Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła klientka

Ile wydajecie i na co u kosmetyczki?

Polecane posty

Gość przyszła klientka

Mam zamiar wybrać się do kosmetyczki, ale nie wiem ile muszę miesięcznie na to przeznaczyć. Sprawdzałam koło siebie na osiedlu to zabiegi wahają się w granicach 150-200 zł. To dużo. Nie wiem, czy wszędzie są takie ceny??

Gość ja nic nie wydaje
nie chodze do kosmetyczki wcale i wygladam calkiem niezle jak na moje latka.

Gość nikt nie chodzi
???

Ja robię oczyszczanie... czasmi masaż tlenowy i płace za to średnio 100-150 złotych, w zalezności na jaką maseczkę się decyduje to wtedy cena się zmienia. W sumie 10 lipca pójdę dopiero 3 raz w życiu, a mam 24 i dopiero zaczynam swoja przygodę z kosmetyczką. Jednak niewątpliwie moja cera wygląda zdecydowanie lepiej. Robie to oczyszczanie raz w miesiącu a po 3 zabiegu bede to robiła co 3 miesiące.Pozdrawiam. :)

Gość przyszła klientka
ja mam 30 i już czas bywać u kosmetyczki regularnie 100-150 to płacisz za oczyszczanie? w jakim mieście?

Gość piękna
ten stan nie będzie trwał długo :P

dobra tu sie zapytam bo jakies jełopy pisza na moim temacie, czy mozna robic oczyszczanie na opalonej twarzy???

Gość można
ale nie na skórę podrażnioną, a poza tym musisz liczyć sie z tym, że zejdzie Ci trochę

Gość odswiezam i pytam

Gość Perumka Karola
ja chodze na manicure(ale bez malowania),brwi i raz w roku na laserowa depilacje

To kompleksowy zabieg... bo oczyszczanie to nie tylko wyciskanie.... jednak także peeling, maseczki, masaż... Cały zabieg trwał w moim przypadku 2 i pół godziny.. A i cena zależy od tego jakie kosmetyki są wykorzystywane przy zabiegu..Pozdrawiam.

justine Bańka Chińska - gdzie chodzisz na to oczyszczanie i napisz czy warto, bo ja byłam kilka razy tam koło Kuguara i nie byłam zadowolona. Nie wiesz przy okazji gdzie w Sączu można zrobić depilację bikini woskiem, ale w fajnych warunkach i miłej atmosferze? I napisz coś o tym masażu tlenowym, jakie są po nim efekty.

Gość a jakie ceny są w Nowym Saczu

A jaki zabieg byście poleciły osobie, która ma już pod trzydziestkę, u kosmetyczki była raz w życiu i może poszłaby jeszcze kiedyś, ale nie bardzo wie po co tam iść?;) Dodam, że nie mam pryszczy.

Gość ja też jestem ciekawa

Gość dołączam się do pytania ix

Gość czy 100zł
to dużo za czyszczenie twarzy + maseczkę

Zdecydowanie na zabiegi nawilżające i odżywcze... a każda skóra niezależnie od tego czy są na niej pryszcze czy nie wymaga oczyszczania. Oczywiście nie tak często, ale raz na pół roku jest to wskazane. Czytłam dużo o zabiegach nawilżających, któe mają za zadanie nawilżyc, ale też odżywić skórę..i oczywiście są już wspomagane składnikami przecwzmarszczowymi. Ciężko doradzać.Bo wiem, że w każdym gabinecie, stosują różne kosmetyki...różnych firm. Najlepiej wybrać się do niej..niech doradzi.. Ja zawsze myślałam że mam skórę tłustą.. a się okazało, że mam nawet gdzieniegdzie naczyńkową... i powiedziała mi co źle robie ze swoją skórą i jak mam postępować, jak ją nawilżać itp... Oczywiście proponowano mi zakup kosmetyków, ale jak już wydałam ponad 100 to nie mam na tyle kasy, by kupować takie drogie kosmetyki, chociaż wiem, że było by to bardzo cenne przedsięwzięcie. No, ale może kiedyś.. jak zostanę Dyrektorem:) Na razie idę 10 lipca.. i już się nie mogę doczekać, uwielbiam sobie tak polegiwać, gdy w tym czasie kosmetyczka tak mnie relaksująco pielęgnuje... Pozdrowienia.

po czyszczeniu twarzy ile czasu musi minąć, żeby można było sie pokazać ludziom?

Gość TeplaVoda
1* Wydaje ok 20-25 zl na henne na brwi i rzesy. Zabieg powtarzam co miesiac albo co dwa. 2* 70-80 zl na oczyszczanie. Oczyszcanie serwuje sobie raz na 3-6 miesiecy.

Do moon : Tez sie tego obawiałam, nawet po raz 1 robiłam to na urlopie. Jednak okazało się, że nie miałam podstaw by się bać.. Chociaż z tego co wiem to zależy od umiejętności kosmetyczki... W moim wypadku praktycznie nie było nic widać, owszem twarz była taka czerwona, jakby trochę obolała, lecz widocznych wielkich syfów, \"wulkanów\" nie było.. Po prostu ona najpier otwiera pory tzw. na gorąco i wtedy wszystko fajnie wychodzi..a zaraz po tym przykłada jakieś emulsje na szbkie gojenie.. PS> Po oczyszczaniu zaleca się przez 3 dni nie stosowac żadnych kremów.. tylko jakiś żel do mycia i tonik. Pozdrawiam.

Gość Ja tez nie chodze.
Uzywam w domu raz na 2 tyg.super maski do twarzy, ktora daje taki efekt jakbym siedziala pol dnia u kosmetyczki. Jest to nowa na rynku maseczka hustka na twarz SPA kosztuje 32 zl. Czas nalozenia 20min. Wiec nie oplaca mi sie ganiac do kosmetyczki bo wydaje miesiecznie tylko 64zl. I robie ja sobie kiedy mam czas. Dodam ze mam 32lata. Mam cere bardzo wrazliwa i dotad mialam problemy z pielegnacja twarzy.Ale to juz za mna.

Gość olii
a jakiej firmy ta SPA?

Gość betti2006
Za mikrodermabrazję (ścieranie skóry twarzy specjalnym aparatem) zapłaciłam 250 zł. Efekty słabe, lepiej skóra wygląda po zwykłym czyszczeniu - u mojej kosmetyczki 100 zł z masażem, pilingiel i różnymi maseczkami. Na te mikrodermabrazję namówiła mnie koleżanka. Stracone pieniądze, wolę zwykłae czyszczenie twarzy i być trochę dopieszczoną przez kosmetyczkę.

Gość betti2006
Dodam,że mam 32 lata, staram się dbac o cerę, chociaż bez przesady, do kosmetyczki chodze raz na pół roku, a w domu od czasu do czasu jakiś piling z tubki i maseczki, który obecnie jest w drogeriach zatrzęsienie, najlepsze w jednorazowych opakowaniach, można wybrać sobie taką jakiej twoja cera najbardziej w danej chwili potrzebuyj, polecam Dax Cosmetics i Dermikę, niedrogie a rewelacyjne.

Gość góra