Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_jednaaaa

wypadaja mi włosy po odstawieniu plastrów evra-pomocyy!!!

Polecane posty

Gość taka_jednaaaa

kobietki czy to taki szok dla organizmu z,ze teraz wypadaja mi włosy,stosowałam plastry przez po,ł roku i w trakcie nic sie nie dzialo dopiero po odstawieniu :-(

Gość Nikitabm
hej, ja stosowalam Diane, potem Evre i po odstawieniu mi wychodzily garsciami,nie wiem czemu jestes tym faktem zaskoczona,to jasne ze tabsy to swinswto,nie ma cudow, pozdrawiam

Gość taka_jednaaaa
mi tez włosy wychodza garściami :-( jak temu zaradziłaś,musiałas poczekac az organizm oczysci sie z hormonów??

Gość negali
U mnie ten sam przypadek. Czy założycielka wątku jeszcze tu bywa?

A nie macie problemów hormonalnych, skoro włosy wypadają Wam PO ODSTAWIENIU hormonów?

Gość ja nie miałam
problemów horm, po odstawieniu koszmar z włosami i z cerą.

Ale badałyście hormony przed rozpoczęciem brania środków antykoncepcyjnych? A teraz macie je zbadane? A jak to było przed braniem hormonów - też Wam wypadały włosy? Może to jest po prostu reakcja na zmianę poziomu hormonów (różnica między naturalnym, a sztucznie stymulowanym). Jest jeszcze możliwość niedoboru cynku. Środki hormonalne wypłukują cynk z organizmu, ale same mają - generalnie - pozytywny wpływ na włosy i cerę, więc nic się nie dzieje. Po odstawieniu nie ma stymulacji hormonalnej, ale cynku też nie ma. Cynk zaś odpowiada za włosy, skórę, redukcję PMS itp. Ale musicie brać cynk chelatowany, bo taki jest przyswajany pzez organizm (ja brałam firmy Olimp-Labs, ok. 8-10 zł za opakowanie starczające na miesiąc). Tylko nie przesadzajcie z cynkiem, bo on znowu, tzn. podwyższenie jego poziomu, odpowiada za niedobór miedzi, od której (m.in.) zależy funkcjonowanie układu nerwowego.