Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka29

obawa że jestem w ciązy

Polecane posty

Gość majka29

Witam wczoraj znalazłam to forum i postanowiłam napisać.Mam problem obawiam się że chyba jestem w ciązy , 7 dniu zazywania tabletek miałam stosunek wszystko było by ok ale mileło już 2 miesiące a mi sie wydaje ze mam objawy jakie piszecie tu piersi urosły mi o 2 numery strasznie bola ,czesto chodze do wc,brak apetytu,po 4 tygodniach jak skonczyło mi sie opakowanie dostałą okres ale był skompy 2 dni.nie wiem powinnam kupic test isc do lekarza???

Gość nat1alka
Test zawsze można kupić, żeby być spokojniejszym, bo na pewno Ci to nie zazkodzi. Ale takie objawy jakie opisujesz mogą też być wynikiem stosowania tabletek np. że piersi Ci urosły. Nie panikuj:) Zwłaszcza, że organizm dopiero przystosowuje sie do tabletek

Gość kainkas
ja też mam takie obawy.. biore 2 opakowanie novineettee mialam krwawienie wprzerwie 7 dniowej ale jak czytałam w ulotce to nie jest okres tylko krwawienie z odstawienia tabletek. wczoraj omal nie zemdlalam boli mnie brzuch i wogole zle sie czuje.. chyba test musze zrobic... bo boje sie ze jakby co toi tabletki zaszkodziły by dziecku:((a tego w żadnym wypadku nie chce

Gość majka29
własnie ja też się tego boję ze jak bym byłaa brałam dalej tabletki czy to nie zaszkodzi dziecku bo wszedzie pisza ze przed zaplanowana ciąza juz 2 miesiace wczesniej odstawić tabletki

Gość alissa20
co za bzdury|! nie wkrecaj sobie bo nie ma powodu

Gość tekla s
No właśnie .... też mam podobne obawy ... ale czy wiecie w jaki sposób tabletki mogą zaszkodzić dziecku? Ja czytałam, że nie zbadano wyraznych przypadkow, zeby tabletki zaszkodzily dziecku jesli kobieta w poczatkowej fazie ciazy, nie wiedzac o niej dalej je zazywala.

Gość do kainkas
krwawienie z odstawienia, zgadzam się, ale krwawienie by nie wystąpiło w przypadku ciaży, krwawienie comiesieczne to nic innego jak złuszczanie się błony śluzowej macicy, do którego nie dochodzi w ciąży, a jeśli już to zapłodniona komórka nie miałaby prawa przetrwać w takich warunkach.

Gość dziewczyny nie panikujcie
po prostu ŻLE reagujecie na tabsy,. pewnie nie robiłyście badań hormonalnych przed ich przepisaniem przez lekarza...??? :o To nie jest ciążą. Przy tabletkach nie ma owulacji, nie ma mocnego krwawienia, nie ma normalnego okresu, tylko taki "mechaniczny". No i zatrzymuje się woda w organizmie- stąd puychnięcie i bóle piersi, stąd wzrost wagi. Jeżeli źle się czujecie, to zróbcie badania, zmieńcie ginekologa, bo tylko partacze przepisują hormony bez badań:o i zmieńcie tabletki.

Gość Scarlet23
No witam Was kobietki!Ja nie biorę już tabletek od ponad 2 lat.Zawsze miałam nieregularny okres ale od jakiegoś roku po ówczesnym zażywaniu Luteine wszystko się unormowało noi teraz pytanko:Mój chłopak skończył "we mnie".Teraz od 15 dni czekam na okres a go nie ma...Już mam podejrzenia,ale czy słuszne,skoro kiedyś nie miałam okresu nawet przez pół roku??Bolą mnie piersi i mam duży apetyt,do tego ciągle chce mi się spać i pobolewa mnie w podbrzuszu.Co o tym myślicie???Pozdrawiam wszystkie panie...