Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie na Słowacje

gdzie na Słowacji najciekawiej?

Polecane posty

Gość gdzie na Słowacje

Gość trawniku dziekuje

Mi sie tam w Tatralandii nie podobalo... :o Ale okolica przepiekna, trzeba przyznac.

Okolica, tj. Liptovsky Mikulas. Pieknie tam. Za to ODRADZAM Zyline. Wyjatkowe chamstwo. Nieprzyjemna obsluga w knajpach i w ogole.

Gość Anusi też dziekuje

Jesli bedziecie w Liptovskim Mikulaszu, koniecznie trzeba odwiedzic knajpke *U Muzikantov*. Inaczej wyjazd niewazny. :P Ma super klimat. Kelner, kiedy nie obsluguje, siada do pianina i gra. :D

Wazne. Knajpka nie jest otwarta caly dzien. Otwieraja ja chyba o 17h, teoretycznie zamykaja o 22h, ale w praktyce jest czynna do ostatniego klienta. :) My wracalismy grubo po polnocy. Podaja pyyyyszne zapiekanki z bagietek i serka/czosnku, warkoczyki serowe do piwa i drinki Fernet+tonik. Mniam. Ach, rozmarzylam sie. :D

Tatralandia - a w zasadzie Liptovski Mikulasz to nie tylko baseny ale przede wszystkim góry, jaskinie, największy w Europie kościół z drewna, cudowny klimat, wyśmienite regionalne żarcie, tanie i dobre piwo Kelt, wspaniałe krajobrazy i fajni sympatyczni tubylcy. A baseny polecam szczególnie zimą - na dworze minus 25 stopni, a Ty w odkrytym basenie w wodzie ze źródeł geotermalnych o temp 35 stopni łapiesz płatki sniegu spadajace Ci na głowę - rewelacja !!!!

O Slowackim Raju slyszalam, ze to raczej pieklo... ;) Raczej dla mocno wysportowanych :) Ale moze faktycznie kumpela zle dobrala sciezke na swoja kondycje :P

Nic bym nie miala do Tatralandii, wiem ze wielu ludziom sie tam podoba. Ale ja NIENAWIDZE plywac w goracej wodzie. Myslalam, ze tam wykituje. Ufff. :o

Anusiu - taka gorąca woda, naklepiej z bąbelkami jest najlepsza na wieczór. My po całym dniu na nartach, zmęczeni, zmarznięci - zażywaliśmy rozkoszy ablucji w basenach Taralandii. Potem do Mikulasza na piwko i kolację z obowiązkowymi haluszkami. Zimą napewno znów tam pojadę :)

To moze sie spotkamy :) na stoku w Jasnej? :D Zgadzam sie, ze Slowacja zawsze dobra, ale zima najlepsza.

Gość słodka dzieki anusia dzieki

Gość Ile kasy trzeba na osobe
na tydzień ,bez rozrzutnosci.

Słowacja jest tańsza niż Polska. Chociaż tam gdzie mogą to \"łupią\" turystów, ale bez tej przesady z jaką robią to np Zakopanem. Za wypożyczenie nart na 12 godzin dla młodego (11 lat) zapłaciłam 150 koron ( 15 zł). Mandat za wydatne przekroczenie predkości - 300 koron (30 zł) - śmiech na sali :D Obiad w dobrej knajpie na rynku w Mikulaszu, dwa dania plus piwo ok 150 koron na głowę - kelner cieszy się jak głupi bateryjką z napiwku w wysokości 50 koron (ok. 5 zł) Noclegi prywatne ( pension, pivat-ubytovanie) są dużo tańsze niż w ośrodkach typu Tatralandia nastawionych na \"ograbianie\" turystów i wcale nie gorsze. Ogólnie wydasz napewno mniej kasy niż na wakacje w Polsce.

Gość dzieki chyba sie skusze

Jedź! :) Wielu znajomych zaraziłam entuzjazmem co do Słowacji - byli i wrócili zachwyceni jak ja. Jadę tam znowu zimą - oczywiście do Mikulasza :D Jedyny problem to dojazd - ja mam na Słowację z Poznania prawie 600 km

ja polecam smokovce, szczególnie stary smokowiec

Gość co jeszcze polecacie

Gość privatmartin
jak to gdzie tutaj: www.privatmartin.eu