Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdshnfiauhfuifhsfc

czy drugiego dnia okresu mozna wziąc pierwsza tabletke anty?

Polecane posty

Gość jdshnfiauhfuifhsfc

Dzisiaj (czyli w niedziele) powinnam wziąć pierwszą tabletke anty, ale niestety nie wykupiłam ich wcześniej bo okresu spodziewałam sie pare dni pozniej a wszystkie apteki byly nieczynne w moim mieście :/ czy w takim razie mogę wziac pierwsza tabletke drugiego dnia okresu czy raczej nie? I czy to bedzie mnie dobrze zabezpieczało przed ciążą?

Gość ja jestem tu
mozna ale dodoatkowe info znajdziesz na ulotce

mozesz, i do tego mozesz za to jedna tabletke sobie odpuscic na koncu (np. schowac i miec jako zapasowa w razie czego). ja dokladnie tak zaczynalam branie tabletek, tyle, ze z innych powodow, bo pierwsza owszem, wzielam pierwszego dnia okresu, ale 10 minut pozniej wymiotowalam :O tez mialam watpliwosci i az zadzwonilam do mojej ginekolog, powiedziala, zeby sie nie przejmowac, tylko dalej brac normalnie :)

a ja mam pytanie. dostałąm dziś krwawienia wsumie myślę że po metodzie YUZPE(zamiennik postinoru jeśli ktoś nie wie), którą musiałam zastosować jakiś tydzień temu. Okres mam dostać dopiero 25 i miałam od tego czasu zacząć znów przyjmować tabsy anty. Wsumie wolałabym nie mieć wtedy tego okresu. Zastanawiam sięczy nie wziąśćteraz pierwszej tabletki i poprostu się zabezpieczać przez jakiś tydzień. Wtedy okres by mi się przesunął. Czy któraś tak robiła?

Gość jdshnfiauhfuifhsfc
Dzieki dziewczyny za informacje :)

Gość taka zwykla
ja zaczelam brać od 5 dnia cyklu i w ciazy nadal nie jestem a tabletki biore juz pol roku;)