Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia25

PYTANIE NIETYPOWE ZUPELNIE

Polecane posty

🖐️ mam pytanie a ktorz mi najlepiej odpowie jak nie wy :)❤️ zaczynam pisac taki jakby pamietnik ilustrowany o mojej coreczce , taki wiecie,,zdjecie usg, ja w ciazy,,potem szpital corcia,,,,,,I TU PROSBA WIEEEEEEELKA!!!!!!!! - CZY ZNACIE JAKIS PIEEEEKNY CYTAT NA 1 STRONE ??? o poczeciu, macierzyntwie , milosci,,,,,,,,,,,,taki wiecie ,,pasujacy jako motto takiego pamietnika , wiele z was ma taki w stopce ale juz niewiem gdzie co widzialam,,prosze o pomoc , dziekuje🌻

dziekuje!! piekne!!!! tak podp[isze 1 zdjecie usg , ale jakie dac motto, bylo cos takiego dwoje , choc jedno,,,niewiem nie chce pokrecic,,,, cos takiego ze z dwoch zyc 1 zycie,,,,,, ;) niewiem help!!!!!!!!!! ❤️

Gość tyyyyyyyy
masz ladnie w stopce

Trochę nie na temat, ale wkleję, bo bardzo mi się to podoba. Może wykorzystasz ten tekst w jakiś sposób? \"Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia zapytalo Boga: - Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc, skoro jestem takie male i bezbronne? - Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie czekal i zaopiekuje sie toba. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym? - Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy. - A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam jezyka, którym posluguja sie ludzie? - Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic. - A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba? - Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic. - Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem - Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial. - Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie. W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo: - O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego aniola. - Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: \"Mamusiu\".

:) , dzieki,ale to dobre jak mala juz jest, mi chodzi o cos takiego, ze ...no niewiem jak to wytlumaczyc, wiecie na pewno o co chodzi :)

SALOME!!!!!!!!!!!!!!! STRZAL W DZIESIATKE!!!!!!!!!! JAK MAM LZY W OCZACH TO ZNACZY ZE TO JEST TO!!!!!!!! pieeeeeeeeknie!!!!!!!! dziekuje, kochana jestes!!! sliczne!!!!!!!!! napisze to na 1 stronie , ale chce zaczac jakos o poczeciu,,,byl taki filmik tu wklejony w sumie on byl tragiczny :O ale fajnie sie zaczal ze ktoregos tam dnia ktoregos miesiaca zaczelo sie moje zycie , moja mamusia i moj tatus nie wiedza jeszcze o mnie, ale ja juz jestem........\" i narysowalabym kropeczke i nic wiecej, i wtedy jakis cytat,,,,,i nastepna strona to byloby 1 djecie z usg i tez cos takiego o zyciu,,,itp,,,a to twoje napisze na 1 stronie , jako cos jak tytul , mam wiele pomyslow wszystkie fotki przygotowane ale brakuje mi czegos krotkiego i na maxa sensownego :)

Cieszę się, że trafiłam :):):). Polecam się na przyszłość 🌼.

Gość Justa_
Dzieci są jak miłość, która stała się widzialna

I czuła, że żyje łodyżka w niej maleńka, listeczkami dwoma obejmując miłość całą, jaką ona i on zamknęli w sobie. Krzysztof Kamil Baczyński

a ja wkleję coś takiego : \"Czuły dotyk, pieszczota, pocałunek namiętny, Później chwila uniesień,...i już jestem poczęty. Początkowo żem mały, niczym zboża ziarenko, Z każdym jednak tygodniem rosnę Ci mateńko. Pod serduszkiem Twym siedzę, owoc Twojej miłości, A o moim istnieniu Świadczą Ci nudności. I tak dzionek za dzionkiem coraz większy się robię, Wkrótce na ekranie obejrzysz mnie sobie. Zobaczysz mnie mamusiu, jak leżę cichutko... i jak moje serduszko bije mi szybciutko. Kiedy będę już \"duzi\", zacznę ruszać się Mamo, A Ty będziesz przez brzuszek głaskać mnie co rano. Będziesz mówić mi czule, że jestem kochany I przez Ciebie tak bardzo Już oczekiwany. A gdy pierwszym krzykiem swoje przyjście zaznaczę Łzy radości i uśmiech Twój mamusiu zobaczę. I na piersi Twej legnę byś utulić mnie mogła,... By ten moment w pamięci na zawsze pozostał.\"

