Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwanka

Skutki uboczne i niepozadane zazycia tabletki antykoncepcyjnej postinor

Polecane posty

jakie moga byc negatywne skutki zazycia tabletki postinor. Jestem ciekawa jaki balagan moze zrobic zazycie postinoru.Moze ktoras z was sie orientuje? (nie chodzi mi tutaj o stwierdzenie,ze zaburza gospodarke hormonalna bo to samo w sobie jest wiadome, chodzi mi konkretnie czy moze wywolac endometrioze lub niedroznosc jajowodow? dzieki jesli ktos jest mi w stanie odpowiedziec na to pytanie

Mimo nerwow jestes niezle zorientowana, w takim razie jak jestes taka madra to powiedz mi czy w takim razie moze dojsc do ciazy pozamacicznej, no a jak sie nie zdazyc bardziej wsciec to moze bys mi jeszcze napisala jakie inne moga byc tego powiklania? PS A faktycznie to chyba musialam zglupiec,zeby wziac to swinstwo, wiec daruje ci w ostatecznosci tego tluka

Miarka - faktycznie dowalilam z tym tytulem, moja wina sorry, to wszystko to nerwy i faktycznie kompletny brak wiedzy,gdzies mi sie rzucilo w oczy \"antykoncepcja po stosunku\" to nazwalam ten caly postinor tabletka anty,a potem to juz w panice nawet zapomnialam co napisalam w tym poscie.Dzieki za informacje troche mi juz lepiej,zaczynam myslec,pozdrawiam

dzieki za wszystkie rady, uspokoilyscie mnie i panika zniknela bez sladu teraz pozostalo mi tylko czkac pozdrawiam

Gość po pierwsze to
Sylwanka --->wejdź sobie na topik pt POSTINOR (wpisz w wyszukiwarkę i znajdziesz bez problemów) tam są tak zorientowane dziewczyny, że wszystko Ci wyjaśnia z najmniejszymi szczególami :D i sorki że się zdenerwowałam ale nie lubię jak mi ktoś wmawia coś co nie jest prawdą a sam nie widzi swojego błędu :P

Gość Elemelek82222
Ja tez jestem w takiej sytuacji. Tylko,ze u mnie nie ma zadnych skutkow ubocznych..I to chyba najbardziej mnie niepokoi:/Czy gesty bialy sluz to normalne? Czy moze swiadczyc o zblizajacym sie okresie???

u mnie po stedrilu byl brak checi do zycia, nie czerpalam tez radosci z seksu, jakas taka bylam nijaka jakbym ciagale depresje miala

Gość po pierwsze to
Ale zero ---> ja rozumiem, że nabijasz sobie posty ale jak się ma STEDIRIL do POSTINORU to nie wiem :O wejdź sobie dziecko na inny temat może i tam posty nabijaj :P

Czesc!!!! Dzieki za wszystko! Uf! Wczoraj dostalam krwawienia,jest ciezko i czuje sie fatalnie fizycznie ale psychicznie juz o wiele lepiej.Nie dziwie Ci sie ,ze sie zdenerwowalas,bo po zapoznaniu sie z tematem sama widze jaka to byla glupota i sama nielubie jak ktos pisze tzw pierdoly.Jednak Twoje informacje bardzo mi sie przydaly i jeszcze raz bardzo Ci dziekuje.Opowiedzialam mezowi cala ta sytuacje no i przyznal Ci racje.Zanim sie cos wezmie trzeba sie dokladnie zorientowac w temacie a nie pozniej panikowac.Nigdy wiecej.Mam do Ciebie jeszcze jedna prosbe (nie chce pytac lekarza bo chce uniknac wizyty- jesli to mozliwe)Jak ja mam teraz policzyc ten cykl skoro moj normalny jest co 25 dni, a teraz krwawienia dostalam w 31 dniu,nie moe wziac tabletek anty ze wzledu na wysokie cisnienie krwi.Jesli cos wiesz na ten temat prosze napisz pozdrawiam PS jak teraz patrze to ta\"tabletka anty \" w tytule okropnie mnie razi

Moze to pytanie zabrzmi glupio ( z gory przepraszam),ale czy ktoras z Was orientuje sie co z nastepna owulacja(jesli juz oczywiscie dostalo sie krwawienia)? Chodzi mi o to czy postinor moze zatrzymac owulacje rowniez w nastepnycm cyklu, ( ja tak malo wiem bo wcielo mi ulotke juz na samym poczatku)

Dziewczyny ratunku!!!!!Ja chyba oszaleje! Moje krwawienie zniknelo( to nie bylo brazowe plamienie, tylko czerwone jak okres)Przed wczoraj wieczorem czulam sie tak jak zwykle przed samym okresem.Dostalam czeos w rodzaju krwawienia,zupelnie tak jak zwykle dostaje okres,najpierw w pierwszym dniu delikatnie a w nastepnych trzech juz normalnie,nawet zawsze dosc obficie.No i wczoraj rano bylo tez czerwone i juz jakby mialo sie rozkrecac i koniec!!!! nie ma,a nadal czuje sie jakbym miala okres,blagam moze ktoras cos mi poradzi(ja wiem ,ze tu lekarz bylby najlepszy i ze to nie powazne),ale moze ktoras z was miala cos podobnego.Ide kupic mjeszcze jeden test.Pozdrawiam

