Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ametyst

Uczeń dzisiaj rzuciła kamieniem we mnie

Polecane posty

Zastanawiam się co zrobić.. Ale opowiem historię - byłam na zastępstwie w kalsie, której nie uczę i uczniowe bawili się jakimiś resztkami tynku, bo w szkole jest remont i z końca sali nagle, gdy wpisywałam coś w dzienniku, poleciał w moją stronę kamyk- kawałek tynku. Oberwałam w szyję. Czułam się upodlona i nie tyle bolało fizycznie, to psychicznie... Natychmiast poszłamz uczniem do dyrekcji, ale, ze ta nie miałą czasu, dzisiaj sprawą się nie zajęliśmy... Nie wiem, co w takij sytuacji powinnam zrobić. Wezwać rodziców? Sa to ludzie pełnoletni, bo to liceum profilowane. Czy mogę domagać się oficjalnych przeprosin, jak postąpić...dzisiaj przeryczałam pół dnia, ale jutro na spokojnie chcę zając się tą sprawą. Proszę o opinie.

Gość antyfanka janasa
ja postaralabym sie o mozliwosc uczenia w tej klasie i udupila bym tą osobę, która w Ciebie rzuciła a tak BTW pełnoletnie osoby i takie szczeniackie zachowanie ?? :O

Podaj do sądu. Pełnoletni człowiek nie może robic takich rzeczy. Świadków jest cała klasa. Naruszano twoją nietyklaność.

własnie, zrobiono to publicznie, mógł na parwde fizycznie zrobić mi krzywdę, mogłam dostać w oko, na przykład... ale czy o to chodzi, ze mam dziękować Bogu, że mam całe oczy? sądem postraszę, przynajmniej tyle, tylko nie wiem jaki paragraf do tego użyć..

Gość hyhyhyhy
a moze cos bardziej drastycznego niz bawienie się w sądy? konkretnie! mysle, ze 5 niezapowiedzianych kartkoweczek, albo odpowiedz z pytaniam z kosmosu oczywiscie dla tej osoby, ktora to zrobila lub dla calej klasy jesli nikt sie nie przyzna, zbiorowa odpowiedzialnosc :)

Gość zalatw to
z pedagogiem, to w koncu on od czego tam siedzi i bierze 400 zl. A Ty co ,na studiach Cie nie uczyli, co robić w takich przypadkach? To co Ty wedkarstwo, czy inne cosik konczylas?

Gość misia pisiaa
zgłoś na policję

Gość załatw to
Jeżeli Jesteś dobrą nauczycielką [ a wierze w to] zrob tak dowiedz sie kto to zrobił .Wez drania do gabinetu i przeprowadz rozmowe w 4 oczy , powiedz jemu co o nim i jego zachowaniu myślisz , nie masz obowiązku być miła , wręcz przeciwnie daj jemu wycisk aby Ciebie zapamiętał do końca życia , musi Ciebie przeprosić w obecności klasy [taka nauczka na przyszłość]

Gość racja racja
cynick ma racje - wez i podaj do sadu, niech sie wreszcie cos ruszyc z tymi chamami, w autobusie sie niejeden czlowiek boi odezwac, jak takie chamiidlo z gimazjum czy "liceum" "kurwi" na wszystkie strony, nauczycieli tez juz tykaja? co sie dzieje z tym swiatem? albo CO NAJMNEIJ na policje !!! prosze cie, zrob to dla siebie samej! mozesz potem najwyzej afery nie robic z sadem, ale pod warunkiem ze przyjdzie z rozyczna w zebach i przeprosinami wymalkowanymi na twarzy oraz dupa czerwona po pasku wraz z rodzicami, co wychowali takiego palanta

Gość misia pisiaa
tak , ale taki byk może się wcale nie przejąć , moze cię wyśmiac i wtedy to będzie krok do tyłu policja to najlepsze rozwiazanie to było wykroczenie i teraz wymierzona zostanie kara

zrób tak ;porozmawiaj z dyrektorem,rodzicami,w cztery oczy z tym draniem,postyrasz sadem,zrob niezapowiedziana kartkówke oceń bardzo nisko (żeby drań zakumał o co ci chodzi),jak będziesz miła mozliwosc spytaj go wyrywkowo przy tablicy,mialam w tamtym roku w liceum praktyki ,wiem co to za ludzie ale takie czasy .Głowa do góry i niedaj sie z gnoic w koncu masz wladze on jest tylko pionkiem.pozdrawiam

Gość dobrze ci tak
nie nawidze nauczycieli sa podli

Gość załatw to
rozmowa w 4 oczy nie może wyglądać na spokojną daj jemu do wyboru albo przeprosi i nigdy już Tobie nie podpadnie albo oddasz sprawe do sądu .Wiem że teraz młodzież jest `trudna` ale warto sprobować ....powodzenia Bądz silna 🌻

Gość racja racja
nie - katkowkami okazesz tylka swoja slabosc ! powiedza na dodatek ze jestes niesprawiedliwa i msciwa i to--- nie wiadomo za co !!! poza tym dlaczego mialabys karac innych uczniow za JEGO zachowanie ? ponadto kartkowka nie jest metoda na rozwiazanie probemy naruszenia nietyklanosci ! trzeba postepowac ta sama metoda, co on.... jesli nie zrobisz afery, nie bedzie skutku, pokazesz ze jestes slaba i sie boisz wyjsc z tym do ludzi ! tylko policja ! to podziala jak zimny prysznic i bedzie nauczka dla innych ja slychalam o przypadku, gdzie uczen napisal na nauczycielke "kurwa" na krzesle ...potem wiadomo bylo, kto to zrobil i nauczycielka powiedzial: albo ja w tej szkole, albo on! i wypiedolili goscia ! jestem za surowym wychowaniem - za bicie kogokolwiek - surowa kara !