Jeszcze coś takiego: \"Dziecko jest znakiem od Boga, że życie powinno toczyć się dalej...\"

EWICZEK-POZDRAWIAM RODACZKE Z ELBLAGA !!! SALOME-ROWNIE PIEEKNE-ZAPISALAM W ULUBIONYCH JUTRO BEDE DZIALAC!!!!!!!!!!!! DZIEKUJE!!!!!!!!DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!! ❤️

ja znalazłam cos takiego : nie musisz niczego robić by być kimś wartościowym, jesteś kimś wartościowym poprostu dlatego że jesteś ale ten poprzedni to jakby znaszego posklejanego zwiazku w którym po pojednaniu pojawiło sie dzieciątko:)

Monia ..a moze taki kawalek z Byron`a wykorzystasz .. \"..sa dwa serca .. ..ich ciągłe nieustanne bicie .. ..zdaje sie w dwoch jestestwach .. ..jedno tworzyc życie ..\'\'\' dalej juz chyba nie pasuje .. ale napisze ..ciag dalszy ..mozna oczywiscie potraktowac jako przenosnie do Milosci Matki do dziecka .. ..łańcuch ktory ich wiąze. ..los nie skruszy zmianą ..będa zawsze bić razem .. ..albo bić przestaną.. Buziaki..🌻

A ja tak trochę z innej beczki. Jak zaszłam w ciąże, to mojemu mężowi powiedziałam CAŁE NASZE ŻYCIE W DEPOZYCIE BRZUCHA MEGO ŚPI.

Moniu!!!!!Nie wiem może coś z tego wykorzystasz. Jest uczucie wielkie, piękne Nic go w świecie nie przebije Serce na myśl o nim mięknie W głowie radość wciąż wiruje A ekstaza ta za sprawą Rosnącego życia w Tobie Gdy pod sercem z wielką wrzawą Twój Potomek broi sobie Ta świadomość bycia razem To noszenie w sobie Malca Bubel czyni wszech okazem Czujesz się jak świata władca Kiedy czujesz te kuksańce, Czkawkę, ruchy przewspaniałe Masz uczucie bycia w bajce Szczęściem bije ciało całe Emanujesz kobiecością, Czujesz wielkość okazała Tryskasz pięknem i radością I energię masz nie małą Nosić Dziecko pod swym sercem Tego się opisać nie da Nie opowiem tego wierszem To samemu przeżyć trzeba Dzięki Boże wielki, dobry Za uczucia dostąpienie Bądź nam proszę nadal szczodry Ześlij na nas łask promienie Niechaj szczęście nas ogarnie Gdy ujrzymy Dziecię swoje Niech mu nigdy nie przepadnie Żadna radość ni podboje Pozwól nam Je do chrztu zanieść, Do komunii poprowadzić Kiedyś zaś usłyszeć wieść Że i ono chce tak żyć

DZIEKUJE KOCHANE DOBRZE ZE MOJE PISANIE STANELO W MIEJSCU,,,,,TYLE PEEKNYCH SLOW DO WYKORZYSTANIA,,,,,,,,,,,,😘 AGNIESIU- POZDROWIONAKA 🖐️

