Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna Rybka

Dlaczego szczupli uwazaja sie za lepszych od grubych ?

Polecane posty

Gość Smutna Rybka

DLACZEGO ?

bo są ładniejsi,to moje zdanie ale wiem ze to prawda! pewnie mnie tu zaraz zjadą ale co tam...kazdy w glebi duszy tak samo uwaza

Dokładnie..a poza tym jakby nie patrzeć są troszkę mądrzejsi bo nie pozwolili sobie dopuścić się do takiego stanu..Nie mówię oczywiście o tyciu spowodowanym jakąś chorobą.

Gość Smutna Rybka
Wcale nie jestem leniwa. I jest mi bardzo smutno bo zyjemy w swiecie gdzie licza sie tylko chudzi.

Angelwitch A takie rzeczy jak przemiana materii?? Jedni moga jesc co chca i nie tyja a inni musza na wszystko uwazac. to troche niesprawiedliwe. duzo szczuplych osob nigdy by nie zrezygnowalo z ulubionych rzeczy do jedzenia , tak jak to robia osoby grubsze..

Gość vbdfc
to rusz dupe,nie siedź przed kompem,przestań tyle żryć i będziesz szczupła i ładna.taka smutna prawda.sory za bezpośredność.

Gość może jeżeli ktoś pracuje
nad swoim ciałem.... ćwiczy, dba o dietę, dba o wygląd skóry...poświęca temu czas i pieniądze....to może nie tyle czuje się lepszy, co po prostu dumny z tego co osiągnął.... i osobę otyłą może postrzegać po prostu jako leniwą lub niechlujną.... wiem, że to złudne... taki ocenianie ludzi na pierwszy rzut oka.... bo przecierz otyłość może być wynikiem choroby.... ale może stąd to właśnie się bierze.... to o czym piesze autorka.

Dlatego skoro wiedzą, że mają tendencje do tycia, a w dalszym ciągu żrą co popadnią są chyba mało rozgarnięci, prawda? Tez mam dupną przemianę materii i muszę bardzo uważać na to co jem i ile jem. Ale to robię!

Smutna rybka ja tobie wierze, tylko ludzie sa po prostu podli. mam chuda kumpele, jak nasza wspolna kolezanka schudla (ale nadal jest gruba) i ja to zauwazylam i jej powiedzialam przy tej chudzinie, to ona tylko glupia mine zrobila.. Ona byla o to zazdrosna? majac super cialo, wkurwialo ja to, ze komus innemu tez moze sie udac... Nie rozumiem takich ludzi..

Gość *k
Bo są tak szczupli intelektualnie, że mierzą wartość człowieka kilogramami

Gość szczupła
Angelwitch Czy szczupli są mądzejsi?Nie sądzę.Jest mnóstwo głupich dziewczyn chudych jak patyk,na wiecznych dietach,głodzących się i oceniających innych przez pryzmat figury.Poza tym część szczupłych ma tę cechę wrodzoną,po prostu mają szczęście i nie muszą się tym martwić. Sądzę,że to szczupli wpędzają grubych w kompleksy.Niepotrzebnie.

Agel..... a skad ta pewnosc ze oni siedza z dupa i wpieprzaja caly czas? Moze to byc uwarunkowane genetycznie.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Dlatego,ze na szczuplych wszystko ladniej leży, ubrania itp.

Gość szczupła
Tusza może być uwarunkowana nie tylko chorobami,genetycznie ale też wynikać ze złego stanu psychicznego,zaburzeń hormonalnych i mnóstwa innych.Owszem osoby szczupłe lepiej wyglądają jednak nie można dokuczać komuś z powodu tuszy.

Gość ja jestem szczupła
szczupła i mam bardzo ladna figure ale nigdy nie dyskryminowalam grubszych...NIGDY

Gość Smutna Rybka
Kiedys, jak bylam troche szczuplejsza tez patrzylam - moze nie z pogarda ale ze smutkiem wlasnie - na grubszych, ze nie moga byc chudzi. Teraz jestem grubsza i wszyscy sie ze mnie nabijaja, nawet rodzina. Wiec jest cos takiego w psychice czlowieka, ze uwaza chudych za lepszych. A moze to jest wylansowane przez media ?