Gość To chyba prowokacja
nauczycielka i takie błędy?

Gość To prowokacja
bo n-lka nie moze robic takich byków jak robi ..., ale odpowiem ... Źle swiadczy o szkole, jeżeli dyrekcja nie ma czasu zajać się taka sprawą ... Poza tym nie ma problemu wg mnie, nie każdy musi mieć skończone liceum ... wyrzucić idiote ze szkoły i koniec :-D ... bedzie to przykładem dla ewentualnych przyszłych niewlaściwych zachowań podobnych cymbałów :-D

Gość AB rh+
napisz Ametyst--- jak twoja sprawa albo to prowokacja ?

Dzięki za opinie. Różne, ale dzięki. Co do błędów, to proszę wskazać gdzie zrobiłam, bo chyba błędem nie jest literówka, jak pisze się na komputerze szybko, i w podenerwowaniu, hę? Ale cóż tam. Co do studiów, to mało nas uczyli o zachowaniu się w takich sytuacjahc. Jestem anglistą, raczej nie przypominam sieboe wykłądów z cyklu\" co zrobić, jak uczeń rzuci kamieniem w ciebie dla zabawy i trafi...\" :O ALe ok - jutro z dyrekcją i wychowawcą klasy wraz z rodzicem ucznia będziemy rozmawiać o tym. Poza tym, nie była to reakcja nienawiści wobec mnie, bo tej klasy nie uczę - jak ktoś doczytał - byłam wyłaćznie na zastępstwie pierwszy raz. Zobaczymy jak to się poukłada jutro... Dzięki za wpisy i opinie, pozdrawiam

no,a ja wczoraj siedziałam w komisji na egzaminie maturalnym,po odczytaniu wyników jeden z uczniów,który dostał 2 punkty i tym samym nie zdał rzucił w naszą(komisji)stronę:Kurwy. Na swoje usprawiedliwienie napiszę,że dostał te ocenę zupełnie zasłuzenie,na pytanie kiedy według niego tworzył Baczyński powiedział :w pozytywizmie. Taka jest czasem szkoła. A dookoła obrońcy praw ucznia.

po pierwsze: jestem w szoku postawą dyrekcji!!! takich spraw nie wolno odkładać na wolną chwilę!! kara, aby była skuteczna powinna być natychmiastowa,aby taki gagatek wiedział, ze musi odpowiadać za swoje czyny!! Trzeba przeprowadzić rozmowę z uczniem, jego rodzicami, wychowawcą, pedagogiem i dyrekcją. Z tą policją niekoniecznie jest dobry pomysł - według mnie. Musi Cię przeprosić - przy swiadkach, bo skoro przy całej klasie rzucał to i przeprosić musi przy wszystkich! mnie zastanawia jedno - dlaczego oni, tj. uczniowie, mają pod ręka takie gruzy i kamienie??? Przecież swą \"pomysłowością\" mogą zrobić sobie i innym wielką krzywdę!! Aha - współczuję dyrekcji!!! Trzymam kciuki, aby honor nauczyciela został uratowany! 🌻

Gość ręce opadają....
rozumiem co czujesz... będąc w szkole sama paru nauczycieli nie lubiłam, ale nigdy nie zniżałam się do takich praktyk!! tak się kończy bezstresowe wychowanie ukochanych jedynaczków!! gdybym była matką tego smarkacza...szkoda słów... moja metoda to okazywana takiej osobie wyjątkowa grzeczność i kultura, jak ma troche oleju w głowie to zrozumie, jak nic nie zrozumie to i tak szkoda gadać...:) odgrywanie się na klasie itp nic nie da, wyzwolisz tylko większą agresję, trzymam kciuki!! nie łam się jesteś wartościową osobą i nie pozwól sobie myśleć inaczej!!!:)))) pozdrawiam:) belferka w 3 pokoleniu:)

Ja nie rozumiem dlaczego ten Mlody czlowiek nie został natychmiast zawieszony w prawach ucznia do decyzji Rady Pedagogicznej czy go relegować ze szkoły czy nie. W końcu dopuścił się czynnej napaści a to jest przestępstwo. Ależ mamy wspaniały system szkolnictwa ... niech to...

Gość a moze nazywasz sie
Giertych??

Gość Wujek Samo Zło
A śmiali się z "Amerykańskiej klasy" i "187"

Ametyst naucz drania ,tylko rozmowa w 4 oczy . Oczywiście rodzice , dyrektor jasna sprawa ale nie daj sie poniżać , powiedz smarkaczowi co o tym myślisz w 4 oczy on nie może czuć sie pewnie i bezkarnie , daj jemu wycisk na maxa :) pozdrawiam 🌻

Gość Slawek
no a ja bym takiego w łeb pier...... dlatego że Kobiet sie niebije nawet kwiatkiem i jak bym był w tej klasie to on by dostał czymś wiele cięższym zapewne bo bym niewytrzymał napięcia

Gość Slawek
po to zebyś sie pajcu pytał :)