Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluma

Co nakładać na podkład? Puder sypki? W kamieniu? Transparentny?

Polecane posty

Gość bluma

Nie wiem czym moge wykończyc makijaż...

Jesli juz to wg mnie tylko puder sypki, dje bardzo subtelne wykonczenie. To zalezy jakiego uzywasz podkladu i jaka masz cere. Ja mam sucha i uzywam Rimmel Recover j jest rewelacyjny dla mnie, leciutko kryje ale twarz jest taka rozswietlona, wypoczeta ze nie potrzebuje juz nic wiecej!! A puder psuje u mnie taki efekt. Uzywalam wczesniej Revlon Colorstay i MF flowless Perfection tez byly ok , ale ten jest dla mnie o niebo lepszy :)

ja też używam tego samego Rimmel - jest świetny na tą porę roku, delikatny i lekki, a kości policzkowe podkreślam pudrem brązująco-rozświetlającym, w ciągu dnia można ew. zrobić poprawki pudrem w kamieniu, ja używam MF :) (zawsze mam go w torbie)

ja robie tak samo, na policzki kulki rozswietlajace i jest naprawde swietny efekt, nie sadzilam ze mozna taki osiagnac za pomoca samego podkladu, zwlaszcza ktory nie za bardzo kryje :)

Gość bluma
Ja używam podkładu antystresowo-rożświetlającego avonu, na to puder w kamieniu i jeszcze trochę pudru w kulkach nie wiem, czy nie za dużo tego? wizualnie to nie mam na twarzy maski, ale czy aby nie zatykają mi sie od tego pory? chyba za dużo daję warstw?

Gość bluma
cerę mam mieszaną i raczej potrzebuję dobrego krycia, bo mam rozmaite przebarwienia, plamki...

Gość puder powinien byc
w kolorze podkładu czy jaśniejszy?

Jak dla mnie to za duzo troche, jesli juz puder koniecznie to wlasnie sypki...Przede wszystkim to podklad nie moze byc za ciemny, juz lepiej jesli jest troszke za jasny. Puder tez nie powinien byc ciemniejszy, zawsze mozna to jakos wyrownac wlasnie za pomoca pudru w kulkach, jesli wyjdzie troszke za jasny, a jesli za ciemny to juz nic sie nie dfa zrobic.

Latem warto ograniczyc sie do podkladu i rozu lub pudru w kulkach, powinno wystarczyc :)

Gość bluma
podkład mam taki jak karnacja, puder w kamieniu jaśniejszy a puder w kulkach ciemniejszy niezły misz masz ale ogólnie makijaż nie rzuca się w oczy ;)

Gość bluma
rózu już nie uzywam.... zresztą nie wiedziałabym jaki odcień, bo nakłada się go chyba na kości policzkowe?

Gość ruanda
A jakie to sa te "kulki rozswietlajace"?? Mozecie podac konkretny przyklad??

Gość bluma
np puder w kulkach sensique

Gość bluma
avon i oriflame mają brązujące, ale tez rozświetlają twarz

sypki transparentny. Od niedawna tak robię i nie tworzą się plamy jak po kolorowych pudrach. Polecam. Ja uzywam oriflame i jestem zadowolona. Nie wiem jakie firmy robią jeszcze pudry transparentne ale ten oriflame jest godny polecenia

Też mam troche do ukrycia i stosuje dermablend vichy a na to ten sypki. Jestem zadowolona z efektu.

Gość bluma
a używałyście może bazy pod makijaż? ja mam Inglota, ale jakos nie szczególnie mi pasuje, używam jej głównie pod cienie, ale często sie wałkuje

Gość właśnie---
a co z utrwalaczami makijazu?

Gość ja nakładam kilka warstw
;) 1. emulsja matująca Iwostin 2. kaszmirowa baza pod podkład Dax Cosmetics 3. podkład Chanel Voile Universel 4. puder brązujący w kamieniu Chanel Soleil Lumiere wydaje się sporo, ale każdego z tych kosmetyków nakładam odrobinę i w efekcie make-up jest trwały a wygląda jakby go nie było. za to po nałozeniu jedynie podkładu antystresowego z Avon miałam maskę, jakbym szpachlą kosmetyki nakładała.;)

Gość bluma
ja nakładam niewiele, ale nie robi mi się maska

Gość gorka1111

Gość .evi.
przypuszczam że żadna dziewczyna mająca maskę pudrową na twarzy nie uważa, że ma maskę. przecież nikt nie chciałby takiego efektu osiągnąć celowo.

Gość bluma
ale na pewno ktoś Ci powie o tym, jeśli tego nie widzisz

Gość .evi.
Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie nikt go nie poratuje nikt mu nic nie powie tylko się każdy gapi, tylko się każdy gapi i nic... ;)

Gość odswiezam

Gość łosoś
a jaki kolor ma pudr transparentny, skoro go nie widać ??

Gość kaama
jaka jest różnica między pudrem w kamieniu a sypkim, dlaczego do wykończenia lepszy sypki?