować zdrowy rozsądek, trzeźwy umysł, a nie biedz ślepo bo ma słodkie czarne oczy, ciemną skórei wogóle sprawia wrażenie uroczego. Odrobina krytycyzmu i dystansu chyba nikomu nie zaszkodzi i jest zdrowa.Panowie-Polacy Głos Dla Was.

Gość Monique85
I jeszcze jedno, uściślając: nikogo tu nie chce ocenić czy urazić. Ani Polskiej ani Tureckiej strony. Tylko żyjąc w wolnym kraju, mając wolność słowa mam prawo wypowiedzieć się w dowolnej kwestii. Jest też taka zasada, która się sprawdza notorycznie: im bardziej coś jest zabronione, czy niedostępne, krytykowane, tym bardziej staje się atrakcyjne (tzw.syndrom Romea i Julii), ludzie często się oburzają jak o tym słyszą, ale niestety to jest prawdziwe. Człowiek istota rozumna- uczy się na błędach:).Taki mały paradoks. Podziwiam Was dziewczyny z jednej strony- że sie decydujecie tak zupełnie w ciemno czasem na związki z facetami z Turcji, nieraz cierpicie i to wszystko cierpliwie znosicie. Ale na Boga wszystkie tutaj jesteście młodziutkie, wszystko przed Wami, może warto czasem poprostu dłużej na coś poczekać....Pozdrawiam

Gość Wwwedelka
Dzieki wam dziewczyny za te opowiesci, juz wiem czego a raczej kogo sie wystrzegac w UK , jade za pare dni tam do pracy i bede miec oczka z tylu glowy, a czy Turkowie sa nachalni??? Jezeli bede ich ignorowac beda starac sie mnie tym bardziej zdobyc? bo gdzies na tym forum juz cos takiego czytalam ze im bardziej im sie cos wymyka z rak tym bardziej oni za ttym podazaja???? ;/ ale napedzilyscie mi stracha

Gość lepiej
nie zaczynaj z zadnym z nich, ani przyjazni ani nic takiego pierwsze pytanie ktore do ciebie skieruja bedzie typu: jestes z polski? i czy masz chlopaka? takze na to ostatmnie w szczegolnosci odpowiadasz TAK zdecydowane!! najczesciej ta odpowiedz pozwala na spokoj

Gość Kangurkowa212
Nie wiazcie sie z tymi ludzmi, przeciez oni maja zupelnie inna kultura inna mentalnosc!! Turk Kizi dobrze ci radzedaj sobie z nim spokoj, a jak trzeba bedzie nawet zmien nr tel bo kiedy on zobaczy ze juz z anim tak nie jestes zacznie dzwonic, pisac i od nowa rozpocznie sie ten koszmar, najlepiej urwac calkowicie kontakt

Gość do wwwedelki
Turkowie w UK nie sa nachalni. To nie jest riwiera turecka ze lovelasy sie uganiaja za kazda panienka, gwizdza za nimi na ulicy czy wciagaja do samochodu. I wcale nie jest latwo trafic w towarzystwo turkow. A sa oni przerozni. Jezeli trafisz na jakiegos porzadnego to nie bedzie bardziej nachalny niz Anglik czy Polak, ale jezeli trafisz na jakiegos patalacha, a jestes latwa, to on to zaraz wyczuje i bedzie za toba latal po dyskotece przez cala noc. Ale tylko do konca imprezy, bo nowy dzien - nowe mozliwosci.

