Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola23

ile razy na dobę karmicie piersią swoje dziecko?

Polecane posty

ja chyba z 10.... mała ma 6 tygodni.

na początku to normalne, dopiero tak gdzieś po 3 miesiącu wszystko sie reguluje. Moja mała ma juz 4,5 miecha i karmie ją co 2-3 godziny, także cierpliwości.

na początku to normalne, dopiero tak gdzieś po 3 miesiącu wszystko sie reguluje. Moja mała ma juz 4,5 miecha i karmie ją co 2-3 godziny, także cierpliwości.

Olu! Matką karmiąca juz nie jestem... moje jedno dziecko już w liceum, drugie w gimnazjum. Ale wspomnienia z ich \"odchowu\" mam bardzo żywe. Ja równiez karmiłam piersią - starszą rok, młodszą 2,5 roku (!). Oczywiście na żądanie... Nie liczyłam dokładnie liości karmień, ale potrafiły się dopominać co 0,5 godziny nawet ! Były też przerwy dłuższe - ale 2 godziny to było maximum! Wiesz, miałam taką mądrą książkę pani Sheili Kitzinger pt. \"Karmienie piersią\". I to ta książka służyła mi za oparcie, bo moja własna mama nie miała wogóle takich doświadczeń! Z tej książki płynęła mądrość główna - że co matka to przypadek :) I nie ma reguł! A im częściej karmisz swoje maleństwo, tym bardziej gruczoły są pobudzane do produkcji mleka - i jego ilość rośnie! Jeśli karmisz 10 razy na dobę, a mała ma fajne przyrosty, to znaczy, że masz dużo wartościowego pokarmu, który w pełni zabezpiecza potrzeby Twojego dziecka! Gratuluję! I pozdrawiam serdecznie!

Gość 27-letnia mama
Kamiłam dziecko piersią 3 m-ce zazwyczaj jadła co 3 h, ale to zależy bo w ciągu dnia potrafiła zasnąć i obudzić się po 5 h. Jestem zadowolona, że tak krótko karmiłam piersią, łatwiej mi było przyzwyczaić mała do butelki.