Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhn uhn

jak najszybciej pozbyc sie krostek po depilacji w okolicach bikini??????

Polecane posty

Gość uhn uhn

Witam, mam ogrooomny problem, w sobote wyjezdzam na wakacje a juz od tygodnia mecze sie z krostkami w okolicach bikini, raz na szybko wydepilowałąm maszynka i teraz pojawila sie cala armia małych wrastajacych sie wlosków i krostek!!! JEst tego mnustwo i okropnie boli :((( Zna ktos jakis szybki sposob jak sie tego pozbyc? :((( POMOCY!

Gość ja tez tak mam niestety
wlasnie pomocy!!! tez tak mam...w tamtym roku uzywalam depilatora..i to od tego.. cala zime sie lecze i nic... teraz jest juz duuuuuzo lepiej,ale i tak sa slady i pojedyncze krostki.. to bardzo nieestetycznie wyglada. brrr to wyglada jak male ropiejace pryszcze..

Gość tez jestem waga
ja uzywalam zawsze kremu clotrimaz9olum ale golilam maszynka

Gość clotrimazolum krem
na grzybicę świetnie leczy krostki ;) popieram

Gość słodki aniołek18
najlepiej powyrywaj włoski pinsetą , wtedy bedzie dłuższy czas ich odrastania;) troche boli ale da sie wytrzymac ;) włoski po wyrwaniu włosa wraz z jego cebulką jest o o wiele słabszy z czasem zostanie ci tylko meszek;) nalezy pamietac ze przy kompieli powinnas szorowac te miejsca szorstką szczotką wtedy włoski nie wrastają w skóre i nie powstają krostki;) pózniej wystarczy posmarowac niveą lub oliwka dziecięcą i wszysto jest okey;) ja na chrostki stosowałam "penaten krem " gole sie z włosem zawsze a nie pod włos;) wtedy tez unikniesz podraznien ;) po ogoleniu przemywaj sie spirytusem salicyloowym lub wodą utlenioną;) po wodzie utlenionej włoski staja sie bardziej jasne i ciensze;) wiec polecam ;) pozdrawiam i zycze miłego golenia;) :*:*

Gość gość
Zgadzam się z tym że pensetą jest najlepiej , co prawda zajmie ci to trochę czasu i mogą zrobić się małe zaczerwienienia (bezbolesne) , które schodzą zaledwie po godzinie , efekt jest piorunujący a włoski nie odrastają tak szybko. Nie polecam maszynki do golenia ani żadnych depilatorów bo to właśnie od tego robią się chrostki o których mowa. A jeśli nie pensetą to polecam plastry do depilacji okolic bikini lub kremy depilujące . Pozdrawiam ;)