Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

persymonia

OPIEKUNKA. temat już był ale nic nie wywnioskowałam. porszę wejdźcie!

Polecane posty

sytuacja jest taka. postanowilam opiekowac się dziećmi w czasie wakacji kiedy nigdzie nie wyjeżdzam. zaznaczam, że robię to po raz pierwszy. zaproponowano mi opiekę nad 8-letnim chłopcem. ile powinnam brać za godzinę/za dzień opieki nad takim chłopcem? zaznaczam, że chłopcu trzeba pomóc odrobić lekcje (jeszcze przecież jest czerwiec), pojeźdcić na rowerze, zabrać na spacer lub zawody, pograć w piłkę, chlopiec dużo gra na komputerze, ogląda telewizję. zazwyczaj jego rodzice zostawiali by mi go na weekend czyli chłopiec mysiał by także u mnie nocować lub ja bym musiala przyjeżdzać do nich na noc (chłopiec czasami nie chce spać poza domem) w związku z tym jakiej powinnam oczekiwać zapłaty?

Gość Czesław J
no tak racjonalnie to ok 1,5 zł mysle ze cie to usatysfakcjonuje

ja opiekunce płacę 5 ł za godz...ale po 5 godz dziennie. Gdybym miała płacić za 8-9 goddz, byłoby to pewnie 4-4,5 zł... za weekend dostałaby po porstu jakies 60-70 zł ;)

dziekuje :) a mysle, ze nie ma roznicy czy Kraków czy Warszawa (ja akurat jestem z Wasrzawy). dziecko podobno jest grzeczne, wiem to od poprzedniego opiekuna :)

mi właśnie chodzi o to, że z dzieckiem trzeba zostawac na noc. dlatego nie wiedziałam jaka stawka.

Gość no nie żartujcie
ze za weekend 60-70 zl. ja tez mam zostawac z dzieckiem na noc i uwazam, ze spedzenie z dzieckiem dwoch dni i jednej nocy za 60-70 zl to stanowczo za malo!!!!

Gość Zawodowa niania
Ja dostaję 3 zł za godzinę. Praca lekka i nie męcząca. Zajmuję się 3 miesięcznym dzieckiem 4 h dziennie. Do moich obowiązków należy: przewijanie, karmienie butelką i wyprowadzanie na spacer i tyle. Dziecko jest w miarę grzeczne, płacze tylko wtedy jak jest głodne, albo jak ma mokro. Z niemowlakiem mogłabym pracować nawet za 150 zł miesięcznie, w końcu lepsze to niż nic.:P