Gość Elemelek822222
Salwanko U mnie krwaweinie wystapilo 27 dnia cyklu, zwykle miewam po 32-34 dniach...Bylo obfite i bardzo bolesne, myslaalm ,ze umre:( A dzis czyli dzien pozniej, juz go prawie nie ma. Jest jakis sluz wodnisty z krwia...Moze ktos tez tak mial? Salwanka, a robilas sobie test???Odezwij sie prosze

Mam pytanko...tydzień po wzięciu tabletki dostałam krwawnie..nie było by w tm nic dziwnego...tylko ze trwa ono juz 9 dni i towarzyszy mu nieustający bol brzucha...czy to normalne czy musze isc do lekarza?? prosze o odp

Gość Uluqiorra
Skutki moga byc rozne jak wyzej pisali. -bol podbrzosza -mdlosci -wymioty -krwawienie(plamienie) -oczucie "opuchniecia" i wiele innych. A moze tez ich nie byc wcale... zalezy od organizmu.

Gość Ktośonaona
ja zastosowalam metode yuzpe juz tydzien temu i mam pytanie....czy po tygodniu nadal mogą się utrzymywać skutki uboczne??? Ja miałam okres przed 2 dni ( dostałam okres tydzien wczesniej ). Proszę o szybką odp

dziewczyny mam pytanie. Wziełam Postinor (w sumie niepotrzebnie ale strasznie sie balam) dwa lata temu, mam teraz przeszlo 20 lat . mam pytanie czy to ze kiedys wzielam ta tabletke moze sie w przyszlosci odbic na tym, że nie bede mogla zajsc w ciaze, albo beda problemy podczas ciazy z plodem, jak myslicie? strasznie sie tego boje, że przez te głupote w przyszlosci moge miec problemy ;/ odp jesli mozecie

dziewczyny mam pytanie. Wziełam Postinor (w sumie niepotrzebnie ale strasznie sie balam) dwa lata temu, mam teraz przeszlo 20 lat . mam pytanie czy to ze kiedys wzielam ta tabletke moze sie w przyszlosci odbic na tym, że nie bede mogla zajsc w ciaze, albo beda problemy podczas ciazy z plodem, jak myslicie? strasznie sie tego boje, że przez te głupote w przyszlosci moge miec problemy ;/ odp jesli mozecie

hej mam pytanko:) podczas stosunku pękła nam prezerwatywa było to jakieś 4 dni po zakończeniu ostatniej miesiączki wiec powinny być to dni niepłodne(miałam jednak nieregularne miesiączki) bardzo się bałam wiec wybrałam się do ginekologa dal mi receptę na tabletkę 72h po stosunku przyjęłam ja 35 godzin po stosunku(nie mogłam wcześniej bo fatalny stosunek odbył się w sobotnia noc a w niedziele jak wiadomo wszyscy maja wolne) po 6 dniach od zażycia dostalam krwawienia trwalo ok 5 dni i bylo strasznie obfite. teraz mija 7 dzień od kad powinnam dostać miesiączki no i jej nie ma....bolą mnie piersi jak zawsze przed miesiączka i nerki ale miesiączki jak nie bylo tak nie ma. proszę powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo ciąży.

hej mam pytanko:) podczas stosunku pękła nam prezerwatywa było to jakieś 4 dni po zakończeniu ostatniej miesiączki wiec powinny być to dni niepłodne(miałam jednak nieregularne miesiączki) bardzo się bałam wiec wybrałam się do ginekologa dal mi receptę na tabletkę 72h po stosunku przyjęłam ja 35 godzin po stosunku(nie mogłam wcześniej bo fatalny stosunek odbył się w sobotnia noc a w niedziele jak wiadomo wszyscy maja wolne) po 6 dniach od zażycia dostalam krwawienia trwalo ok 5 dni i bylo strasznie obfite. teraz mija 7 dzień od kad powinnam dostać miesiączki no i jej nie ma....bolą mnie piersi jak zawsze przed miesiączka i nerki ale miesiączki jak nie bylo tak nie ma. proszę powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo ciąży.

Gość Henka
Tabletka po przyjeta wczesnie ma wysoka skutecznosc zapobiegania ciazy. Skutkami ubocznymi te nie powinnas sie szczegolnie martwic, kazdy organizm reaguje inaczej. Wiecej szczegolow znajdziesz na stronie leku ktory jest obecnie na rynku czyli escapelle ktory zastapil postinor - www.wpadka.pl

Gość czita041
o czym wy piszecie ? o czym rozmawiacie ? gdzie odpowiedzialność? pomodlę się za was dziewczyny:)