Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim dla mnie

czy ktoś pije dwa litry wody dziennie?

Polecane posty

Gość pseudonim dla mnie

ja nawet litra nie wypije, a od paru lat się mówi jakie to ważne itd. a Wy pijecie aż tyle?

Gość ja wiem ja wiem
ja znam odpowiedź: słoń pije 2 litry dziennie

Gość mnie tez to zawsze dziwiło
ze to pic na wode bo jak mozna tyle wypic :P ale od kiedy są wody smakowe to wypijam jedną butelke 1,5 litra i jeszcze taką małą chyba 0,5 :D czasem nawet jeszcze wiecej :P wiec mozna :D tylko potem do kibla mnie gania :P

Gość czarodziejka z ksiezyca
pewnie rano pije zielona herbate,potem czerwona i jeszcze szklanka kawy a w ciagu reszty dnia tez z 1 szklanke jakiegos napoju wiec razem to bedzie 2 l bo 1 szklanka ma 250ml-duzo pije i moze dlatego jestem taka szczupla:) ale oczywiscie nie sama woda czlowiek zyje

Gość ja robisz
ja pije 3 litry wody dziennie

Gość czarnoksieznik z krainy OZ
Czrodziejko , wode wypita z kawie czy herbacie liczy sie tylko 50%

Ja też piję 3 litry wody dziennie. Mniej nie potrafię:) Czasem w momentach wzmożonego upału piję tej wody jeszcze więcej. Zimą piję praktycznie tylko czarną i czasem czerwoną herbatę, a latem samą wodę. Nie lubię soków, ani tym bardziej słodzonych napojów.

Gość ziutka_28
Na pewno piję dziennie około 3-4 litrów płynów dziennie i nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość ziutka_28
I nie dlatego, że jakoś bardzo chce mi się pić tylko dlatego iż wiem, że trzeba.

a mozesz mi wyjasnisz dlaczego tak sadzisz,pierwsze slysze o takich rewelacjach dot,kawy czy herbaty czyzby pod wplywem zetkniecia sie kawy z woda(zwlaszcza ze kawa sie rozpuszcza)czesc jej jak to piszesz( az 50%!!!) w magiczny sposob znikala.a moze to ty masz takie zdolnosci w koncu jestes z krainy Oz...

Z wodą też trzeba uważać! Kawa, zupy, herbatki to też woda. I do całodziennego bilansu się wlicza. Za duzo pic tez nie można bo to ogromnie obciąża nerki i wyjaławia organizm, bo woda wypłukuje rózne substancje!! Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że 3-4 litry wody dziennie to troche za duzo. Chyba że już nic mokrego wiecej sie nie wchłania :)

nie mozliwe ze pijecie 4 l wasz organizm by tego nie przyja,no chyba ze to co wypijecie to wypocicie

Gość stela
piję ok. 3 litrów. i nie pocę się bardzo jak zakładają niektórzy.:D

Samej mineralnej ok 3-4l Lekarka kazała mi pić dużo na nerki ! Niestety nauczyłem się Jurajskiej gazowanej (NIE z PLASTIKU -feee ! ) ,no brzuszek jest ! :D:D:D Ps. Kiedyś piłem po 5 l mleka !

Gość ja piję
2-3 butelki 1,5 litrowe samej wody, czasem nawet więcej, po prostu tak mam, że ciągle mnie suszy..:O i wcale tego wszystkiego nie wypacam tylko.. wydalam inną drogą..:O no i skoro tyle pije to znaczy że jednak jest to możliwe..:O

Gość Spokojnie można wypic
4 litry wody a nawet wiecej ,z tym że sie non stop sika