Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmyyyy

czy brał ktoś tabletki od 5-tego dnia cyklu?

Polecane posty

Gość hmmmyyyy

Witam! To moje pierwsze opakowanie, Novynette. Miałam wziasc w pierwszym dniu cyklu,ale zapomniałam!! Czytałam na ulotce, że moge 5 wziąść też tylko przez tydzień musze się zabezpieczać. Czy moge takz robić? miał ktoś tak bez konsultacji z lekarzem?niesteyy na wizyte musze czekac 3 tygodnie bo dzwonilam :/ a poza lista, babka nie chce przymowac, podobno tez po zwykla recepte, musze zmienic ginke, no ale wracajac do tematu. Czy to bezpieczne i czy po tym tygodniu moge juz bezpiecznie si ekochac?

Gość buhahahhahahah
cale to opakowanie nic ci nie daje. dopiero od nastepnego bedziesz zabezpieczona! oczywiscie pod warunkiem, ze wezmiesz prawidlowo. ale sorry, skoro ty nie umiesz zaczac poprawnie, to nie wierze ze bedziesz brala reszte prawidlowo, bo przy tabletach nie mozna mowic "zapomnialam". przerzuc sie na cos innego...

Gość hmmmyyyy
to czemu na ulotce jest napisane, że przez tydzien tylko i dalej spokojnie? Oj to moje pierwsze opakowanie troche wyrozumialosci. Moze ktos inny sie wypowie?

Gość NO PROSZE WAS
przez tydzien to ty musialabys sie dodatkowo zabezpieczac jesli zapomnialabys tabletki. ale rowniez zgadzam sie z poprzedhniczka! od pierwszego dnia i kropka. no zastanow sie - po co byloby te pierwsze 5 tabletek? nie uwazasz, ze jesli bylyby niepotrzebne to by nas nimi nie truto? ....

Gość mnb
przez te 1 opakowanie zabezpieczaj sie dodatkowo! tabletki sie bierze 1 dnia okresu!

Gość buhahahahhahahahahaha
ja na serio nie chcialam sie nabijac. mam ostry jezyk i tyle. to opakowanie cie nie chroni. nie ryzykuj.

Gość ullllllllla
jestem po 1-szym opakowaniu novynette nie zabezpieczałam sie niczym innym i w ostatni dzien przed 7 dniową przerwa gdy juz nie miałam tabletek współżyłam. Dostałam okres. czy ciąża jest wykluczona?

do ulllllllllllllla - co to znaczy w ostatni dzien przed 7 dniowa przerwa, gdy juz nie mialam tabletek???

jesli chodzilo ci o to ze wspolzylas pod koniec brania tabletek, a potem mialas 7 dniowa przerwe - to pod warunkiem ze bralas tabletki od pierwszego dnia, codzinnie, mnhiej wiecej o tej samej porze, prawdopodobienstwo ciazy jest mihnimalne, znikome

zreszta jesli bierzesz od pierwszego dnia, to nie ma znaczenia czy seks uprawiasz 1, 7 czy 21 dnia... zabezpieczona jestes tez w czasie przerwy.

Gość ullllllllla
o to własnie mi chodzilo. :] no ale skoro dostałam ten okres to moge byc w ciąży ?:| hmmmm

spokojnie, jesli bralas regularnie to nie jestes :) t bletki tez 100% nie daja, no ale blisko. wyloozuj :)