Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja18888

klopoty z oddychaniem... nerwy??? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość kaja18888

Proszę o radę. OStatnio bardzo się denerwuję, wczoraj wieczorem gdy polozylam sie do lozka i probowalam zasnac, zaczely mi dretwiec konczyny, twarz, czulam sie tak jakby moje serce przestalo bic i mialam straszny problem z oddychaniem (gdy przestalam go kontrolowac po prostu tak jakby zanikal), pojechalam na izbe przyjec. Tam dostalam zastrzyk uspokajajacy, zrobiono mi ekg ktore wykazalo ze wszystko jest z sercem w porzadku. Dzisiaj juz niby nie jestem zdenerwowana ale i tak nie mogę normalnie oddychac i gdy tylko przestane kontrolowac oddech, on slabnie, blagam pomozcie. dodam jescze ze wszystkie badania mam dobre, jedynie poziom OB (18/41) jest troche podwyzszone. prosze o pomoc, moje klopoty z oddychaniem zaczely sie 3 dni temu. prosze pomozcie

Gość malagosika
nerwy...nie bój się

Gość to nerwica
pozostaje ci psycholog, widocznie cos takiego sie stalo w twoim zyciu co spowodowalo, ze uszkodzilas sobie uklad nerwowy. Musisz sobie wytlumaczyc ze wszystko jest w porzadku i ze nie masz sie czego bac, to to ci pomoze. Ale przede wszystkim to psycholog

Gość kaja18888
wydaje mi sie ze ostatnio zaczynam stawac sie hipochondryczką, mam klopoty ze zdrowiem i boje sie wlasciwie bez powodu, bo lekarze mi mowia ze jestw porzadku. wlasciwe to sama nie wiem jak mam sie uspokoic, bo zamartwianie sie o zdrowie staje sie coraz wiekszym problemem i cezko mi sobie z tym poradzic. Co mogę zrobic, by znow oddychac normalnie? Czy gdy przestanę się denerwowac wszystko wroci do normy?

Gość to nerwica
oczywiscie, ze tak. Musisz sie przestac denerwowac i jednym ze sposobow , choc pewnie nie jedynym jest zajecie umyslu czyms innym w tym momencie. nawet wtedy kiedy na niczym innym sie nie mozesz skupic. Bo inaczej sama sie nakrecasz, ze cos ci bedzie , ze nie bedziesz mogla oddychac i nakrecajac sie rzeczywiscie sie tak dzieje. Duzo osob tak ma, wszystko zalezy od umyslu - co mu powiesz jak sie zachowac. Staraj sieo tym nie myslec i skoncentruj uwage na czyms innym. To pomaga, pozdrawiam

Gość kaja18888
Dziękuje za wszystkie rady, postaram sie tak nie denerwowac bo jestem zbyt mloda i nie chce sie zniszczyc. Dziękuję :)

Gość kaja18888
Jescze chcialam napisac o pewnej sprawie. Hipochondria to choroba gdy wymysla sie ze jest sie bardzo chorym. Ja mam objawy wielu chorob i nie jestem jescze do konca przekonana ze to nic, np mam guz zuchwy po prawej stronie(ruchomy), kazdy mi mowi ze to nic powaznego, ale czy to normalne? raczej nie, albo bol glowy po lewej stronie, tam gdzie tetnica skroniowa (jest tez powiekszona) lekarze mowia ze jest ok ale czy na pewno moge im wierzyc?? dodam jescze ze mam skape miesiaczki, prawie nie boli mnie przy nich brzuch, co wczesniej zawsze sie zdarzalo, czy to wszystko wynika z psychiki???

Gość kaja18888
UP

Gość gość
I jak tam? Jak twoje samopoczucie ?