Gość AAAAAAAAHJHJHJHJHJHJHJHJ
podaj wzrost iwagę

Gość a ja jestem dzikuską
Też jestem szczupła i nie przyszłoby mi do głowy śmiać się z grubszych, raczej im troszkę zazdroszczę bo sama jestem chudzinką. Sama słyszałam na swój temat komentarze o chudości itd. Ciuchy też nie leżą na nas idealnie, mamy kompleksy. A krytykują ci którzy napewno nie mają idealnego ciała - zawsze jestem zdziwiona jak np. jakaś dziewczyna mówi jaka brzydka babka, a sama do piękności nie należy.

Karolina nie mam pewnosic, dlatego napisalam, ze nie pisze o osobach chorych ani nic z tych rzeczy. Mam na mysli osoby, ktore sa zdrowe, a sa grube z wlasnego lenistwa. Szczupla - nie mowie, ze wszystkie szczuple laski sa inteligentne. Bo nie mowimy tutaj o fanatyczkahc diet. Mowimy o normalnej figurze. To proste, ze grube osoby tez moga byc inteligentne. Jednak nie rozumiem, jak majac troche oleju w glowie, mozna swiadomie narazac sie na zadyszki po 5 krokach, na zawal, na miazdzyce, na wylewy itd. Tak trudno powiedziec sobie-Hej to ja tu rzadze! A nie moje cialo! Bede mniej jadla, cwiczyla i wezme sie za siebie, bo nie chce umrzec w wieku 30 lat na zawal serca! I jak juz mowilam, nie wspominam tutaj o osobach chorych.

Gość Gerwazy Ziutek
bo grubi moze sa i mili ludzie ale tak seksualnie to ochydne szczegolnie dziewuchy z wielkimi du...kami . straszne ma sie wrazenie , ze wiecznie smierdza i sa zapocone. a jeszcze maja brzuchy wieksze od cycow. brrrr

Gość może jeżeli ktoś pracuje
tak to jest włąśnie wykreowane przez media. popatrzmy na inne kultury.... na prehistoryczne figurki grubych boginek- kiedyś gruby znaczyło- bogaty- bo ma dużo pieniędzy na jedzwnie ;) teraz jest odwrotnie- bogaty- znaczy się- chudy- bo ma dużo pieniędzy na trenera ;)

Karolina nie mam pewnosic, dlatego napisalam, ze nie pisze o osobach chorych ani nic z tych rzeczy. Mam na mysli osoby, ktore sa zdrowe, a sa grube z wlasnego lenistwa. Szczupla - nie mowie, ze wszystkie szczuple laski sa inteligentne. Bo nie mowimy tutaj o fanatyczkahc diet. Mowimy o normalnej figurze. To proste, ze grube osoby tez moga byc inteligentne. Jednak nie rozumiem, jak majac troche oleju w glowie, mozna swiadomie narazac sie na zadyszki po 5 krokach, na zawal, na miazdzyce, na wylewy itd. Tak trudno powiedziec sobie-Hej to ja tu rzadze! A nie moje cialo! Bede mniej jadla, cwiczyla i wezme sie za siebie, bo nie chce umrzec w wieku 30 lat na zawal serca! I jak juz mowilam, nie wspominam tutaj o osobach chorych.

Gość gagagagagagaga
A kto tak powiedział?

Gość Smutna Rybka
Krag kulturowy - no wlasnie. Ogladalam kiedys taki program o kobietach Arabkach, jesli nie wyjda za maz przed 21 rokiem zycia to tragedia itp. I tam jedna taka starsza kobieta powiedziala o kandydatce na zone syna, ze nie chce jej bo jest ZBYT CHUDA. Czyli, ze tam licza sie te kraglejsze.

Gość Gerwazy Ziutek
wlasnie biedaki klienci biedronek i innych lidlow jedza pozbawione wyjalowione chemiczne zarcie , ktore czesto zaburza ich uklad trawienny. bogaci jedza zdrowe zarcie np. ryby dobre , ktore sa drogie albo maja czas na regularne zjedzenie zdrowego obiadu a ten motloch zagoniony na zmywak przez 12 godzin dziennie zre w fast-foodach i tyje.

Gość t y k a
w czym chudy menel jest lepszy od np. grubego kierowcy autobusu lub pani przedszkolanki ?

Gość Smutna Rybka
Problem nie dotyczy mezczyzn. Oni zawsze sa najwspanialsi - nie wazne grubi czy chudzi. To kobiety maja proble ze swoja waga.

Gość Gerwazy Ziutek
rybko>>>slusznie prawisz bo jak to powiedziec facetom w kit nie stoi. a do grubej dupy to tylko Arabom