Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaaaaaaaaa

noszenie łańcuszka na szyji w czasie ciaży????

Polecane posty

Gość ciekawaaaaaaaaa

słyszałam wielokrotnie,ze nie powinno sie nosic łańcuszka ani nic na szyji w czasie ciazy,jak było u was?? teraz jestem w 4 miesiacu ciaży,za miesiac jest mój ślub i chciałabym założyć cos na szyje,ale jeeli to ma zaszkodzić dziecku zrezygnuje z tego .

Gość ciekawaaaaaaaaa
dlaczego odrazu jesteś taka nie miła :-( jeżeli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to sie nie wypowiadaj!!!!!!!!!!!!

Gość ja slyszalam np ze w
czasie ciazy nie wolno patrzec przez lipko\judasza bo dziecko bedzie miec zeza. nie wolno obcinac wlosow, bo skraca mu sie zycie nie wolno tez, farbowac nie pamietam czemu...

nosiłam łańcuszek przez calutką ciążę i przed i po noszę. Córecza urodziła się nieowinięta pępowiną. Ma już 9 miesięcy. Myślę, że jakby słuchać tych wszystkich zabobonów :o a co najgorsze stosować się do nich, to można w łeb delikatnie mówiąc dostać:p przez judasza też lubię sobie poptrzeć;)

Gość przez judasz jak ktoś zapuka
;ub zadzwpni do drzwi mieskzanai to wrecz trzeba patrzec!!!!!Bo jak sie okaże to to złodziej lub morderca?Kazdy polcjant Ci to powie ze dla wlasnego bezpieczenstwa tzreba patrzec przez judasza i nie wpuszczac obcych do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość patiko
To o co pytasz to zabobony. mam 5 tygodniowego synka, w ciazy przechodziłam przez kable, nosiłam łańcuszak z medalikiem i nic małemy nie było. Z takim podejściem sama wywołujesz jakąś tragedię, diabeł lubi takie zabobony .

Gość elinova
ja nosiłam łańcuszek całą ciążę...to tylko i wyłącznie głupie przesądy...zresztą jest ich bardzo dużo... nie dajmy się zwariować:-D

Gość do autorkiy
ja słyszałam o takim przesądzie ze jak nie zrobisz porządnego loda męzowi z wytryskiem na twarz podczas ciązy to twoje dziecko nigdy nie będzie miało orgazmu

Do osoby, która napisała że \"idiotka z autorki że szok\": jestem przerażona twoim słownictwem. Jak można komuś życzyć poronienia?! Jak można dziecko nazwać bękartem?! Brak mi poprostu słów, jak można tak kogoś kogo się nie zna nawyzywać? Zdecydowanie nie należysz do osób tolerancyjych i kulturalnych. Autorce życzę natomiast powodzenia i dużo zdrowia (szczególnie dla dzidziusia), a jeżeli chodzi o te wszystkie zabobony to traktuj je z przymrużeniem oka. Pozdrawiam!