Witam Pania Moniczke, Ja tez mam ochote cos takiego zrobic dla Natanka Powitanie nowo narodzonego dziecka Było doświadczeniem w jakiś sposób niebiańskim, Prawdziwszym i umacniającym nasza więz Bardziej, niż jakiekolwiek inne, Które nas w życiu spotkało … Marilyn Frencz Zycie da jej wszystko, co istotne, Życie ja ukształtuje, nie my, My byliśmy potrzebni tylko po to’ Aby wprowadzić ja na scenę Helen Hades Chwili, kiedy pierwszy raz widzisz swoje pierworodne dziecko, nie można porównac z niczym innym na tej ziemi. Ludzie doceniaja inne podniosłe momenty, ale nic nie może się równac z tym prostym wydarzeniem powtarzającym się nieustannie przez wszystkie pokolenia, w ubogich sypialniach, w pałacach, w jaskiniach i miejscach pustynnych. Spojrzałam na to opatulone zawiniątko … I ponownie uswiadomiłam sobie, ze to nie ja Ją stworzyłam. Jest soba, kimś niezależnym ode mnie. Ma swoje własne Zycie, którym pokieruje, swoje powołanie, które ma wypełnic, tak jak i ja mam swoje, tyle że ona po prostu pojawiła się póżniej ode mnie na tej ziemi. DO mnie jedynie należy doprowadzic ją Do dorosłości i wypuścić z gniazda Katharine Travelyan Rodzi się matka… Urodziłas dziecko i twoje Zycie zmieniło się Bardziej niż przewidywałas Zauważyłaś ze wypuszczasz niewidzialna antene, która wyłapuje kazde zakłócenie oddechu, każda zmiane temperatury, każdy niepokojacy szczegół w zachowaniu twej małej coreczki. Nikt cie nie uprzedzil ze zmiany zaistniały w tobie Są nieodwracalnie ze odczujesz w swym sercu Każdy jej ból, każda strate, rozczarowanie, Odtrącenie, kazda krzywde, której ona Doświadczy – i tak już zostanie Az do konca zycia. Rosanne Ambrowe – Brown Nikt nie zrozumie, jak ktoś tak mały Może tak bardzo mienić świat, Dopóki nie weżmi Swojego dziecka w ramiona Peter Gray Wydac na swiat nowa malenka istote ludzka, Kontemplowac jej maleńka doskonałość o marzyć O jej przyszłej wielkości to jedno z najbardziej poruszających doświadczeń, które napełnia człowieka zadziwieniem i szczęściem Ingira Gandhi

Może nie o to ci Moniu chodziło .... ale tez sa piekne prawda? Spojrzała na mnie, rozpoznała, wspomniała na pokrewieństwo dusz. Uspokoiła się przestała płakac. Jej oczy roztapiały mnie delikatnym ciepłem, torując sobie droge do mego wnętrza. Poczułam, jak siła jej miłości porusza moje serce. Shirley Maclaine Żaden pocałunek ofiarowany dziecku Nie idzie na marne, żaden okazany zachwyt, Żaden gest wparcia, żądna piosenka ani cudowna baśń. Wszystko to są składniki jego przyszłej osobowości. Pam Brown Piekno i tajmniczosc swiata odkrywamy na nowo Spoglądając nań oczami dziecka Pam Brown

Dziecko otrzymuje życie za darmo. Może zaistnieć tylko wtedy, gdy rodzice je pokochają i gdy matka zdecyduje się podzielić z nim częścią swojego ciała i swojej krwi. Własnie dlatego nie wystarczy się urodzić, by żyć. Życzę Ci, byś przeżywał siebie jako prezent, który z wdzięcznością przyjmujesz i który z radością ofiarujesz innym ludziom.

Dziecko to mały człowiek jeszcze dobry, nie skażony światem jeszcze go nie zgasili płonie w nim ogień miłości dla wszystkich

Matka, córka i …ktoś jeszcze... Chyba przemknęło nastce, Przez myśl, że jakiś brzuch, Okradłby ją z miłości dawanej matce… Po niedługim czasie, Mama z wielkim brzuchem, O dość obszernym pasie, Szepnęła do męża za uchem, Że nadszedł już czas… Dzidziuś jest już blisko, Więc zabierz do szpitala nas, A wnet zapłonie rodzinne ognisko… …………………………………… Zupełnie zwariował, Wodzi za nią wzrokiem, Sprawdza czy jest realna, Chodzi za nią krok za krokiem… Pokochał ją od pierwszego spojrzenia, Służebnym krokiem za nią… Gdzie nie spojrzeć, on z małą… Uwielbia słuchać jej gaworzenia, Nie obeszłoby się bez powożenia, Szybko zmieniał się w rycerza, I ze swoją księżniczką na grzbiecie, Z wyobraźnią góry, doliny przemierzał… Takie maleństwo, A tyle szczęścia przynosi... Takie małe dzieciątko, A wielkie rzeczy do rodziny wnosi... I narodziło się kolejne nowe życie...

Gość dsaffd
bo temat piękny

Gość
\" sa w zyciu pieknke chwile ktore w pamieci zostaj i choc czas mija one nie miaja .... sa tez osoby ktore raz poznane bywaja niegdy nie zapomniane :)\"