Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaaa333

prawo jazdy_ wymiana

Polecane posty

Gość ulaaa333

czy ktoś jeszcze nie wymienił starego prawka?????

Mam ten sam problem . Mam prawko, którego nie uzywam - czy tez musze do końca czerwca wymienić ?

Gość koniecznie........
Prawa jazdy wydane do 30 czerwca 1999 roku - podlegają wymianie na wniosek strony. Dla przypomnienia podajemy terminy wymiany starych praw jazdy na nowe: - pozwolenia na prowadzenie pojazdów mechanicznych i prawa jazdy wydane przed dniem 1 października 1968 r. - tracą ważność 30 czerwca 2001 r. - prawa jazdy wydane między 1 października 1968 r. a 31 grudnia 1983 r. tracą ważność 31 grudnia 2002 r. - prawa jazdy wydane między 1 stycznia 1984 r. a 30 kwietnia 1993 r. tracą ważność 31 grudnia 2004 r. - prawa jazdy wydane miedzy 1 maja 1993 r. a 30 czerwca 1999 r. tracą ważność 30 czerwca 2006 r. - świadectwa kwalifikacji tracą ważność po upływie terminów ustalonych do ich wymiany, Ważność dokumentów określona przez lekarza w wyniku przeprowadzonego badania pozostaje bez zmian. Osoby posiadające bezterminowe prawo jazdy zachowają to uprawnienie również po wymianie dokumentu.

Jak nie jeżdziśz to nie musisz, spokojnie możesz to zrobić po 1 lipca :) uprawnień nie tracisz!!

Dzięki za inf. - teraz nie mam czasu wystawać w kolejkach w urzędzie a w sierpniu urlop :) więc dobrze jest :)

nie ma za co :) ja akurat po drugiej stronie okienka :( i szczerze powiedziawszy już mam dość ludzi!!!!!!!!! i tych kolejek, które co dziennie ustawiają sie pod mym okienkiem