Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze buciki

Buty dla dziecka który jeszcze nie chodzi?

Polecane posty

Gość pierwsze buciki

Mój synek ma przeszło 8 miesięcy. Wiadomo jeszcze nie chodzi,nie umie jeszcze raczkować.Więc czy potrzebne sa buciki??? moja mama ,teściowa mówią że tak ale czy to dlatego żeby dziecku było dobrze czy żeby pieściły oczy obcym jakie to ma buty-zabawne prawda?. Wszystkie buciki wydają mi sie cięzkie,takie masywne. Póki co jak teraz jest zimno synkowi ubieram na nózki ciepłe skarpetki ale czy już mam to zmienić na buciki???? powiedźcie kiedy wasza pociecha miała swoje pierwsze buty

Mój synek też ma 8 miesięcy i jeszcze nie posiada bucików gdyż wszystko co widziałam jest sztywne,ma grube podeszwy a to moim zdaniem nie jest komfortowe dla dizecka które jeszcze nie chodzi.W tym tygodniu planuje wybrac się na odwiedzenie sklepów i kupić jakieś takie zwykłe,szmaciane buciki.Z butasmi dla małego dizecka jest problem przy przymierzeniu mój to płacze,albo zabiera bucika wiec i zakupy się nie udają. Mi też wszyscy mówią wkoło by kupić buty ale ja to puszczam obok uszów.I też tak jak Ty ubieram jeszcze skarpetki :)

Nie daj się wkręcić w buciki dla tak małego i nie chodzącego bąbelka. Jemu wygodniej w skarpetkach (koniecznie z ABSem - jak będzie próbować wstawać to się nie poślizgnie :) ) albo na bosaka... Moja teściowa \"uczyła\" mnie, że dziecko musi mieć ciężkie skórzane buciory ortopedyczne, bo są \"profilaktyczne\". Bzdura, bo w takim bucie noga się nie wzmacnia, bo nie jest ćwiczona. Jeśli masz wątpliwości co do tego jakie buty kupić maluszkowi zapytaj się pediatry, ortopedy lub fizjoterapeuty - oni wiedzą co jest dobre :D ...

Gość popieram poprzedniczke
lepsze jest zdrowie dziecka niż drogi i kolorowy ciuch tylko po to by pokazac że mnie na coś takiego super stać

Gość lidkaaaaa
A co powiecie na to, że pewna pani kupila swemu 10 miesięcznemu synkowi buty (adidasy) z Adidasa, Nike i czegoś tam jeszcze? Czy adidas jest dobrym butem na poczatek?

Kiedy dziecko zaczyna chodzić to pierwszy but powinien mieć usztywnianą piętke

Gość mloda mamusia
ja ubierałam buciki od samego poczatku mozna spotkac lekkie fajne buciki za nieduza sumhe teraz ma 7 miesiecy i posiada juz 4 pare bucików wiem ze jest mu cieplej niz w skarpetkach i fajnie wyglada na cieplejsze dni zakładam sandałki warto w sklepach tego pełno i naprawde nie drogo

Gość mama dziewczynki
Ja kupiłam pierwsze buty dla mojej córki gdy miała chyba 6m-cy.Zabawne,szmaciane trampki.Nie usztywnione.Mięciutkie jak skarpetki.Były zabawne. Drugie to już kiedy zaczęła chodzić o własnych siłach Miała wtedy 8,5m-ca.Kupiłam jej Nike z wysoką pietą.Takie za kostkę.Rozmiar chyba 18. Pamiętam,że jakaś starsza pani w sklepie,obleciała nas wzrokiem i stwierdziłą,że przesadzamy,bo dla takiego maluszka nie trzeba kupowac butów za 150zł.A ja jej powiedziałam,że jak mnie stac-to kupuje,a jej nic do tego. Uważam,że sportowe,wysokie(za kostkę)buty dla takiego dziecka to jest dobra sprawa.Buty muszą się zginać w podeszwie,na wysokości palców.Nie na wysokości podbicia(czyli na środku).No i muszą być usztywnione z tyłu-ale tez nie deseczką,tylko naturalną skórką.

Kupilam mojemu synkowi \"trampeczki\" na allegro - dokladnie takie: http://img125.imageshack.us/img125/9480/nnowe0196xs.jpg Buciki sa miekkie, ich podeszwa rowniez. Moj synus ma pol roczku, buciki sluza bardziej jako ocieplenie stopek na dworze, niz jako niezbedny element \"gardreoby ;) W domu \"smiga\" w skarpetkach lub rajstopkach.

Gość Daria

Moja córka ma 9 miesięcy i zamówiłam jej ostatnio buciki z apteki twojelekicompl. Lekkie, super uszyte i bardzo szybko zrealizowali moje zamówienie.