Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WYBOR KSIAZEK DLA MAM

WYBOR KSIAZEK DLA MAM ....ODEBRAŁO MI MĄDROŚĆ

Polecane posty

WSZEDZIE NA TOPACH POROZSYŁAŁAM TE DURNE KSIĄŻKI....ALE JESTEM ROZŻALONA I NIESZCZESLIWA DLATEGO MAM GŁUPIE POMYSŁY....IDĘ SIE ZALAĆ W TRUPA

Gość Do wyboru
A mi to nie przeszkadza, dobrze, ze sa takie sposoby, ktore chca pomoc. To z niewiedzy sa problemy. Poczytaj sobie ksiazki o alkoholizmie, maltretowaniu... o osobach doroslych, ktore problemu rodza sie wlasnie z niewlasciwego wychowania, z nieswiadomosci rodzicow, ktorzy kochaja, ale nie maja wiedzy, tej wlasnie madrosci, patrzenia w przyszlosc... A potem sie dziwia dlaczego corka wchodzi w trudne zwiazki, a syn pije i bije zone... Jesli to ci niepotrzebne to nie korzystaj. Ale daj innym. Moze komus pomoze. Skad w tobie taki jad aby zakladac osobny topik na ten temat? Dlaczego to cie zabolalo? W swiecie jest pelno rzeczy ktore moga cie draznic ale dla swojego dobra powinnas nauczyc sie na nie nie reagowac, a przede wszystkim pozwolic zyc innym. Nie jest dla ciebie, trudno, idz swoja droga, ale pozwol zrobic innym to co chca. Czy ona byla bezszczelna/ Napastliwa/ Kazaca? Ja tego nie zauwazylam. Mnie to nie zdenerwowalo. Rozsmieszylas mnie wlasnie Ty.

Gość Do zjadliwej zmiji
Powinnas pomyslec, ze nie wszystkie osoby tak sie nudza i maja tyle czasu by wchodzic na kazdy temat na tym dziele. Wiekszosc wchodzi na jeden i dla nich jest przeklejona wiadomosc o ksiazkach. Ty weszlas na wszystkie i myslisz, ze ktos powklejal te informacje aby cie zdenerwowac, ze specjalnie dla ciebie sa one wszedzie gdzie zajrzysz... coz za egocentryzm. Watpie ze ta osoba od ksiazek chciala ci zrobic na zlosc, ja mysle, ze ona pisala na kazdym watku do kogos innego... ech! Troche wiecej rozumu. Daj innym zyc!

Gość dOdziewczynynudazcej
Mi sie tez tamten temat spodobal. I dzieki za wspis bo bym o nim nie wiedziala ;-) Tak juz ze mna jest, ze lubie zajrzec tam, gdzie inni krytykuja. A ksiazki dwie wlasnie przed chwila zamowilam, wraz z mezem. Dzieki za ten zjadliwy temat.

Gość Od JOANNY36
To, co dzieje się tutaj, ma olbrzymi sens. Pozwala sie podnieść, a książki są skarbem. Tam zgromadzone są doswiadczenia i myśli innych. Mozemy je przeanalizować i przestać mysleć negatywnie o swoim świecie, poszukać ciszy i rady w sobie samym i swojej sile. Z własnego doświadczenia wiem, że nikt ci rady nie da. Nie poda ci rozwiązania na tacy - sami je musimy znaleźć... w sobie... w ciszy, miłości. Każdy wyciaga z tego topiku to, co dla niego ma jakąś wartość, co może podnieść się psychicznie. Tak naprawdę, to każdy musi poradzić sobie sam - a tutaj jest siła psychiczna - każdy z niej może czerpać.

Gość Do Autorki TematuOkropnego
Nie wiem czy zauwazylas, my jestesmy tu aby sobie pomoc i siebie wspierac, a nie by szkalowac i napadac jedna na druga.

TO ZE LUBIE SOBIE WYPIC TO CHYBA MNIE NIE PRZEKRESLA....ALE WIECIE LEKKA FAZA JESZCZE NIKOMU NIE ZASZKODZIŁA :p

Gość o co wogole chodzi w t
tym topiku , co , bo nie mozna zrozumiec, ze ktoras jakies ksiazki porozsylala o macierzynstwie , czy co , czy jak, o co biega wogole ? cio?

TAK, TAK A MAZ TEZ PIJE I SZCZEGOLNIE BOIMY SIE KSIAZEK O ALKOHOLIZMIE, BO A NUZ TRZEBA BEDZIE SIE ZMIERZYC Z PROBLEMEM...

weszlam na ten link-ktos poleca ksiazki ,,i co w tym za sens dalej ze- chyba odebralo mi madrosc,,,:O ajjj jakas paranoja,,nudzi wam sie dziewczyny...????:(

Gość Do Moni24
Nie dziw sie, wredota ludzka jest wszedzie. Jeden bedzie proponowal bo mu sie spodobalo i chce pomoc. Inny nie ma nic do zaproponowania, nie chce mu sie ale bedzie szkalowal tego pierwszego. Ludzie traca swoja energie w rozny sposob... Smutne ale prawdziwe. mam tylko nadzieje, ze ta ktora zalozyla ten temat sama nie jest matka, az sie wlos jezy na glowie czego nauczy dzieci pod wzgledem tolerancji innosc ludzi, ktorzy zyja wokol niej.

A ja uwazam, ze dobrze, ze istnieja takie osoby, ktore chca pomoc, osoby, ktorym nie szkoda czasu by klikac na inne tematy i zamieszczac propozycje. Dzieki takim osobom do tych co trzeba trafi pomoc. Na to powinnismy wykorzystac nasza energie a nie na walki miedzy soba. Watpie ze ta osoba pisala sto razy to samo, pewnie raz a tu taki temat. A tamten z podanego linku jest dobry, i szkoda by go inne nie zauwazyly, a moge nie zauwazyc, bo duzo dziewczyn nie ma tyle czasu by klikac we wszystkie topiki, wiele wchodzi tylko na jeden - swoj. A tamten wartosciowy zginie w gaszczu wpisow. Wstydz sie ty co ten temat zalozylas. Jestes zlym czlowiekiem i cale zlo do ciebie kiedys wroci.

Gość Zabkacz
Ja tez mama nadzieje, ze ta osoba nie jest matka i matka nie zamierza byc. Taka pewnie byla matka Hitlera i innych!

Gość gggghhhkkkiii
Wredota nie zna granic.

Gość blekitnielski
Ale temat! Wstyd. Wredota nie zna granic!