Wwwedelka Ty weź sie babo puknij w głowę. Tak w UK Turcy latają i rzucają sie na takie piękne, młode i egzotyczne Polki jak ty, które przyjechały popracować w wakacje. Jak sama nie będziesz myślała i jak sama nie będziesz się szanowała, to obojętne czy to bedzie Turek, Polak czy Niemiec, każdy to wykorzysta. I powiem tak, Turcy wykorzystują Polki, którym w d...e za przeproszeniem sie poprzewracało gdy wyjechały za granicę. Ale takie dziunie w większści albo w Polcse były takie same, albo dulszczyzna z nich wyłazi - w kraju przykladne, a jak nie ma ich ktoś na oku to nóg do kupy nie mogą pozbierać. Mam daleką znajomą, która na każdej dyskotece puszcza sie na lewo i prawo obojetnie czy z Polakiem, Arabem, Turkiem- durna pinda. Tu bez przechwałek, ale jestem atrakcyjna, ALE jeszcze nigdy żaden \"ciemnoskóry\" obleśnie mnie nie zaczepił, bo oni z daleka widzą, że ze mną na pewne rzeczy sobie nie pozwolą. Tak wiec od was zależy w wielkiej części jak bedziecie traktowane, na ile sobie pozwolicie.

Gość Mandarynka1989
Turkowie w UK nie sa nachalni?? dobre sobie nie naleze do latwych mam bardzo duzy dystans do nowo poznanych mezczyzn a jednak bylo mi (niestety) dane przekonac sie jacy sa obywatele tureccy w Anglii. Wynajmowalam mieszkanie z chlopakiem u jednego z nich, mieszkalismy w 4, my dwoje i dwoje turkow. Dzieki jednemu z nich prawie rozstalam sie z facetem, tak mieszal miedzy nami, tak motal ze po paru miesiacach nie wiedzialam juz komu wierzyc :( . Nigdy wiecej mieszkania z turkiem ani zadnej znajomosci!! Na szczescie dotad jestem z chlopakiem wszytsko wyjasnilismy sobie i okazalo sie ze to tamten podstawial caly czas swinie:( . Czemu?? Moze nie podobalo mu sie ze jestesmy tak szcesliwi , a moze to ze odrzucilam juz na poczatku jego zaloty? Nie wnikam wazne ze wszystko dobrze sie skonczylo, oczywiscie nie mowie tu tylko o moim przypadku bo znam wiele takich , nie identycznych ale bardzo podobnych. :)

Gość Wwwedelka
Nie pytam ot tak sobie, ale juz od dluzszego czasu przegladam to forum i dobrej opinii sobie o tych mieszkajacych w UK czy w niemczech nie wyrobilam. Poza tym slyszalam od znajomych ze Tureccy mezczyzni w ogole tam nie szanuja polek, podobno najpopularniejsze haslo w GB to easy job like polish girl :/ zobaczymy jak to bedzie, jade z kuzynem wiec w razie czego moge zawsze powiedziec ze do moj facet, chociaz po opowiesci Mandarynki juz sama nie wiem przed czym oni moga miec respekt Mimo wszystko dzieki dziewczyny za pomoc i rady

Gość do wwwedelki
ja nie wiem gdzie wy w tym UK zyjecie, ale u mnie jest masa Turkow i nigdy, ale nigdy nie widzialam Turka zaczepiajacego kobiete czy to na ulicy czy w klubie. Owszem, widze notorycznie zawianych polakow zaczepiajacych dziewczyny (u ktorych zreszta nie maja zadnych szans bo nawet tani podryw trzeba umiec wykonac) oraz anglikow zaczepiajacych wszystko co jest jeszcze w stanie usta otworzyc do obciagniecia. Ale nigdy Turka.

Gość do wwwedelki
I nie trzeba wcale sie zaslaniac chlopakiem, Turkowi, jak i kazdemu innemu facetowi wystarczy po prostu powiedziec ze nie jestes zainteresowana. I to wlasnie Turek najszybciej sie odczepi. Polak czy angol bedzie sie przystawial dalej. A polki maja fatalna opinie, bo latwe panienki z polski po prostu leca na ciemnoskorych i same sie do nich mizdrza, a oni na to chetnie odpowiadaja tak samo jak kazdy inny facet. Tylko ze polki wlasnie najbarzdiej na tych ciemnych leca. Same sobie zapracowalyscie moje panie.

Gość Wwwedelka
a w ktorej czesci uk mieszkasz? moze tam postaram sie o prace skoro az tak bezpiecznie jest :D