Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nai...

dlaczego plamienia nie przechodza?

Polecane posty

Gość nai...

wg moich obliczen jestem pod koniec 4 tyg ciazy.W czwartek ide do gin(2 raz).Dwa testy wyszly pozytywnie.Wszytsko bylo dobrze do zeszlego czwrtu,otoz dostalam dziwne plamienia(brazowe)Bylam u gin ,kazal brac Luteine 2 razy dziennie,w sobote plamienia byly mniejsze,wczoraj prawie wcale, a dzis znowu sie pojawily.Jestem zalamana.Ile trwaja takie plamienia!!!??prosze o odp.Strasznie sie martwie.

plamienia moga sie pojawic w czasie spodziewanej @ ale tez moga byc objawem zbyt niskiego stezenia progesteronu,dlatego zwykle lekarze podaja leki tj luteina czy duphaston,ja w pierwszej ciazy tez plamilam i niestety skonczyla sie w 5tc,teraz jestem pod koniec 4mca a na poczatku tez troszke plamilam wiec dostalam konskie dawki duphastonu i w 7tc ustalo,dopoki na usg jest wszystko ok to nie ma sie czym martwic,a moze masz miesniaka lub zrobil sie krwiaczek?lec do gina,trzymam kciuki

Różne mogą być powody plamień większość z nich wymieniła ci \" mały miś \" ale nie ma reguły .Ja w poprzedniej ciąży w 12 t.c. miałam dosłownie 3 plamki krwi a w szpitalu okazało się że dzidzia obumarła.Teraz jestem w 15 t.c. miałam już plamienie w 6 t.c. przez 2 tygodnie ( usg nie wykazało zadnych nieprawidłowości )i w 13 t.c. przez sześć dni i jak narazie wszystko jest dobrze . Ja odkryłam że po badaniu lekarskim i po tabletkach dopochwowych plamię i lekarz potwierdził że tak czasem się zdarza bo szyjka jest rozpulchniona. Tak że teraz mam beznadziejną sytuację bo jak znowu zacznę plamić to mogę to zbagatelizować a tym razem może być coś poważnego. Ale ty bezwzględnie powinnaś iść do lekarza najlepiej zaraz.

Gość justalala
nai zadzwon do lekarza-powiedz co bierzesz i jak długo i ze sie niepokoisz czy to tak ma jeszcze byc bedziesz spokojniejsza a tu na forum nikt Ci do konca nie pomoze zadbaj o siebie i o dzidzie zadzwon albo podejdz do gina lepiej byc ostroznym

Gość wirtulana polska