Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makumba_ska

SINGLE - z wyboru czy z konieczności?

Polecane posty

Gość makumba_ska

Jak to z Wami jest?

Gość nie taka nie siaka
pół tak pół tak wyjaśnię: konieczność, bo nie znajduję nikogo, kto wzbudziłby moje zainteresowanie, a gdybym spotkała kogoś fascynującego, pewnie bym się zakochała i robiłabym wszystko by być z tym kimś wybór, bo ci, którzy okazują zainteresowanie moją osobą są przeze mnie regularnie spławiani. nie jestem jakąś żelazną łamaczką serc! jestem zwykłą dziewczyną i w zasadzie dobrze mi samej... dopóki się nie zakocham

Gość makumba_ska
A ile masz lat jesli mozna spytac? Albo chociaz przedzial wiekowy? :)

Gość nie taka nie siaka
jestem młodziutka: 18

Gość makumba_ska
a no wlasnie ... to pewnie dlatego Ci jeszcze nie przeszkadza to, ze jestes sama i dobrze Ci z tym...

Gość hajnalka
Troche to i troche to. Z koniecznosci - niegdy jeszcze nie splynela na mnie laska milosci, nie spotkalam faceta ktory odpowiadalby moim wymaganiom, no i ktoremu i ja bym sie spodobala. Z wyboru - nie szukam na sile faceta. Mysle sobie - bedzie co ma byc. Przykro mi, ze nie mam partnera, ale ostatnio doszlam do wniosku, ze moze mam zyc w samotnosci...zreszta nigdy nie widzialam siebie w roli zony czy matki.

Gość nie taka nie siaka
no jestem młoda i pewnie kiedyś znajdę (mam nadzieję) swoją drugą połówkę... a Ty? ile masz lat?

Gość makumba_ska
ja mam 26 i tak ostatnio troche zaczynam załować ze nie skorzystałam z tylu szans zeby byc z kims :(

Gość kamyka22
trudno jednoznacznie określić czy to wybór czy konieczność, ale obstawałabym za tym pierwszym w moim przypadku wybór polega na tym że nie chce byc z tymi facetami którzy chcieliby być ze mną, po prostu nie chce byc z kimś dla samego faktu " bycia" - bez miłości może to naiwne ale jeszcze jestem idealistką

Gość nie taka nie siaka
to młoda jesteś spotkasz faceta, który będzie dla Ciebie idealny i uwierz mi- nie chodzi tu o to, żeby łapać każdą okazję, ale by nie ominąć źródełka sukcesu ;) masz prawo wybrzydzać, pamiętaj!

Gość makumba_ska
no wlasnie ale czy to nie jest trochę tak, ze to sie potem mści? wiesz.. chodzi mi o to,że ciągle wybrzydzam, szukam mojej drugiej połówki, przyjaciela, partnera i zazwyczaj jest tak, ze jak juz kogos spotkam to jest zajęty, a z kolei ja nie jestem zainteresowana tymi, którzy mną się interesują :(

Gość nie taka nie siaka
ja też tak mam :( ale nie bój się, gdzieś jest facet, który być może jeszcze nie wie o Twoim istnieniu... albo już Cię obserwuje. masz prawo wybrzydzać, ale jednak może staraj się akceptować wady. no i zawsze poznaj kogoś zanim go spławisz :D ok, już się nie wymądrzam, idę się uczyć ;) papap, dobranoc

Gość kamyka22
myślę ze jak w końcu znajdziesz tego jedynego to wtedy bedziesz mogła być z siebie dumna - bo czekałaś na niego

Gość makumba_ska
a jesli to nigdy nie nastąpi ? juz sie zaczynam tego bać po prostu :(

Gość Marcepaneczek
A jak wyglada Twoje zycie? Co robisz, jak spedzasz czas?

Gość ggggggggrgrg
ja teraz z wyboru

Gość ggggggggrgrg
ja teraz z wyboru

Gość kamyka22
to normalne ze sie boisz - ja też się boje :( już nie raz próbowałam być z kimś zeby tylko nie być samą- ale nigdy nic nie wyszło i miałam tylko pretensje do siebie - bo niby po co mi to było

Gość makumba_ska
Jak wygląda? :( hmmm.... praca, szkoła, praca, szkoła, praca, szkoła.... wiem, zaraz pewnie mi powiesz - to gdzie mam go poznać skoro nigdzie nie wychodze? :( ale nie mam czasu na to po prostu, a moje kolezanki wszystkie zajęte dziećmi nawet gdybym miałą czas.

Gość fdjidomr
ja mam prawie 26 lat i tez jestem sama, powiem tak ze tez pol na pol, z natury jestem samotnikiem ale oczywiscie chcialabym byc z kims, jestem zwykla dziewczyna, nie mam tlumu adoratorow, chodzilam na imprezy ale nie poznalam nikogo intersujacego bo wiadomo na imprezach to wiekszosc ludzi jest wstawionych a co za tym idzie chwilowe znajomosci, rozstalam sie z facetem ponad 3 lata temu czekam na nowa milosc, w miedzy czasie pojawil sie koles poznany na imprezie ktory chcial byc ze mna ale on z charakteru byl sierota i go nie chciala, czekam dalej, nie musze teraz brac faceta pierwszego lepszego ktory sie napatoczy ale kto wie moze przed 30tka tka wlasnie zrobie jak moje kolezanki w obawie przed samotnosci(wiem ze to glupie)

Gość Marcepaneczek
No tak, a na wakacje wyjezdzasz? Mieszkasz w duzym miescie? W małym? Ja poznalam swojego meża na obozie studenckim w górach... A co ciekawe zawsze wolalam wypady nad morze...

Gość kamyka22
przecież szkoła i praca to są te miejsca gdzie sie poznaje nowych ludzi nie trzeba ciągle chodzić na imprezy zeby kogos poznać miłośc mozna spotkac nawet w tramwaju :)

Gość fdjidomr
dodam jeszcze ze czasem mam depresje z powodu samotnosci no ale trzeba zyc bo przeciez ludzie maja w zyciu gorsze problemy niz ja,

Gość kamyka22
ja też miewam chwile załamania - to raczej normalne - mi to pomaga

Gość kamyka22
:)

Gość Mroczka__
Tak sie jakoś życie układa, że mam 24 lata i wciąż jestem sama. Czasami już tracę nadzieje, że ten stan rzeczy się zmieni. Najbardziej mnie dobija jak patrze na koleżanki i znajomych którzy bezproblemowo sobie układają swoje życie uczuciowe. I są po prostu szczęśliwi. Ja nie mam zbyt wielu powodów do narzekań- ale do pełni szczęścia brakuje tej ukochanej osoby. To jest taka pustka której się nie da niczym wypełnić :( A wydaje mi się, że jestem fajną dziewczyną : ładną, wartościową i mądrą -czasami zwariowaną i imprezową. Czemu nie mogę się tak normalnie z wzajemnością w końcu zakochać???? A samotność to przecież taka straszna trwoga

Gość Mroczka__
The Quiet Man: spokojnie- na pewno znajdzie się też jakaś dla Ciebie