Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandat

mandat-prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość mandat

Czesc. Mam do Was pytanie, czy policjant mandat daje od razu,czy przychodzi on poczta, czy jak?

Gość mandat
Proszę, odpowiedzcie ... bo chyba nie usnę ... za przejechanie na pomarańczowym świetle wlepili mi mandat ... podobno 500 zł. Ja na to cały miesiąc pracuje ... przecież tylko sobie w łeb strzelić!

Gość żona policjanta
no to jak? nie wiesz ile dostałaś??Policjant zawsze daje mandat tzw.kredytowany,czyli do zapłaty na poczcie/w banku/przelewem elektronicznym w terminie 7 dni.

Gość żona policjanta
skoro wlepili ci mandat to masz go w ręku prawda? tam jest napisana kwota...

Gość mandat
Własnie w tym rzecz, że go nie mam! I nie wiem czy tylko mnie nastraszyli, czy nie

Gość coś pierdoły gadasz

Gość to albo ci fotke zrobili
i przyjdzie poczta, albo cos dziwnego tu wypisujesz. Zatrzymali cie i powiedzieli co zrobilas? Zaproponowali mandat za 500 zl? Spytali czy przyjmujesz? Jesli powiedzialas tak, to dali ci go do reki z pouczeniem, ze masz w tydzien zaplacic. Jesli sie nie zgodzilas, to przyjdzie wezwanie do sądu grodzkiego. Wiec jak to bylo?

Gość wejdz
ALBO MASZ TEN MANDAT W RĘCE ALBO NIE MASZ JAK NIE MASZ TO MÓGŁ WYSTAWIĆ KREDYTOWY PODAWAŁAŚ DANE PODPISYWAŁAŚ COŚ ? MOŻE COŚ ĆPAŁAŚ I NIE PAMIĘTASZ ? ZA PRZEJECHANIE NA POMARANCZOWYM MAX DAJĄ 200 ZŁ A NIE 500 ZŁ

Gość mandat
nie w głowie mi głupoty!przejechałam na pomarańczowym świetle .. i jak na złość policja musiała się pojawić!zatrzymali mnie, sprawdzili gaśnice, trojkąt, wzięli dokumenty i spisywali i coś przez radio sprawdzali,a przy okazji rozmawiali ze mną.Gość stwierdził, że za to wykroczenie dostanę 6 punktów karnych i 500 zł. Zapisał sobie coś w jakimś notatniku i powiedział, że gdzieś tam mnie sobie zapisują i następnym razem jak złapią mnie na takim wykroczeniu, to będzie jeszcze gorzej ... a tym razem zaoszczędzam 250 zł ... ale żadnego mandatu mi nie dali. Więc nie wiem, czy zbijali się i to miało być niby pouczenie, czy może mandat przychodzi pocztą i dlatego pytam. Jezdze samochodem 6 lat i nigdy nawet kontroli nie miałam, a co dopiero jakieś wykroczenie!

Gość żona policjanta
oj dziewczyno czym ty się martwisz???skoro nic nie dostałaś i niczego nie podpisałaś to nie ma tematu!!!Chyba że odmówiłaś przyjęcia mandatu,to wtedy policjant napisał wniosek do sądu grodzkiego i ty to podpisałaś.To jak było naprawdę?

Gość mandat
nic nie podpisywałam

Gość kazik2123
czyli nie dostałaś mandatu :) tylko nie wiem o co chodzi z tym zaoszczędzeniem 250 zł?? bez sensu troche

Gość żona policjanta
czyli się nic nie martw....chcieli w łapę...dlatego tak gadali i chcieli cię nastraszyć:)

Gość mandat
trochę bez sensu ... mogli powiedzieć normalnie, że tym razem skończy się na pouczeniu, a nie jaja sobie robić, bo mi jakoś do smiechu nie było

Gość żona policjanta
a w notatniku musiał cię zapisać,bo skoro zatrzymują kogoś do kontroli,muszą to mieć udokumentowane :)

Gość żona policjanta
ale policjanci to tacy ...hmmm...specyficzni goście :D :D :D Nie martw się!

Gość mandat
dzięki za odpowiedzi. ulżyło mi. miłej nocy

Gość krecik w okularach
a od kiedy to nie wolno przejeżdżac na pomarańczowym świetle?

Gość kazik2123
też mnie to zastanawia :)

Gość żona policjanta
OD ZAWSZE kreciku!!!Pomarańczowe światło jest równoznaczne z sygnałem do zatrzymania się :)

Gość Sluchaj przepisy ruchu
drogowego są po to żeby je przestrzegać :-D Nie wiem dlaczego czujesz się pokrzywdzona. Policja takich jak ty idiotów powinna karac na każdym kroku. Ulice nie sa tylko dla ciebie ale dla wszystkich

Gość Sluchaj przepisy ruchu
drogowego są po to żeby je przestrzegać :-D Nie wiem dlaczego czujesz się pokrzywdzona. Policja takich jak ty idiotów powinna karac na każdym kroku. Ulice nie sa tylko dla ciebie ale dla wszystkich

Gość żona policjanta
W kodeksie drogowym jest jasno napisane :)

Gość Jestes wyjatkowa idiotką
Kto tobie dał prawo jazdy, spieprzaj i nie rób sobie wstydu kretynko.

Gość Jestes wyjatkowa idiotką
Kto tobie dał prawo jazdy, spieprzaj i nie rób sobie wstydu kretynko.

Gość krecik w okularach
czerwone światło bezwzględnie zobowiązuje do zatrzymania się pomarańczowe - wtedy , kiedy zahamowanie nie jest zbyt nagłe - w każdym razie wolno jeszcze przejechac nie potrafię zacytować przepisu , ale przecież tak jest - masz zielone , nagle sie zmienia - i co , masz na łeb na szyję zahamować ?

Gość żeby ich przestrzegać

Gość przepis jest taki
ze na pomaranczowym mozna zjechac ze skrzyzowania, a nie wjezdzac na nie...

Gość na czerwonym też można zjechać
a nawet jest to często konieczne. pomarańczowe światło mozna przejechać tylko, jeśli nie można już wyhamować pojazdu.

Gość guzik prawda
Jezeli hamowanie na zoltym swietle byloby zbyt gwaltowne, mozemy przejechac. Pozostaje tylko kwestia interpretacji, kiedy hamowanie jest galtowne:D