Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miumiumiu

24h opóźnienia w przyjęciu tabletki

Polecane posty

Gość miumiumiu

Prosze o pporadę, zapomniaalm wczoraj zjesc pigulki, zjadlam ja dzis o 21 (czyli o tej porze o ktorej nortmalnie przyjmuje tabletki) czyli opoznienie wynosi 24 h, co mam wiec zrobic z ta tableta, ktora powinnam dzis zjesc?

Gość miumiumiu
nie mam, jakbym miala to bym nie pytala :) dziekuje za porade

Gość hfgjfjfjjgjj
wyżuć ,ona już ci nic nie da i się nie martw mi też się to zdarzało i zabezpieczenie nadal działalo

Gość ..... ... ...
jeśli to taka pigułaka że każda ma taki sam skład to zostaw ją w opakowaniu (bedzie jako awaryjna, bo czasem się zdazy że pigułka się wysliźnie i pokula nie wiadomo gdzie). no w każdym razie już nie łykaj jej (postępuj tak jakbys ją połkneła) i pamietaj że do konca tego cyku jestes mniej pewnie zabezpieczona.

Gość jak mogła ci się zgubić
Teraz przez 7 kolejnych dni gumki

Gość miumiumiu
dzieki za rady, nie zdazylam mi sie nigdy taka sytuacja i nie wiedzialam jak sie mam zachowac

Nigdy nie wyrzuca sie pigulki tylko przyjmuje dwie na raz!! mi tez sie tak zdarzylo :P I jesli stalo sie to w pierwszym tygodniu przyjmowania tabletek to przez siedem kolejnych dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc, jesli w drugim lub trzecim mozna sobie odpuscic :) Pozdrawiam :)

Nie zostawia się zapomnianej tab;letki,przyjmuje się ja w miare najszybciej jak się da,nawet jeśli jest koniecznośc wziecia 2 na raz.Pozatym jeśli xdostałaś krwawienie z odstawienia,a raczej opóżnienia,to przerywasz branie tabletek i zaczynasz za miesiac jak dostaniesz okres,albo bierzesz do konca nie robiac rpzerwy i biorac kolejne opakowanie i meczysz sie jakis meisiac zplamieniem:/ wiem cos o tym,ostatnio zapomniałam tableteczki,opóżnienie 21 godzin,wziełam odrazu jak się zorientowałam,ale było z apózno dostałam juz okresik:/ Ale nie przerwałam brania tabletek,poszłam do lekarza i moja ginekolog wyjaśniła,że teraz albo przerwe i zaczne za miesiąc,albo bede brała nadal,brałam nadal,miałam miesięczny okres,a raczek plamienie:/ To było potworne:/ A potem jakoś dziwnie się czuyłam przez kolejny miesiąc,takie rozstrojenie organizmu miałam:/ Nic przyjemnego:/ Teraz mam 2 budziki pryzpominające:P pozdrawiam:)