Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałimbułe

czy mial ktos robione zabegi kwasem glikolowym na slady po krostkach ???????????

Polecane posty

Gość ałimbułe

otoz chce isc do dermatologa ale potrzebuje kilku opinii i zluszczaniu kwasem glikolowym jak dla mnie nie jest to tani zabieg (potrzebuje ok 4 po 70 zl) czy ktos mial robione te zabiegi i mu pomoglo i jeszcze jedno-czy jest szansa ze wyskacza mi nmowe krostki po tym sciraniu ?? z gory dzieki za odp :)

Gość ałimbułe

Gość ałimbułe

Gość dowiedz sie
ilu procentowy jest ten kwas i jak niskie ma pH i wtedy bede mogla Ci powiedziec czy jest skuteczny na pewno zluszcza naskorek, moze taniej zrobisz u kosmetyczki, na pewno potzreba jest seria zabiegow i najlepszy czas to wczesna wiosna i pozna jesien i najwazniejsze pamietaj o ochronie przed UV

Gość Anniszka
Ja miałam robione takie złuszczanie. Kwasy 10, 20 i 40%. Po pierwsze - wychodzą nowe zanieczyszczenia, po drugie - moja cera była bardzo ściągnięta przez cztery dni po każdym spotkaniu z kwasami, po trzecie - była to prawdopodobnie moja indywidualna reakcja, niemniej jednak bardzo nieprzyjemna - piekły mnie oczy, przeraźliwie, bolala głowa i ogólnie czułam się jak... przy poparzeniu słonecznym. Nie polecam. Jeśli są to ślady PO krostkach, a nowych krostek nie masz, może lepszym rozwiązaniem będzie domowa mikrodermabrazja?? Mi kwasy zaszkodziły ewidentnie - wciąż nowy wysyp nowych nieczystości, trwający bez końca. A po kilkakrotnym użyciu zestawu L'Oreala do domowej mikrodermabr. cera wyglądała super. Slady ślicznie się rozjaśniły, zero problemów.